Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 26 februari 2018

De eenling die jij bent. Daar schuilt de vrijheid in. / 23/2/18 / Luc van Ewijk


De eenling die jij bent. Daar schuilt de vrijheid in.
23/2/18 / Luc van Ewijk


Je komt in je eentje op aarde te recht. We zijn allemaal eenlingen. Dat lijkt eenzaam.
Maar die ruimte die je hebt als je alleen bent. Je kunt eindeloos je plannen bedenken en je leven uitstippelen. Ook heb je lekker veel rust. Ben je lekker in balans en bij jezelf. 

Het is belangrijk om die vrijheid te behouden. De vrijheid van jezelf zijn. Laat andere niet bij je binnen komen. 

Ook niet in relaties, het is belangrijk dat je altijd authentiek blijft. Mensen vinden het raar als iemand een andere weg oploopt. Lekker voor de vrijheid kiest. 

In plaats voor afhankelijkheid. En niet gevoelig zijn voor de mening van een ander. Natuurlijk luisteren we naar je mening. Maar we bepalen mooi zelf wat we ermee doen. 

En zo werkt het ook met kritiek. Dat is een mooi cadeautje. Je kunt mooi aan jezelf werken. Of kiezen om dat niet te doen. Want je hoeft niet continue jezelf te veranderen om maar goed bij de ander in de smaak te vallen. 


Vrijheid bekend dat je bewust met je keuzes om gaat. Het gaat er niet om wat je doet, het gaat erom dat je kiest voor wat je wil. Dat geeft een echt vrijheidsgevoel.

Ook is het weleens water bij de wijn doen. Want je bent tenslotte niet alleen op aarde.

Je hoort soms gelijk over te steken. En af en toe wat in te leveren. Zodat jij de andere keer je zin krijgt bij vriendschappen en relaties.