Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 12 februari 2018

Dagtekst van Zondag 11 Februari 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Zondag 11 Februari 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

een spiritueel Meester - weten wat men van hem moet verwachten

"Het spirituele leven is een discipline die veel tijd en inspanning vergt. Dus als iemand je verzekert dat hij beschikt over methodes dankzij dewelke je gemakkelijk en snel helderziendheid, paranormale vermogens enz. kunt verwerven, wees dan op je hoede! En wees des te meer op je hoede wanneer hij, om deze resultaten te verkrijgen, geld vraagt! Want de waarheid is dat geld van geen enkel nut is om vooruit te komen in het spirituele leven. 

Iedere dag leren om je te beheersen, om aan anderen te denken, om je met de Heer te verbinden door meditatie en gebed, kost niets, het is gratis. Het is alleen een lange weg en omdat de mensen lui zijn en haast hebben om succes te behalen, worden ze onmiddellijk aangetrokken tot iemand die hen gouden bergen belooft, zelfs al zou hen dat heel veel kosten. Maar laten ze daarna niet komen klagen dat ze opgelicht werden! Wanneer je een spiritueel Meester zoekt, moet je weten wat je van hem verwacht: illusies of de waarheid."

Omraam Mikhael Aivanhov