Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 8 februari 2018

Dagtekst van Woensdag 7 Februari 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 7 Februari 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

Geef en je zult je nooit eenzaam voelen -

"Graag gezien zijn, geliefd zijn, hangt niet af van de anderen maar van jezelf. Klaag dus niet als men je alleen laat, of als niemand van je houdt... maar zeg tegen jezelf dat dit komt omdat je geen bloemen of vruchten wist te geven. Kijk naar de bomen: gedurende de winter zijn ze zwart en somber, niemand komt naar hen kijken. Maar wanneer ze bloemen en vruchten dragen, komen wandelaars, kinderen en geliefden vaak naar hen toe. 

Eenzaamheid is meestal het gevolg van een betreurenswaardige mentaliteit. Hoeveel mensen zijn er niet die het wijzer vinden om nooit bloemen en vruchten voort te brengen, omdat ze totaal geen zin hebben om zich in te spannen voor de anderen! Zolang ze kleurloos, smakeloos en geurloos blijven, zullen ze alleen zijn, in de miserie, zowel uiterlijk als innerlijk. Is het zo moeilijk om er elke dag aan te denken iets te geven, hoe klein het ook is? Het is het gebaar van het geven dat telt. Als je geeft, ben je nooit alleen "


Omraam Mikhael Aivanhov