Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 29 januari 2018

De Yogi / Gepubliceerd 25 januari 2018 | Door Ans Hoornweg

De Yogi
Gepubliceerd 25 januari 2018 | Door Ans Hoornweg

Voor mijn geestesoog zag ik twee ‘zondaars’ voor een zeer verlichte Yogi staan. Beide mannen wisten niet waarom, maar ze biechtten hun zonden op aan de wijze Yogi. Het leek erop dat de Yogi in een diepe trance was, want hij bewoog of reageerde totaal niet op de twee mannen die voor hem stonden.

De mannen keken elkaar enigszins nerveus aan en zeiden dat als de Yogi toch helemaal niets terug zegt of reageert op hun biecht, dat ze dan maar beter weer huiswaarts konden gaan. Maar op het moment dat ze wilden vertrekken ‘hoorden’ ze allebei in hun hoofd:

Ga huiswaarts, want jullie berouw alleen al is voldoende om jullie zonden kwijt te schelden, maar maak het thuis wel goed met degenen die jullie benadeeld hebben.’

Beide mannen waren verward, want de Yogi had zojuist tot hen ‘gesproken’ zonder zijn mond en stem te gebruiken?! Zoiets hadden ze nog nooit eerder ervaren; dit was een wonder! Eenmaal thuis deden de mannen wat de Yogi hen had opgedragen.

Ze maakten hun fouten uit het verleden weer goed en daardoor viel er een last van hun schouders met als gevolg dat ze zich een stuk ‘lichter’ voelden.

Veel liefs, Ans