Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 30 januari 2018

Het is om jullie geest te helpen te bevrijden / Wes Annac / 25 Januari 2018.

Het is om jullie geest te helpen te bevrijden
Intuïtieve berichten door Wes Annac van zijn persoonlijke Blog
Wes Annac / 25 Januari 2018.

5 Valkuilen van New Age denken die jullie werkelijk kunnen helpen

De New Age beweging heeft veel interessante ideeën voortgebracht, veel daarvan zijn bekritiseerd voor het zijn van absurd of buitensporig. Maar voorbij aan de potsenmakerij, bestaat er enige waarheid in de filosofie van de New Age die ons kan helpen wanneer we ervoor kiezen om het te zien.

Hoe we deze ideeën benaderen zal bepalen wat we eruit kunnen halen en hier zullen we vijf  algemene New Age ideeën bekijken vanuit een ander perspectief.

1.) Vrede is meer belangrijk dan vechten voor gerechtigheid.
Betrokken zijn bij activisme of het bestrijden van de krachten, dat zal jullie minder spiritueel maken.

De voor de hand liggende zwakke plek hier is dat de elite vertrouwt op een passief “gewoon volk” die niets doet aan onrecht, onrechtvaardigheid.

In deze betekenis, is al jullie tijd spenderen aan mediteren ergens in de bergen net zo nuttig voor hen als het zitten op de bank en heel de dag TV te kijken.

Meditatie is geheel anders dan televisie kijken, zoals het inzicht brengt en spirituele groei terwijl het laatste jullie weer in slaap sust. Maar in een wereld waarin jullie moeten worstelen om iets belangrijks te bereiken, het enkel focussen op jullie spirituele beoefening kan verwant zijn aan TV kijken op de bank. In beide gevallen zijn jullie TE veel bezig om op te komen voor wat juist is, wat onrecht toelaat om door te gaan.

Persoonlijk zou ik jullie toch aanraden om veel tijd te besteden aan jullie spirituele praktijk. Maar als jullie geven om de richting waarin deze planeet zich begeeft, kunnen jullie deze praktijk combineren met sociale actie.

Ondanks de zwakke punten in het idee dat vrede recht overtroeft, is vrede belangrijk. Hoewel revolutie noodzakelijk is, heeft de geschiedenis laten zien dat een revolutie uit de hand kan lopen. De meeste mensen willen dat niet.

Wanneer we de revolutie op een nieuwe manier kunnen benaderen - één van vrede en de weigering om onze woede gevaarlijk territorium te laten bereiken – kunnen we ervoor blijven zorgen dat we onmenselijke daden begaan in naam van onze rebellie. Het zou zeker moeilijker zijn, maar uiteindelijk zouden we onnodig geweld voorkomen.

Ik geloof in vrede en het focussen op persoonlijke ontwikkeling tot op zekere hoogte en ik ben het ermee eens dat we niet naar het niveau van onze “leiders” moeten afdalen. Maar nu zou genoeg, genoeg moeten zijn. We zullen uiteindelijk geen andere keuze hebben dan stelling te nemen en we kunnen kiezen hoe we dit willen doen.

2.) Jullie zouden jullie mening niet openlijk moeten delen met mensen.
Dit veroorzaakt alleen maar argumenten, dus kunnen jullie het beste
rustig blijven.

Dit is als het eerste idee en de boodschap in beiden gevallen is dat passiviteit spirituele groei mogelijk maakt. Nogmaals, het zwakke punt hier is dat we eigenlijk dingen moeten bespreken die belangrijk voor ons zijn.

We zouden onze standpunten duidelijk moeten maken, vooral als we gepassioneerd ervoor zijn, maar we moeten ook geduldig zijn met degenen die er niet zo bezorgd over zijn. Zelfs als jullie aardig proberen te zijn in een debat, geven sommige mensen gewoon niet om beleefdheid. In deze situaties is geduld een deugd.

Het omgekeerde van dit idee is dat het ons aan het nadenken zet of we baat hebben bij argumentaties met mensen. Ik denk dat in plaats van te weigeren om te spreken over religie, politiek, complotten of wat dan ook, wij een emotionele volwassen manier moeten vinden om onze meningen en inzichten te uiten. Door dit te doen, zouden we moeten horen wat de andere persoon te zeggen heeft en uitleggen waarom wij vinden dat ze het onjuist hebben zonder hen te beledigen of te betuttelen.

Iemand een gehersenspoeld schaap te noemen omdat ze het met jou, jullie oneens zijn over dat de overheid niets zou bereiken (b.v.); behalve het creëren van een divisie waar er geen nodig was om te bestaan.

Globaal, dit New Age idee is bijna juist maar mist het doel om ons te ontmoedigen om iets uit te spreken. Ik ben het er niet mee eens dat passief zijn spirituele groei zal brengen, omdat passiviteit tot apathie leidt en de bereidheid om weg te kijken van onrechtvaardigheden die jullie zouden schokken als ze jullie zouden overkomen of iemand waar jullie om geven. Dit is het tegenovergestelde van compassie, wat de sleutel is tot spirituele groei.

3.) Engelen, buitenaardsen en andere hogere dimensionale wezens 
zullen ons redden en een nieuwe eeuw brengen naar de Aarde,
dus is er geen reden om ons te verbeteren of onze wereld.

Dit punt is een ietwat extreem. De New Age beweging is gekend door zijn idealen over engelen, verlichte buitenaardsen en andere hogere dimensionale wezens. Van deze wezens wordt aangenomen om de spirituele zoeker te begeleiden met zijn of haar reis en afhankelijk van wat jullie geloven, zal een van hen ons redden of wachtende zijn op ons om onszelf te redden.

In praktische zin, het zwakke punt van dit idee is dat alles met betrekking tot engelen, spirituele ET’s of hogere niveaus van bewustzijn wordt beschouwd als pseudo wetenschap. Reguliere wetenschap moet de oude kennis nog inhalen en als resultaat is het meeste wetenschappelijke intellect, denkvermogen, sceptisch over alles wat spiritueel is; vooral als jullie beginnen te praten over buitenaardse wezens.

Alhoewel sommige het misschien niet met me eens zijn, denk ik dat dit scepticisme begrijpelijk is.

Op een spirituele manier is het zwakke punt hier, jullie moeten op iets anders vertrouwen voor een beter leven dan jullie zelf.

En weer moedigt het ons aan om passief te zijn en in wezen het niet geven om  de wereld te helpen. Buiten dat, wil ik graag denken dat deze overtuigingen over het communiceren met engelen en ET’s jullie kunnen herenigen met een authentieke bron van innerlijke leiding.

Ik zal niet gaan bespreken of deze wezens echt zijn, maar elke reden om in aanraking te komen met jullie intuïtie is een goede. Los ervan waarom jullie je ermee willen verbinden, zal jullie intuïtie jullie voorzien van oneindige wijsheid en begeleiding. Jullie zullen er geen spijt van krijgen. Zolang jullie de verbinding maken, maakt het niet uit of jullie geloven of het van God komt, jullie Hogere Zelf, een engelwezen of jullie onderbewustzijn etc.

Ongeachte waarin en hoe jullie geloven, jullie moeten het werk verzetten om de hogere staten van bewustzijn te bereiken. Als het idee van het begeleid zijn door een engel(en) of zelfs van een ET helpt voor jullie om dat te bereiken, dan meer macht voor jullie.

Maar probeer te begrijpen waarom het moeilijk voor sommige mensen kan zijn om de dingen te zien zoals jullie. Wanneer zij een volledige ander beeld van de wereld hebben (beleven), één niet zo open voor deze onderwerpen, dan zou het beleefd zijn om in gedachten te houden voordat jullie ze overweldigen met jullie ideeën of ruw of lomp te reageren wanneer zijn anders denkend zijn. Het idee is om de overtuigingen te combineren met actie en waardering voor de verschillende perspectieven.

4.) Jullie zouden geen interactie moeten hebben met “negatieve” mensen omdat zij jullie naar beneden halen.

Dit zal moeilijk zijn om uit te leggen, dus laten we beginnen met de positieve ideeën van dit aspect. Veel te veel mensen zitten “vast” in een negatieve of  verkeerde relatie. Ieder artikel dat ik lees over dit onderwerp, moedigt “slachtoffers” aan om eruit te geraken en zichzelf vrij te maken, wat een waardevol advies is. Soms moet er afstand worden genomen.

Zelfs wanneer een relatie niet verkeerd is maar jullie gevoel van welzijn vermindert, kan het de moeite waard zijn om wat tijd te nemen weg bij die persoon. Sommige mensen zijn werkelijk energie vampieren (link onderstaand) en zullen de negativiteit voeden door jullie te provoceren en mentaal te gebruiken of over het algemeen afschuwelijk tegen jullie doen. Ik zou ver weg blijven van dat, van hen.

Het probleem is dat, zoals alles, de spirituele interpretatie van dit idee te ver kan gaan. In een extreem geval zou je iemand het label kunnen geven van een “negatief” persoon als zij jullie mening of overtuigingen niet delen.

De minder extreme aspecten van dit idee kunnen nog steeds het doel missen.

Het idee dat de meeste mensen hopeloos negatief zijn ter zake dit punt dat jullie ze zouden moeten vermijden, is een beetje veroordelend en te eenvoudig voor te stellen. Iedereen neemt op een gegeven moment zijn toevlucht tot negativiteit en terwijl sommigen dat meer doen dan anderen, betekent dit niet dat wij hen in de steek moeten laten.
Wanneer zij niet zo afschuwelijk zijn, kunnen wij hun misschien helpen.

5.) Alles – de New Age overtuigingen in het algemeen

Als wij eerlijk zijn over New Age overtuigingen, kunnen ze fanatiek zijn en losstaan van werkelijkheid. Maar er is een andere kant van deze overtuigingen en degenen die ze hebben die je van buiten niet ziet naar binnen kijkend.

Ik heb ontmoet, wat jullie noemen mensen van de New Age en zij zijn enige van de vriendelijkste, meest bedachtzame, creatieve en meedogende mensen die ik ooit heb gekend. De gemeenschap van de New Age heeft genoeg dromers, maar ik denk dat het geen slecht iets is.

Ik hou ervan dat de New Age verbeelding stimuleert, introspectie, spirituele groei en een andere perspectief op de werkelijkheid. Het kan echt het leven van veel mensen verbeteren. Het heeft hen geholpen om meer vrediger, zorgzamer, empatisch
en bereidwilliger te worden in plaats van enkel aan zichzelf  te denken.

Jullie zouden ze kunnen noemen, eigenaardige personen, maar ik noem ze mijn vrienden. Mijn leven zou niet zo interessant of vervullend zijn zonder hen.

Tot slot, wij zouden nooit moeten aannemen dat wij het volledige beeld kennen (weten) wanneer het gaat om de overtuigingen van iemand. Wij kunnen de filosofie van New Age benaderen vanuit meerdere invalshoeken, ontdekken wat ons helpt en de rest weggooien, Maar houd in gedachten dat een idee waarvan jullie denken dat het afval is, iemand aanzienlijk kan helpen.

Empathie: kort filmpje


Bovenstaande is een artikel dat is verschenen in de “Weekly Awareness Guide”, (nieuwsbrief) voor de 273ste uitgave.Wes Annac

Follow me on Facebook


Vertaald voor wakkeremensen door Anja