Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 4 februari 2018

De Spiegel van de Ziel / Geplaatst 4 februari 2018 / Trienke Minkema

DE SPIEGEL VAN DE ZIEL
Geplaatst 4 februari 2018 / Trienke Minkema

Als u gevraagd wordt: 'Van wie zijn deze woorden, wie was u in een vorig leven?' Dan zult u antwoorden dat aardse kennis daaromtrent niet belangrijk is. Dat kennis slechts tijdelijk het ego bevredigt. Het ego dat niet zelf zoeken wil, maar alleen wil vasthouden aan oude situaties en schijnbare zekerheden.

Als Ik Mijn Naam bekend zou maken en niet wie Ik ben, dan zullen velen onder u aan andermans voeten gaan zitten en zich te goed doen aan Mijn woorden in plaats van zelf op zoek te gaan naar de Liefde. Velen zullen passief blijven. Anderen zullen afkerig worden omdat de angst in hun gedachten groter is dan hun vertrouwen in Mij en zij zullen kunnen gaan dwalen.

Een waarlijk meester is een voorbeeld in woord en daad en zal naast zijn medereiziger staan. Hij doet dit met geduld en liefde omdat hij weet hoe moeilijk het is om deze innerlijke weg te gaan. Ook hij is eerst zelf het pad gegaan.

Hij zal hen zelf laten onderzoeken op dit pad en hen alleen deelgenoot maken van zijn eigen ervaringen als zij daar om vragen. Hij zal een eind met hen kunnen gaan, doch de stap naar binnen zal een ieder voor zich moeten zetten. Dan zal de zoeker zijn eigen innerlijke meester ontmoeten. Deze zit daar met gespreide armen al op hem te wachten, om hem te omarmen, te vullen en te omhullen met Zijn liefde.

En dan zult u voelen en weten: 'Dit is de Weg, de Waarheid en het Leven. Dit is waar ik naar op zoek was.'


Deze hereniging zal een enorm overweldigende ervaring zijn en een bevrijding teweegbrengen van al uw lagere zelven. U zult direct uit willen gaan om ook anderen aan te raken, want u zult hen van uw ervaring willen vertellen. Deze ervaring staat in geen enkel boek beschreven, want hij is alleen te lezen in de spiegel van uw ziel. Uw vrijgekomen energie zal dan ook anderen beroeren.

Deze anderen zullen plotseling zeer verlangend worden om ook naar huis te gaan en met uw hulp zal hun pas zich versnellen.

Laten wij ons daarom verbinden met elkaar, zodat het gezamenlijk aangestoken licht als een baken kan zijn voor deze verdwaalde en zoekende mensheid.

***

© trienke minkema