Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 17 januari 2018

Dagtekst van Dinsdag 16 Januari 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 16 Januari 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov
de heilige Boeken - om ze te begrijpen is een gedisciplineerd leven nodig

"De heilige Boeken zijn het werk van uitzonderlijke wezens die erin geslaagd zijn zich door gebed, meditatie en contemplatie te verheffen tot de wereld van de sublieme waarheden. Om ze te begrijpen, moet je kunnen vibreren op dezelfde golflengte als hen, dezelfde weg kunnen gaan als hen en dus beginnen met hun levenswijze te volgen. Want alles ligt besloten in de manier van leven; zij is het die de profeten, de Ingewijden en de grote Meesters in staat stelde om dichter bij de Godheid te komen.

Wees dus niet ongerust als je de Bijbel of andere heilige Boeken niet onmiddellijk begrijpt, ze zijn vaak zeer moeilijk te verstaan. Maar werk tegelijkertijd aan jezelf, leg jezelf in het dagelijkse leven een discipline op, die je dichter bij de wereld van de geest brengt. Jezus zei tegen zijn leerlingen: “Veel heb ik nog te zeggen, maar jullie kunnen het nu nog niet verdragen. Wanneer de Trooster, de Geest van waarheid komt, zal hij jullie naar de totale waarheid leiden.” Zonder dit contact met de Geest, dat je slechts door echte ascese kunt verkrijgen, is geen enkel begrip van de heilige Boeken mogelijk."