Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 30 december 2017

Interview met Cobra, 23 december 2017, / door ‘We Love Mass Meditation’ / 30 December 2017Interview met Cobra, 23 december 2017, door ‘We Love Mass Meditation’
30 December 2017

Wij wensen iedereen een jaar vol Licht!

Zoals Cobra in zijn slotopmerking zegt: “ Ik zou zeggen dat dit een kern moment is in de menselijke geschiedenis en het is het hoogste doel voor iedereen om zijn missies te ontdekken. Ontdek je missies, voer je missies uit en veranker het Licht zoveel als mogelijk is, want het Licht kan een verschil maken in de wereld.”

Cobra heeft op zijn blog een link gezet naar een groepshealing sessie (‘remote’ – op afstand) t.g.v. het nieuwe jaar; ik zal deze informatie vertalen en op eventnl plaatsen, dus hou het even in de gaten. De eerste vindt plaats op 31-12-2017 om 22pm in Taipei, wat overeen komt met 15.00 uur NL tijd op de 31e.

M.b.t. het Interview

Meester Kuthumi De Volgende Periode van Ascentie 29 December 2017 / Natalie Glasson

Meester Kuthumi:
De Volgende Periode van Ascentie
29 December 2017 / Natalie Glasson
Welkom naar een nieuwe energiecyclus en leven! Jullie zijn levende wezens en energie, hetgeen onophoudelijk aan het transformeren is. Je blijft nooit hetzelfde, je bent je altijd aan het ontwikkelen en jezelf aan het afstemmen met de Schepper binnenin je, zelfs als jij je afstandelijk voelt van het Goddelijke. Het is vanwege jullie onophoudelijke transformatie dat jullie één van de meest prachtige aspecten van de Aarde zijn. De Mensheid is zo wonderbaarlijk om te observeren, de paden die velen kiezen te nemen kunnen uitdagend zijn en toch is de schoonheid die tevoorschijn komt van binnenuit iedere ziel adembenemend. Het is tijdens het huidige stadium van Ascentie dat ik, Meester Kuthumi en alle Geascendeerde Meesters, genieten in het delen en tot uitdrukking brengen van onze dankbaarheid aan de Mensheid met onze diepste Liefde en toewijding voor iedereen. Ontvang alsjeblieft onze energie, en terwijl jullie dat doen laat ons jullie aldus aanmoedigen om jullie innerlijke pracht te herkennen.
De Pracht
Neem een moment om je de pracht voor te stellen, hoe zou jouw pracht tevoorschijn komen? Stel je jouw pracht voor als de helderste vonk van Licht binnenin je. Observeer de Lichtvonk terwijl het uitbreidt en herken hoe jouw pracht je volledige wezen beïnvloedt en transformeert, zelfs je gedachten, emoties en handelingen. Je verbindt je met het meest verbazingwekkende, ontzagwekkende aspect van  jezelf, je verbindt je met de schittering en luister van de Schepper.

Montague Keen: 17 december 2017 / Veronica Keen

Montague Keen:

17 december 2017 / Veronica Keen


Wat was het voor jou een vreugde om gisteravond de vrouw in Canada alles te horen bevestigen dat ik jou sinds mijn heengaan over Ierland heb verteld. Ze heeft het allemaal op schrift gesteld. Ze zal het in de komende paar dagen vrijgeven. Het zal de uitbuiting door het Vaticaan en hun plannen blootleggen. Ieder mens op Aarde is slachtoffer geworden van de controle door het Vaticaan, ongeacht zijn/haar religieuze geloof of nationaliteit. Het leven op Aarde is nooit bedoeld geweest om een overlevingsstrijd te zijn. De Jezuïeten en Zionisten hebben op jullie lijden gefloreerd. Ze hebben erop toe gezien dat GM-voedsel werd geproduceerd. Monsanto is van hen. Met water, lucht en alles dat de mensheid nodig heeft om te kunnen overleven, werd geknoeid. Ze bezitten alle farmaceutische bedrijven. Ik kan jullie verzekeren dat hun medicijnen niet zijn bedacht om te genezen, maar enkel om jullie langzaam om te brengen.

Wanneer jullie je bewust uit hun controlesysteem terugtrekken doe dan alsjeblieft de Revocaties en neem de controle over je leven terug in eigen hand. Dan zullen jullie de vrijheid voelen die dit in je leven teweegbrengt. Vrijheid om te zijn wie je bent, te ontdekken wie je bent en wat je rol in deze incarnatie is. Reken erop dat eenieder van jullie een rol te spelen heeft, ongeacht welke dat zou kunnen zijn. Jullie zijn allemaal deel van het geheel. Dit is één van de redenen waarom alle verdeeldheid aan jullie werd opgedrongen; religie, ras, nationaliteit, etc. Verdeel en heers is een Jezuïtische doelstelling. Het heeft voor hen goed gewerkt, TOT NU TOE.Ashtar: Er liggen bezienswaardigheden voor ons! Een channeling door Kerstin Eriksson. /15 December 2017.

Ashtar: Er liggen bezienswaardigheden voor ons!
Een channeling door Kerstin Eriksson.
15 December 2017.
Vertaald uit het Engels door Henk steur


Groeten voor jullie. Ik Ben Ashtar!

Jullie zijn mij zeer dierbaar, ons zeer dierbaar!

Wij zijn een confederatie van sterren-bondgenoten.

Wij hebben al heel lang naar jullie gekeken, wij zijn dichterbij dan jullie je ooit voor kunnen stellen.
In feite bevinden wij ons tussen jullie.

Sommigen van jullie hebben ons gezien, terwijl wij op straat naast jullie liepen. Jullie kunnen ons overal ontmoeten waar jullie er het minst op rekenen. Wij zijn alleen zichtbaar voor degenen die een open geest hebben.
Ja, wij zijn heel veel om jullie heen. Jullie kunnen ons in de volledige derde dimensie zien, o ja!
Alleen degenen die in de vijfde dimensie kunnen zien, kunnen het verschil uitleggen.

De Pleiadische Hoge Raad van Zeven: Het Betreden van Hogere Frequenties / 29 December 2017 / Daniel Scranton

De Pleiadische Hoge Raad van Zeven:
Het Betreden van Hogere Frequenties
29  December 2017 / Daniel Scranton


“Groeten, wij zijn de Pleiadische Hoge Raad van Zeven. Wij zijn verheugd om ons met jullie allemaal te verbinden.

Het is een kwestie van frequentie. Het is een plaatsen van de aandacht op een specifieke frequentie die het antwoord is op de meeste vragen. Dat is jullie reis nu. Dit is een energetische reis doorheen staten van frequentie, zien jullie. Al het andere dat zich in jullie werkelijkheid uitspeelt als een reflectie van de frequentie die jullie bezitten. Het is echt niet meer ingewikkeld dan dat. Daarom, geef meer aandacht aan de frequentie die je bezit.

Hoe je dat doet, zouden jullie je af kunnen vragen. Wel, hoe meer je afgestemd bent op je gevoelsstaat, hoe gemakkelijker het voor jou is om dan de frequentie te bepalen die je bezit. De hogere frequenties voelen beter aan in jullie fysieke lichamen dan de lagere, en er is voor jullie geen reden om de lagere staten van frequentie te vrezen of te veroordelen. Er is geen reden voor jullie om jezelf te veroordelen voor deze lagere staten van frequentie geactiveerd te hebben. Dat is de eerste plaats waar jullie moeten beginnen.

Goede voornemens. / 29 december 2017 / Lilian Ferru


Goede voornemens
29 december 2017 / Lilian Ferru

Lieve mensen,

Welke goede voornemens heb jij voor 2018? Ik heb er in elk geval geen. Wat moet ik met voornemens? Je doet iets of je doet het niet. Je kunt maar beter geen plan bedenken en je in vol vertrouwen laten leiden door de Hogere Macht die jou door het leven navigeert. Kan ik liefdevol kijken of geef ik het ego de macht? Maak ik van de wereld een strafkamp of is het een leerschool? Ah, geweldig, ik word lastig gevallen en onterecht bejegend. Wat een prachtige les in liefde.

Het zijn onderwerpen die ik met Koos Janson in een gloednieuw interview bespreek. Schiet het al op met de wereld en met al die mensen die ‘Een Cursus in Wonderen’ bestuderen? En wat is die wereld eigenlijk? Is het een dwaling, een symbool van angst, of kunnen we iets over liefde leren?

En wat als je van een bepaalde situatie schoon genoeg hebt,? Mag je dan voor jezelf gaan staan en je waarheid spreken, zoals bijvoorbeeld met metoo? Mogen we een grens stellen? En waar komen gedachten vandaan of waarom stierf Jezus aan het kruis? En wat heeft dit alles met jouw navigatiesysteem te maken? Dit laatste interview in 2017 is weer een cadeautje, ook voor de mensen die niet met ‘Een Cursus in Wonderen’ bezig zijn.Een Schrijven van de Schepper / 29 December 2017 / door Jennifer Farley,

Een Schrijven van de Schepper
29 December  2017 / door Jennifer Farley,
” Laat Het Los! ”


Je hebt dat al heel lang met je mee gedragen, liefste! 
Wordt het zwaar, omslachtig, moeilijk om mee om te gaan? 
Waar je ook gaat, je brengt het met je mee. 
Het zit naast je; het zit vol met geheimen, veronderstelde veiligheid,
pijnen, teleurstellingen en spijt. 
Als er iets 'fout gaat', open je het en voeg je nog iets toe, waardoor het nog zwaarder wordt.

Wat als, gewoon ... wat ... als je het gewoon achterlaat precies waar het is en wegloopt.
 Die enorme rugzak zou hoogstwaarschijnlijk bij gevonden voorwerpen komen te liggen,
 niet worden geclaimd, niets om worden gegeven en zeker nooit meer opgepikt worden. 
Hoe zou dat voelen?!  
Je hebt dit vermogen, het is voor je beschikbaar op elk moment van de dag. 
Wanneer ben je klaar om het los te laten?

~ De Schepper ~

Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl

Dagtekst van Vrijdag 29 December 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Vrijdag 29 December 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Ons oorspronkelijk gelaat dat we zullen terugvinden als we weerkeren naar het vaderlijk huis -

"In de Zohar wordt gezegd dat het gelaat van de eerste mens in het paradijs geleek op dat van de Schepper. Later, wanneer de geest van opstandigheid in hem was ontwaakt (en dit proces wordt gesymboliseerd door de slang die zich rond de boom van de kennis van goed en kwaad heeft opgerold), verliet hij het paradijs waar hij in het licht woonde, en daalde hij af in de dichtere gebieden van de materie. Daar leerde hij kou, duisternis, ziekte en dood kennen, en zijn gelaat veranderde.

Nu hij niet meer het getrouwe beeld van God weerspiegelt, heeft de mens zijn macht verloren, de geesten van de natuur gehoorzamen hem niet meer en vermaken zich door hem te kwellen. Maar als hij zich inspant om zijn oorspronkelijke gelaat terug te vinden, zullen alle geesten van het universum zich opnieuw aan hem onderwerpen. Tot dat moment zal hij gelijken op de verloren zoon in de parabel van het evangelie. Nadat deze het vaderlijk huis had verlaten om de wereld in te trekken, leidde hij een ellendig bestaan als varkenshoeder. Maar tenminste heeft de verloren zoon uiteindelijk beseft dat hij naar het huis van zijn vader moest terugkeren. Wanneer zullen de mensen dus eindelijk begrijpen dat ze moeten terugkeren naar de Bron, in het licht, de liefde en het leven van de hemelse Vader, om hun ware gelaat terug te vinden?"

Omraam Mikhael Aivanhov


vrijdag 29 december 2017

Poetin verklaart Rusland GMO-vrij..!! / Door GuidoJ. / 29 december 2017

Poetin verklaart Rusland GMO-vrij..!!


Deze Amerikaanse GMO-sojabonen zijn verboden in Rusland. Wij in Nederland eten ze gewoon nog in veel bewerkte vormen in ons voedsel, ondanks de zware belasting van glyfosaat in deze bonen.

En ja, dan zijn de media in de VS stil.. Als president Poetin een GMO-vrij-verklaring afgeeft voor alle voedselgewassen en -zaden die in Rusland worden geproduceerd. Waarom zou dat geen nieuws zijn, vragen we ons af.. Ook in Nederland, we zeggen het maar weer voor de zoveelste keer, is dit nieuws kennelijk ‘geen nieuws’.. Ook niet wanneer Poetin in dezelfde verklaring zegt dat Rusland een topproducent dient te worden van biologisch voedsel..!

In een eerder artikel in juni 2016 (HIER) schreven we al over het verbod dat in het Russische parlement was aangenomen, voor het telen van GMO-gewassen. De Russen zeiden toen ‘nog niet’ tegen deze gepatenteerde gewassen en zaden van genetisch gemanipuleerde (westerse) afkomst. Maar wat weinigen weten, was dat president Poetin bezig was met strategie op dit terrein, die volledig haaks staat op het hele GMO-verhaal. De nationale focus diende op één doel te worden gevestigd, namelijk het worden van de grootste exporteur in de wereld van biologisch voedsel, evenals het verzorgen van gezond, niet-GMO-voedsel voor de Russische bevolking..!!


Nieuwjaars- Wens

Nieuwjaars-Wens


Vrijheid, dat wens ik iedereen het komend jaar. Bevrijd jezelf en trek je toneelkostuum uit. Veeg de schmink  van je gezicht. Wees wie je werkelijk bent. Jij die liefde bent, perfect, een kind van God.

Loop weg uit de bioscoop van je verbeelding. Ziekte, pijn en zelfs de dood heb jezelf bedacht. Deze zogenaamde werkelijkheid bestaat niet eens. Het is een film van dramatiek en uitersten. Laat al je vooringenomenheden los. Vergeef jezelf. Het is maar een spel van illusies.

Verbind je met God. Kijk met Zijn ogen en weet dat God van je houdt, zoals je bent. Zie de volmaaktheid van de Schepper in alles en iedereen. Wij zijn de spiegels van God om Zijn licht en liefde naar het gehele universum te stralen.

Samen maken we 2018 tot het jaar van liefde en vrede.

Winfried Meier

Volle maan 2 januari 2018 (03:25 uur) / 29 december 2017 / Petra Stam

Volle maan 2 januari 2018 (03:25 uur)
29 december 2017 / Petra Stam

Het keerpunt van Midwinter ligt achter ons en hoewel de dagen koud en grijs zijn, neemt het licht heel langzaam weer toe. Deze eerste volle maan na de winterzonnewende geeft aan dat deur naar een nieuw begin op een kiertje staat. Het is een goede tijd om terug te kijken en te evalueren. Hoe was 2017? Wat ging goed? Waarmee ben je minder blij? Bedenk, voel, wat je in 2018 anders wilt doen (acties, gedachten, stappen of contacten), zodat ook de uitkomst anders zal zijn. Anker deze intenties in jezelf tijdens de Maan van de Langste nacht. Weef mee aan je eigen lot!

De volle maan staat in Kreeft, wat emotioneel en overgevoelig maakt, en de aandacht op thuis, samenzijn en veiligheid richt. De Maan staat één graad naast het punt dat de Zwarte Zon heet. Op dit punt voel je dat je alles in je hebt, ben je in contact met je essentie, je kern. De volle maan straalt als het ware deze energie uit, waardoor je voelt dat alles mogelijk is. De buitenwereld heeft weinig vat op je, want je laat je door niemand tegenhouden als je je vrij voelt om in de wereld te doen wat je ‘moet’ doen. Schrijf op wat je ervaart, zodat je het als startpunt van een nieuwe cyclus makkelijker bij je kunt houden en indien nodig kunt teruglezen. Sirius staat een graad verder en brengt je in contact met je spirituele wijsheid en de hoogste vorm van energie, namelijk liefde. Verbind je via de volle maan met het blauwe licht van Sirius, zodat je bewust de goddelijke creatiestroom in jezelf ervaart en die kunt meenemen in je (aanstaande) acties.

De Arcturiaanse Raad:Meditatie Is Invloedrijk / 28 December 2017 / Daniel Scranton

De Arcturiaanse Raad:
Meditatie Is Invloedrijk
28  December 2017 / Daniel Scranton


“Groeten, wij zijn de Arcturiaanse Raad. Wij zijn verheugd om ons met jullie allemaal te verbinden.

Wanneer je rustig zit en aandacht schenkt aan je ademhaling, dat is wanneer je het meest invloedrijk bent. Dat is wanneer je het meest verbonden bent, het meest uitgelijnd, en het meest bewust. Heel veel individuen geloven dat als zij tijdens de meditatie denken, dat zij het dan niet goed doen, en dat het op de één of andere manier niet geldt. Heel veel mensen geven meditatie op omdat zij geloven dat zij er niet goed in zijn, en zich er daarom maar beter niet mee bezig kunnen houden.

Maar te denken tijdens je meditatietijd kan je ook grote/geweldige inzichten brengen. Je kunt je bewust worden van wat voor jou belangrijk is. Je kunt je vibratie bepalen door aandacht te schenken aan je gedachten, en je kunt je zeer zeker meer bewust worden van je emoties door eerst je gedachten op te merken. Dus laat ieder gevoel van perfectionisme los dat je hebt wat het mediteren betreft, en focus je in plaats daarvan op de voordelen.

Op deze dag van je leven / 29 December 2017 / Neal Donald Walsch

29 December 2017 / Neal Donald Walsch
Op deze dag van je leven, geloof ik
dat God wil dat je weet…


... dat de beste methode van ondernemen,
plannen met durf en met daadkracht uitvoeren is.

Christian Nevell Bovee zei dat, en het is een waardevolle observatie.
Terwijl we dit feestdagen seizoen ervaren,
en je begint te denken aan het komende nieuwe jaar, plan met durf.

En als je het nieuwe jaar binnengaat,
 voer je plannen dan uit met daadkracht.
Er is opwinding in het leven - maar jij moet het daar neerzetten.

Overigens kun je nu al beginnen met het uitvoeren met daadkracht.
Waarom zou je wachten?

Neale Donald Walsch [today@nealedonaldwalsch.com]
Vertaald: wakkeremensen.blogpot.nl


Een Schrijven van de Schepper / 28 December 2017 / door Jennifer Farley,

Een Schrijven van de Schepper
28 December  2017 / door Jennifer Farley,
” Neem Wat Tijd ”


Zet de ene voet voor de andere ... blijf vooruitgaan ...
hou je ogen omhoog gericht ... onthoud je van stoppen.
Delen van deze verandering zullen zeer mechanisch aanvoelen
 en zul jij je misschien niet jezelf voelen. 
Je zou het gevoel kunnen hebben dat je geen kans krijgt
om je terug te herwinnen voor de volgende sprong voorwaarts.
 Als je heel goed oplet, mijn kind, weet je dat de rusttijden eraan komen. 
Zoals eerder gezegd, het tempo is vastgesteld
en een poging om het te versnellen,  kan je pijn doen. 
Het universum heeft voor alles  dat 'ontwaakt' is,
 bedoeld om hetzelfde punt op hetzelfde moment te bereiken. 
Dit is noodzakelijk voor de volgende fase om zich te ontvouwen. 
Dus, voor degenen onder jullie die gewend waren aan een 'quantum sprong' (Glimlach);
 neem wat tijd om de bloemen te ruiken.

~ De Schepper ~

Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl


Dagtekst van Donderdag 28 December 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 28 December 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De goede weg - het is in volle vrijheid en bewustzijn dat de mens deze moet kiezen

"De Schepper heeft zijn schepselen vrij gelaten, en als ze vrede, vreugde en licht willen vinden, is het aan hen om de goede richting duidelijk in te zien, en die richting uit te gaan. Je zult zeggen: "Maar waarom? Zou het niet beter zijn als God zijn wil oplegt aan de mensen en hen zegt hoe zij zich dienen te gedragen?" Nee, ze moeten zelf moeite doen om te begrijpen wat in hun belang is, zich bewust worden waarom het beter is om die bepaalde richting in te slaan of die bepaalde keuze te maken in plaats van een andere. Ze moeten er echt van overtuigd zijn, anders zouden ze zoals de ossen zijn, die door de boer met de prikstok geslagen worden om hen te dwingen perfect rechte voren te trekken.

Wat zouden we erbij winnen door tegen onze wil gedwongen te worden de weg van het goede te volgen? Zo goed als niets en alles zou altijd opnieuw herbeginnen, omdat we niet bewust, met kennis van zaken zouden gehandeld hebben. Daarom laten de Schepper en de hemelse geesten de mens vrij: hij moet zelf begrijpen en aanvoelen wat de beste weg is voor hem."

donderdag 28 december 2017

Redenen voor Vrede / Maandag 25 december, 2017 / Anna von Reitz

Redenen voor Vrede
Maandag 25 december, 2017 / Anna von Reitz

Onlangs werd me mijn mening gevraagd over de situatie in het Midden Oosten. Deze werd zorgvuldig geformuleerd met alle vormen van historische en politieke overwegingen en verklaringen. Voor mij komt dit allemaal neer op de Heilige Schrift, of je dit nu gelooft of niet.

Wanneer je gelooft in de Heilige Schrift, is er geen enkel mysterie betrokken bij de situatie in het Midden Oosten.

Deze zegt dat wanneer het Hebreeuwse volk (zowel de Joden alsook de Israëlieten van de Tien Geslachten kwalificatie) de Wet en voorschriften die hen geschonken waren gehoorzamen en volgen, ze gezegend zullen zijn en zullen floreren en overvloed en vrede en alle goede dingen zullen hebben. Wanneer ze de Wet en de voorschriften niet volgen, zullen ze in gelijke mate gekweld worden en de Heilige Geschriften gaan dan verder en omschrijven wat deze kwellingen zullen zijn.

Wortel en stok. Het was de manier die de Heer gebruikte voor het omgaan met koppige mensen.

Jullie willen het zus of jullie willen het zo en het is jullie vrije keus.

Welnu, niets wat de Heer doet is toevalligheid. En niets wat Hij doet verandert tenzij Hij het verandert. Jullie kunnen er dus zeker van zijn dat er vandaag nog steeds dezelfde keuze voor hen is. Jullie willen vrede ..... jullie willen oorlog ..... het is aan jullie.


Transformatie naar het licht / 27 december 2017 / lichtwerkersnederland

Transformatie naar het licht
27 december 2017 / lichtwerkersnederland

We zitten allemaal in een transformatie naar het licht, of we erin geloven of niet. Het is de energie die nu rondgaat en zich verspreid als een olievlek op aarde. Dit gaat uiteraard niet zonder slag of stoot en iedereen ondervindt er de nodige ongemakken door, maar het is allemaal voor een goed doel.
Voor het grotere doel, want het leven zoals het nu op aarde gaat is natuurlijk niet het ideaalbeeld wat we voor ogen hadden. Geluk wordt in grote mate buiten onszelf om gezocht en we streven maar door tot het bittere eind. Maar tegen welke kosten en onder welke voorwaarden?

Ben je werkelijk gelukkig? Of probeer je de schijn hoog te houden? Voel je de drang niet dat er meer is waarom je hier op aarde bent? Of denk je dat dit het leven is en je moet voldoen aan de verwachtingen van de maatschappij? Vind je het normaal dat er dieren gebruikt en misbruikt wordt voor het menselijk genot? Als je erover nadenkt, vind je het dan normaal dat er oorlogen zijn? Dat je voor een baan werkt om te kunnen leven, of liever gezegd te overleven?

Wat houdt je tegen om jou ware talenten en kwaliteiten te ontdekken en dat te delen met de wereld? Want iedereen heeft een uniek talent meegekregen, alleen mag je die zelf nog ontdekken. Ga creatieve dingen doen om die talenten te ontdekken.

Gunung Agung. / december 2017 / ArjunA

Gunung Agung.
december 2017 / ArjunAIn de nacht van 30 november 2017 ontplofte de Mt. Agung op Bali. De op angst gebaseerde berichten in mainstream klopten niet met de berichten die wij rechtstreeks uit Bali ontvingen. We kregen zelfs bericht van het reisbureau dat we kosteloos onze reis naar Bali konden omboeken of annuleren. Nora stuurde me een foto (zie foto verderop in dit verslag) van de eruptie gezien vanuit de poort van de Lempuyang tempel op 20 km ten Oosten van de vulkaan.

Gunung Agung, een actieve vulkaan op Bali is de hoogste berg op het eiland. Gunung betekent berg en Agung betekent groots of verheven. De Agung is de heiligste berg van Bali, te vergelijken met de Griekse berg Olympus. De bevolking van het eiland ziet Agung als de 'navel van de wereld'. Ze slapen met hun hoofden in de richting van de Agung, en geloven dat de goden de berg maakten om vanaf die hoogte het leven beneden te aanschouwen.

Omdat de Agung gezien wordt als woonplaats van de goden, worden erupties beschouwd als een teken van hun ongenoegen. Maar de uitbarstingen maken het omringende land ook vruchtbaar, en de rivieren die ontspringen aan de Agung irrigeren de rijstvelden. Een grote eruptie in 1350 maakte het land rondom Besakih vruchtbaar en zorgde ervoor dat de rijstoogst nog jaren genoeg was om in de behoeften van het tempelcomplex te voorzien.

De Lichtmeesters over het pad als priester(es) / 27 december 2017 / Tetsiea Blijham

De Lichtmeesters over het pad als priester(es)
27 december 2017 / Tetsiea Blijham

Welkom. Welkom mijn kind van Licht, jij Krachtige priester, priesteres uit de tijd dat wij allen een waren. In die tijd hebben wij besloten met elkaar dat sommigen van ons weer zouden incarneren en anderen niet.

Sommigen zijn, toen Lemurië onder ging naar het middelpunt van de Aarde gegaan om daar de Kristallen te hoeden. Anderen hebben besloten om leven na leven te leiden en je uitgestoten te voelen van het Licht, terwijl je dat niet was. Maar stap voor stap afgedaald bent in het Aardse. Als les van de Ziel. Zodat je stap voor stap ook weer terug kon vinden naar het Licht.

Dit Pad ben jij gegaan. Door dit Pad te gaan als priester, priesteres, heb jij geleerd in het Aardse te functioneren. Maar ook geleerd om terug de weg weer te vinden naar het Licht. En dat Pad terug naar het Licht mag jij als leraar, als teacher andere mensen gaan laten zien. Dat kun jij doen op jouw manier onder de omstandigheden die jij hebt. Of je geld hebt of geen geld hebt. Of dat je ziek bent of gezond bent. Of je veel kinderen hebt of alleen bent. Jouw omstandigheid is de perfecte omstandigheid voor jou, om te overwinnen, om het Licht weer te laten schijnen. Zowel in je eigen leven als in het leven van anderen.

De Arcturiaanse Raad Je Ideeën en Bevooroordelingen Verschuiven / 27 December 2017 / Daniel Scranton

De Arcturiaanse Raad
Je Ideeën en Bevooroordelingen Verschuiven
27  December 2017 / Daniel Scranton


“Groeten, wij zijn de Arcturiaanse Raad. Wij zijn verheugd om ons met jullie allemaal te verbinden.
Je begint iedere gedachte die je denkt met een idee over waar je over nadenkt. Het idee is wat jou naar de gedachten toebrengt. Als je ergens vóór bent, dan zal dat het zijn wat de gedachten die je denkt naar voren zal brengen. Je denkt waarschijnlijk dat je toegang kunt verkrijgen tot welke gedachten dan ook waar je toegang tot wilt hebben op ieder moment, maar dat is minder waar dan je denkt.
Je hebt een specifieke bevooroordeling met betrekking tot dat waar je over nadenkt. Je mag deze bevooroordelingen overtuigingen noemen, maar wij willen je een andere manier geven van te kijken naar deze bevooroordelingen en ideeën die je hebt. Zij zijn louter een perspectief, en dat perspectief word gewoonlijk geleerd door de persoonlijke ervaring, of het is iets dat je van je ouders oppikt, of vanuit een religie, van de media, van vrienden, of zelfs van college professoren.  

Op deze dag van je leven / 28 December 2017 / Neal Donald Walsch

28 December 2017 / Neal Donald Walsch
Op deze dag van je leven, geloof ik
dat God wil dat je weet…


... dat de geboorte van Gods zoon vandaag wordt gevierd.

Ja, ik weet het, je denkt dat Kerstmis voorbij is.
Die dag is voorbij gegaan.
Maar de geboorte van Gods zoon - en die van God's dochter -
wordt elke dag gevierd.
Want elke dag waarop een kind wordt geboren, wordt God's kind geboren.

Jij en ik zijn evenzeer God's Enig geborenen zoals Jezus.
 En Jezus zou de eerste persoon zijn om je dat te vertellen.
Inderdaad, hij was iemand die ons dat vertelde.

De Christus wordt vandaag in ieder van ons geboren
en dit zijn blijde Tijden van troost en vreugde.

Neale Donald Walsch [today@nealedonaldwalsch.com]
Vertaald: wakkeremensen.blogpot.nl