Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 6 januari 2018

Dagtekst van Vrijdag 5 Januari 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Vrijdag 5 Januari 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

een Idee - een levende entiteit die ons verbindt met haar vrienden

"Een idee is geen abstract begrip, zoals men zou kunnen denken, maar een levend wezen met een grote intelligentie en begiftigd met bijzondere kwaliteiten. Daarom is het zo, wanneer je werkt voor een goddelijk idee, dat deze al op je inwerkt door je alles te brengen wat ze bezit. Deze idee, die woont in de wereld van het licht, laat je ook kennismaken met andere gebieden, met andere schepselen, zij brengt je in contact met al haar vrienden.

Er is gezegd: ‘Zoek eerst het Rijk Gods en zijn Gerechtigheid en al het andere zal u worden geschonken als toegift.’ Je vraagt je af wat het verband is tussen het Rijk Gods en ‘al het andere’? Gewoon dat de idee van het Rijk Gods je verbindt met veel andere ideeën die ermee in harmonie trillen. Die ideeën maken geleidelijk aan kennis met jou en daar ieder van hen, bij wijze van spreken, hier een gebied en daar een woning bezit, komen al hun rijkdommen naar je toe. Dankzij slechts één enkel idee ontvang je een overvloed aan zegeningen. Want boven is alles met elkaar verbonden"