Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 20 januari 2018

Dagtekst van Vrijdag 19 Januari 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Vrijdag 19 Januari 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

het Kwaad bestrijd degenen die niet zijn kant kiezen -

"Wie zich vastbesloten op de weg van het goede begeeft, moet weten dat hij de aanvallen van het kwaad niet zal kunnen vermijden. Want het kwaad blijft wat het is, je zult het niet kunnen overtuigen om van aard te veranderen. En het zal voortgaan met je als zijn vijand te beschouwen: wat je ook doet, het zal je bestrijden. Het kwaad spaart alleen degenen die zijn kant hebben gekozen: het beschermt hen en strooit hen zand in de ogen om hen zo lang mogelijk in zijn macht te houden. Maar vanaf het moment dat je weigert het te dienen, wek je zijn haat op. Je zal zeggen dat dit toch verschrikkelijk is... Ja, maar dankzij deze haat zal je heel ver komen.

Voor alle grote Ingewijden is het kwaad onverbiddelijk geweest en degenen die zulke gebeurtenissen konden interpreteren zagen er een onmiskenbaar teken in. Want wie tot het uiterste veracht wordt door het kwaad, is waardig om de hoogste Inwijding te ontvangen. Uiteraard beklagen de onwetenden deze persoon: “Och arme, wat een zwaar lot.” Maar zij die beter weten, verheugden zich en zeggen: “Hij is voorbestemd om het hoogste te bereiken.”"