Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 3 januari 2018

Dagtekst van Dinsdag 2 Januari 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 2 Januari 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

het Licht - voedsel voor onze hersenen

"Alle mensen eten, drinken, ademen en komen zo in contact met de elementen aarde, water en lucht en voeden zich ermee. Maar ze hebben nog niet geleerd om zich te voeden met het vierde element, het vuur, het licht … En toch hebben wij het licht nog meer nodig dan de lucht, want het voedt onze hersenen. De hersenen willen ook “eten” en het licht is hun voedsel. Want het licht wekt de vermogens die ons in staat stellen om door te dringen tot de spirituele wereld. Je zal zeggen dat je door te eten, te drinken en te ademen je gehele lichaam voedt, je hersenen inbegrepen. Dat is waar, maar zolang je het voldoende vindt om je hersenen te voeden met vaste, vloeibare en gasvormige deeltjes, die niet de elementen zijn waar je het meest behoefte aan hebt, zullen vele realiteiten van de subtiele wereld je ontsnappen. 

De traditie vermeldt dat Zarathustra op een dag aan de god Ahoura Mazda vroeg hoe de eerste mens zich voedde en Ahoura Mazda antwoordde: ‘Hij at vuur en dronk licht.’"