Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 30 januari 2018

Oorzaak en gevolg / Gepubliceerd 26 januari 2018 | Door Ans Hoornweg

Oorzaak en gevolg
Gepubliceerd 26 januari 2018 | Door Ans Hoornweg

 Ik ‘zag’ een jonge vrouw, die net klaar was met haar werk, alleen op straat lopen. Het was al laat en donker buiten, maar deze vrouw was niet bang dus liep ze langs de laatste lantaarnpaal de duisternis in. Ze liep stevig door naar haar huis waar ze echter nooit aan zou komen, want even later werd ze in die duisternis aangereden door een dronken automobilist die, nadat hij de vrouw had aangereden, met z’n auto tegen een boom klapte.

Zowel de jonge vrouw als de dronken bestuurder waren op slag dood. Het duurde niet lang voordat het ongeluk door voorbijgangers werd ontdekt, waarna twee ambulances de lichamen van beide slachtoffers meenamen.

Het vreemde was dat op het moment dat de vrouw en man het leven lieten zij zich opeens, en sámen, op een plek bevonden die ze allebei niet kenden?! Het was een hele mooie, maar voor hen beiden onbekende wereld.

Een prachtige man kwam daar naar hen toegelopen en die zei: ‘Kijken jullie samen maar naar deze film’. In die ‘film’ zagen zij allebei hun gezamenlijke, vorige leven aan zich voorbijgaan.

En ze zagen dat ze toen een echtpaar waren, maar ook dat de vrouw in dát leven haar echtgenoot had omgebracht!

Zowel de overleden jonge vrouw als de autobestuurder begreep nu ‘oorzaak en gevolg’ van wat zich toen, in hun gezamenlijke laatste leven, had afgespeeld. En omdat zij béiden tot dit inzicht waren gekomen werd op dat moment hun Karma opgeheven.

Veel liefs, Ans