Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 18 januari 2018

Dagtekst van Woensdag 17 Januari 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 17 Januari 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

Harmonie - voorwaarde om te leren van onze dagelijkse ervaringen

"Het zijn de ervaringen en vooral de ongelukkige ervaringen die leerzaam zijn voor de mensen. Niemand wordt ervan gespaard. Hierin bestaat dus voor iedereen het echte werk: stilstaan bij elke ervaring van het dagelijks leven en er de lessen uit trekken, zodat je steeds verder kunt gaan op de weg van de wijsheid, het evenwicht en de vrede.

Maar hoeveel mensen zijn in staat om lessen te trekken uit wat hen overkomt? Heel hun leven doen ze dezelfde ongelukkige ervaringen op, maar ze leren niks bij, ze doen niets – of zo weinig! – om zich te bevrijden van het innerlijk kabaal en de chaos waarin ze verzeild zijn. Nochtans lijden ze en daar zijn ze niet trots op …, maar ze zijn dat leven gewoon en ze leggen zich erbij neer …Toch is voor hen het ogenblik aangebroken om daaruit te komen. En ze zullen eruit komen als ze elke dag moeite doen om te zoeken naar de harmonie: de harmonie liefhebben, ernaar hunkeren, harmonie brengen in elke beweging, in elk woord, in elke blik. Het is deze toestand van harmonie die hen inzicht zal geven over hun ervaringen en hen de middelen zal aanreiken om er de lessen uit te trekken."