Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 13 januari 2018

Dagtekst van Vrijdag 12 Januari 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Vrijdag 12 Januari 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de Top van een berg - symbool van het spirituele streefdoel

"Het beeld van de bergtop is een van de meest betekenisvolle voorstellingen van onze spirituele voortgang: de top is het te bereiken doel, het hoogste punt waarnaar we onze blik moeten richten om er al onze energieën samen te laten vloeien. Daarom is het belangrijk dat we aandacht hebben voor alles wat ons aan het hoogste kan herinneren, en in het bijzonder de bergen.

De bergen kunnen ook iets anders betekenen dan alleen maar een plek waar je zuivere lucht gaat inademen, gaat rusten of sportief bezig zijn, ze hebben ook hun plaats in de spirituele oefeningen. Probeer om, telkens als je de gelegenheid hebt, in contact te treden met de bergtoppen. Steek je hand naar hen uit, ook al ben je op een grote afstand, groet de entiteiten die er wonen, vraag dat ze je in hun zuiverheid en licht laten binnentreden. Zo zal je leren om banden te smeden met de toppen van de hoogste bergen op aarde, en zal je van hen het beste voedsel voor je ziel en je geest ontvangen. "