Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 11 januari 2018

Dagtekst van Woensdag 10 Januari 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 10 Januari 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

het Lijden: een zwarte inkt waaruit je de mooiste kleuren kan halen -

"De mens kan zichzelf niet transformeren zolang hij zich tegen de voorwaarden van zijn bestaan verzet en zolang het zijn ideaal is om niet te lijden. Ik zeg niet dat we geen remedies moeten zoeken tegen het lijden. Maar in het huidige stadium van de ontwikkeling van de aarde en het punt waarop de mens in zijn evolutie beland is, is het niet mogelijk dat hij niet lijdt. De aarde is als een heropvoedingsgesticht, en tegelijkertijd een opleidingscentrum. Wie weet hoe om te gaan met het leed, zal verborgen krachten aan het werk zetten die een bron van rijkdom voor hem zullen worden.

Degene die op alle mogelijke manieren probeert om het lijden uit de weg te gaan blijft in armoede, hij is als een schilder die geen kleuren heeft voor zijn schilderijen. Degene die afgezien heeft, integendeel, kan de pijn die hij voelt gebruiken om kleur, reliëf en diepte te geven aan zijn leven. Al degenen die iets groots in hun leven hebben gerealiseerd, hebben veel geleden. Aan de zwarte inkt van hun beproevingen hebben ze de mooiste kleuren onttrokken."