Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 1 februari 2018

Dagtekst van Woensdag 31 Januari 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 31 Januari 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

het universele Wondermiddel: het licht, de warmte en het leven van de zon -

"De zon is niet enkel die ster die schittert aan de hemel en het ganse jaar de dagen en seizoenen regelt. De zon is de intelligentie met haar licht, ze is de liefde, een streven naar al wat goed en constructief is; ze is het leven, het spirituele leven. De zon impliceert dus een hele wetenschap en die wetenschap is het universele wondermiddel. Daarom volstaat het niet om je aan het licht van de fysieke zon bloot te stellen, het komt erop aan om hoger te reiken, naar die drie principes: het licht, de warmte en het leven.

Het ware universele wondermiddel, het geneesmiddel dat alle kwalen kan genezen, wordt niet gebrouwen door een of andere alchemist. Om het te verwerven, moet je het zelf bereiden, door je te leren voeden met het zuiverste voedsel. En dat voedsel is niet beperkt tot wat wij eten om ons fysieke lichaam te versterken, het betreft ook de gevoelens om ons astrale lichaam te voeden, het hart, en de gedachten om ons mentale lichaam te voeden, ons intellect. Het universele wondermiddel bereiden, is je inspannen om je fysieke lichaam, je hart en je intellect te voeden met elementen die het dichtst bij het leven, de warmte en het licht van de zon staan."

Omraam Mikhael Aivanhov