Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 2 februari 2018

Het is niet positief denken. Maar een gelukkig leven maakt je gelukkig. / 29/1/18 / Luc van Ewijk

Het is niet positief denken. Maar een gelukkig leven maakt je gelukkig.
29/1/18 / Luc van Ewijk

Positief denken komt niet alleen met positief denken. Je kunt elke negatief situatie omdenken. Ook als je er voor kiest om daar in te blijven.

Om geen verantwoordelijkheid te nemen over je leven. En te kiezen voor geen verandering. Lekker negatief blijf je dan. Ook al kun je positief denken.

Want al de energie die je hebt trek je leeg. Je ziel is hier niet gekomen. Om niks te doen. Niks te leren. En altijd maar bij hetzelfde te blijven.

Hij lijkt ook leeg aan te voelen. Omdat je ook niks doet. Wat je ziel voed. Een positief leven komt door te doen wat je ziel voed. Waar de inzichten je heen leiden. En waar je hart sneller van gaat kloppen.

Positief denken is het misleidend woord.Een beter woord is positief leven. Of een gelukkig leven.

Het is eerst weten wat je wilt. En dan daar naar handelen. En daarnaast is een positieve denken handig. Omdat je makkelijker door je obstakels komt. Of tegenslagen want een rechte weg is zeer zelden. Net of het universum die niet kent.