Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 23 januari 2018

Dagtekst van Maandag 22 Januari 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 22 Januari 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de Obstakels - vraag alleen het licht om ze te overwinnen

"Veel mensen die beslissen om voor een ideaal te werken, maken deze fout: ze zijn ervan overtuigd dat de Hemel hen zeker in al hun ondernemingen zal steunen. Torenhoge obstakels rijzen voor hen op, maar ze zien die niet, of weigeren die te zien: ze engageren zich blindelings, overtuigd dat de Heer, verrukt over hun goede plannen, de weg voor hen zal effenen. Wel, dat is niet zo, de Heer effent de weg niet voor onvoorzichtige en verwaande mensen. Hij laat de obstakels niet op magische wijze verdwijnen.


Het enige wat de Heer doet, en dus het enige wat je Hem moet vragen, is je het licht te schenken. Want het licht zal je in staat stellen de beste wegen te vinden, valkuilen en afgronden te vermijden en de kracht te vinden, die je tot het einde toe zal steunen in je ondernemingen, zelfs de moeilijkste."