Zodra je je vasthoudt aan de gecreëerde ziekten en beperkingen die momenteel in de wereld spelen, en al jouw aandacht daaraan geeft, doe je precies wat het duister wil dat je doet. Het leid je af van hetgeen waarvoor je hier op Aarde bent gekomen, het verzwakt jouw Licht en jouw Liefde. Heb je er al eens bij stilgestaan hoeveel je oordeelt wanneer je je hier mee bezighoud? Het brengt jou in een lage 3D trilling, woede, frustratie en boosheid, dat is waar het duister van leeft, het is het denksysteem wat jouw zover gekregen heeft. Laat het los, het is niet jij. Wij alleen bepalen wanneer deze krankzinnige situatie stopt, als wij stoppen mee te gaan in deze spelletjes van het duister. Hou je bezig met het enige wat echt de wereld en de mensen kan helpen, Licht en Liefde. Straal je Licht en Liefde uit als nooit tevoren, naar iedereen, ja zelfs naar het duister. Vergeef jezelf en neem de volledige verantwoordelijkheid voor alles wat je zegt, doet en denkt.

Wanneer wij dit allemaal doen, laten we onze enorme KRACHT van EENHEID zien en is er morgen WERELDVREDE.

zaterdag 14 oktober 2017

Verandering ~ Oktober nieuwsbrief / October 13, 2017 / Méline Portia Lafont

Verandering ~
Oktober nieuwsbrief
October 13, 2017 / Méline Portia Lafont


Gegroet Geliefden

Het is ons opgevallen dat er wat zaadjes gepland zijn en geïntegreerd worden in de geest van deze Dimensie. Wat er gezaaid en gepland is, zal komen te gebeuren daar waar de energetische hoofdstroom loopt en leeft in jullie allianties. Jullie hebben allianties gevormd met bepaalde zielen die deel uit maken van jullie eigen zielengroep alsook met zielen die  afkomstig zijn van een andere zielengroep..

We spreken hier van een Sterren groep bewustzijn waar u een creatie tot vereniging en samensmelting bent overeengekomen om deze wereld te helpen transformeren alsook om al uw allianties naar het heden in het hier en het NU te transporteren op de Aarde. Het is een overeenkomst om de verandering, dewelke door ieder van u werd aangeroepen, te laten verankeren hier op Aarde in deze wereld van Dimensie.
Zoals Meester Saint Germain steeds zegt: “verandering is het enige constante dat IS”, en dat mogen we heel letterlijk nemen ook.

Eindelijk een belangrijk begin van respect voor dieren GUCCI KONDIGT AAN DAT ZE IN 2018 GEEN BONT MEER VERKOPEN ... MAAR HOE ZIT HET MET LEER? Kalee Brown / 13 oktober 2017

Eindelijk een belangrijk begin van respect voor dieren
GUCCI KONDIGT AAN DAT ZE IN 2018 GEEN BONT MEER VERKOPEN ... MAAR HOE ZIT HET MET LEER?
Kalee Brown / 13 oktober 2017

Het is officieel: het Wereldberoemde Italiaanse modemerk Gucci zal niet langer bontproducten verkopen. Vastgesteld om uitgevoerd te worden in 2018, noemen dierenactivisten het verbod een "game changer" in de mode-industrie en het is zonder twijfel een stap in de goede richting.

Snelle mode is al lang een belangrijke bijdrage aan dierenwreedheid. Het dragen van bont was een noodzaak in koudere klimaten eeuwen geleden, toen waren er weinig of geen alternatieven waren, maar op dit moment is het gewoon een fashion statement.

We hebben toegang tot innovatieve, goedkopere materialen die ons even, zo niet warmer kunnen houden, maar we blijven dieren voor hun vacht martelen en doden voor hun vacht. Marco Bizzarri, President en CEO van Gucci, kondigde woensdag het verbod op bont aan op de 2017 Kering Talk aan het London College of Fashion.

Gucci Kondigt een Verbod op Bont aan

Na de aankondiging van het verbod verklaarde Gucci CEO Marco Bizzarri: "Sociale verantwoordelijkheid is een van Gucci's kernwaarden en we zullen blijven streven om het beter te doen voor het milieu en de dieren."


De Arcturianen: Frequenties van Werkelijkheid En Transmuterende Duisternis in Licht / via Sue Lie – 10 oktober 2017

De Arcturianen:
Frequenties van Werkelijkheid
En Transmuterende Duisternis in Licht
via Sue Lie – 10 oktober 2017


Lieve Arcturianen,

Alstublieft help mij de hogere reden te begrijpen waarom er zoveel ontbering, ramp en angst verschijnt?

Lieve Suzille,

Soms moet er iets heel “slecht” gebeuren voordat er zich iets “goeds” kan voordoen. Het is veel als “touwtrekken” waar twee groepen aan een touw trekken totdat een van de groepen in de modderpoel wordt getrokken.
Er zijn ook tovertrucs waar het publiek wordt geleid om naar één hand te kijken, ondertussen doet de andere hand iets geheel anders.

Veel mensen zijn zo betrokken geraakt bij het runnen van hun eigen leven dat ze de grotere verantwoordelijkheid van het runnen van hun land niet volgen. Daarvoor is er een persoon gekozen die te betrokken is bij zijn eigen leven. Terwijl de mensen te druk bezig zijn “om geld te verdienen”, of gewoon om te overleven, was de lieve Planeet Aarde en is dit nog steeds, diepgaand beschadigd.

De Arcturiaanse Raad Jullie Creëren de Verschuiving '/ 13 Oktober 2017 / Daniel Scranton

De Arcturiaanse Raad
Jullie Creëren de Verschuiving
13 Oktober 2017 / Daniel Scranton

“Groeten, wij zijn de Arcturiaanse Raad. Wij zijn verheugd om ons met jullie allemaal te verbinden.
Jullie hebben binnenin jullie zelf een gevoel ontwaakt van te behoren bij deze specifieke reis waar jullie op zijn, en die ontwaking heeft jullie de macht en de kracht gegeven om een gigantische hoeveelheid van disharmonie op de planeet Aarde en in jullie persoonlijke levens te doorstaan. Jullie incarneerden in dit leven om deze specifieke reis te maken, en diegenen van jullie die ontwaakt zijn maken de reis bewust en opzettelijk, wetende dat jullie een volledige nieuwe Aarde en een volledig nieuw Universum in de vijfde dimensie aan het creëren zijn.

Energie Opwaardering, adem hogere frequenties in / 4 oktober 2017 / Door Terence McKenna

Energie Opwaardering, adem hogere frequenties in.
4 oktober 2017

Door Terence McKenna


Het ontwaken van 5D Healing

De energieën zijn echt op het moment klop gegeven. De Grote Verandering die we net voorbij zijn gegaan, heeft alles een beetje op zijn kop gezet. Het is allemaal hobbelig mensen, echt haperend. Er is veel statisch in de atmosfeer, omrasterende energieën die mensen laten voelen dat ze elastisch zijn waar je die dichter en dichter naar toe getrokken wordt. Voor anderen is deze energetische statistiek duizeligheid veroorzakend, wazige katoenen wollen kop waar je blijvend op de top van de dagelijkse routines uitdagend kunt zijn. Denk aan kwik retrogade,  dan tienvoudig. Verwacht vertragingen, obstakels, schrappingen, vermengingen, en algemene gekte met afspraken, regelingen en plannen. Zaken met technologie kunnen een probleem worden, blijf kalm en ga door de hobbels heen met geduld, als je je boos te voelt en verdrietig bent dat zal de uitwisseling voeden. Blijf geduldig met liefde om je af te schermen.

Gedicht: Pak mijn hand.

Pak mijn hand.

jezus-licht-handen.jpg

Kom mensenkind,
En pak mijn hand.
Kom mensenkind,
Wees maar niet bang.
Kom mensenkind,
Huil maar niet.
Kom mensenkind,
IK leid je naar het licht.

Weet mensenkind,
Dat daar geen angst meer is.
Weet mensenkind,
Dat je daar eeuwig mag spelen.
Weet mensenkind,
Dat daar al je tranen worden gedroogd.
Weet mensenkind,
Dat je daar jezelf mag zijn.

JEZUS, (Nupur)


Een Schrijven van de Schepper /13 oktober 2017 / door Jennifer Farley,

Een Schrijven van de Schepper
13 oktober 2017 / door Jennifer Farley,

Actie!


Je kunt het gevoel hebben dat manifestatie inspannend of moeilijk is
terwijl het precies het tegenovergestelde is.
 Een belangrijke factor die af en toe ontbreekt is actie.
Ik zie dat je zegt: “Ik weet dat”,
maar je zit nog steeds en wacht tot het vanzelf verschijnt in jouw bestaan.
(Glimlach)

Het universum zal jou altijd, altijd tekenen en signalen geven
over wat je moet doen om jouw manifestatie tot werkelijkheid te brengen.
 Geliefde, er zijn momenten waarin positieve actie
samen moet gaan met positieve intentie.
Laat die momenten niet aan je voorbij gaan.

~ De Schepper ~

Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl


Heavenletter 2513: Jij Bent een Wezen van Licht / Geplaatst 14 oktober 2017

Jij Bent een Wezen van Licht
Brief uit de Hemel
Geplaatst 14 oktober 2017


God ze :

Als je teleurgesteld bent, ben je in jezelf teleurgesteld. Het is niet dat je teveel van het leven verwacht. Jij bent het die teveel van jezélf verwacht. Jij verwacht dat jij de koers van je leven bepaald. Maar natuurlijk doe je dat, alleen het leven zingt niet altijd jouw lied. Op momenten als deze, maak je teveel van iets en niet genoeg van jezelf. Waarom de moed verliezen om het een of ander? Geef jezelf meer vertrouwen. Jij bent niet een van die figuren op de markt die telkens tegen de grond gaan als ze geraakt worden.

Meesterschap over het leven wil niet zeggen dat je er alles over te zeggen hebt. Het betekend dat je meester over jezelf bent. Het betekend dat je boven het maaiveld uitsteekt. Het betekend dat je weet dat niets jou afkeurt. Jij bent degene die beslist hoe je het leven en zijn gebeurtenissen ervaart.

Jij kunt beslissen of je naar San Fransisco rijdt en op de snelweg gaat je auto stuk. Is dat een reden om bij de pakken neer te gaan zitten? Jouw auto heeft hulp nodig en die komt er. Het is niet catastrofaal, geliefde vrienden. Dit is ongemakkelijk. Het leven is niet altijd gemakkelijk. Aan jou, een kind van God, zou ik adviseren om boven de waarheid van ongemakkelijk uit te stijgen. Ongemak betekend iets voor het ongemak. Het heeft niets met jou te maken. Het betekent niet dat je je vergiste om naar San Fransisco te rijden. Het betekent niet dat het leven er is om jou te pakken te nemen. Het betekend alleen maar dat je auto enig onderhoud nodig heeft.

vrijdag 13 oktober 2017

Kryon: Vraag en antwoord 792: Wat gaat er met religies gebeuren? / 13 oktober 2017 / Lee Carroll


792: Wat gaat er met religies gebeuren?
13 oktober 2017 / Lee Carroll
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

VRAAG: Lieve Kryon, wat gaat er met religie gebeuren? Wat gaan wij doen met diverse spirituele doctrines op de planeet, die zo verschillend zijn? Hoe krijgen wij daar ooit overeenstemming in? Verschillende groepen claimen dat zij het enig echte antwoord hebben over het leven en zij zeggen allen dat zij exclusief zijn ten opzichte van de andere religies. Hoe moeten wij daarmee omgaan als wij ooit Vrede op Aarde willen hebben?   

ANTWOORD: Het antwoord op dit probleem is al begonnen. Er is een spiritueel leider in jullie land (VS) die behoorlijk kritiek heeft geleverd op degenen die naar deze planeet zijn gekomen met het zware karmische attribuut van een geslachtsverandering – een geplande uitdaging – en sommigen van jullie weten wat ik bedoel.

In het verleden noemde deze leider deze groep: “Sodomieten!” De leider wierp zich op als tegenstander van iedereen die hier kwam met een “geslachtsprobleem” en hij vertelde zijn volgelingen in het verleden dat deze familieleden door God werden gehaat!Cobra’s Situatie Update van 12 oktober 2017 / 13 Oktober 2017


Cobra’s Situatie Update van 12 oktober 2017
13 Oktober 2017

Sinds 11 oktober zijn de Lichtkrachten begonnen met het openen van de decompressiekleppen van het Tachyon membraan (buitenste grens) bij de ‘heliopause’.

Dit betekent dat ascentie energieën van het Galactische Centrum zijn begonnen ons zonnestelsel binnen te komen, voor de eerste keer sinds 1995, en de Lichtkrachten focussen deze energieën nu op de ondermaanse ruimte, daardoor de zuivering versnellend van de overgebleven plasmaïde parasitaire entiteiten die nog zijn vastgekleefd aan de oppervlakte van de planeet Aarde:


Sommigen van jullie zouden zich kunnen herinneren dat vóór 1996 de ondermaanse ruimte vol was met moederschepen van onze positieve ruimtebroeder rassen, vol met engelen en positieve wezens van Licht. Nu zijn de plasma parasieten nabij de oppervlakte van de Aarde voldoende verwijderd zodat een zekere hoeveelheid van de Pleiadian vloot is teruggekeerd naar de ondermaanse ruimte (hopelijk permanent), zonder enige mogelijkheid dat zij de overgebleven toplet bommen triggeren:


Mike Quinsey – Channeling van zijn Hogere Zelf - 13 oktober 2017

Mike Quinsey
– Channeling van zijn Hogere Zelf -
13 oktober 2017

Voorwoord van Mike Quinsey.

De laatste tijd lees ik de boodschappen van Kryon, die vandaag de dag zonder twijfel de meest informatieve zijn omdat ze de directe jaren die voor ons liggen dekken. De berichten focussen zich vaak op de veranderingen die zich sinds het einde van de vorige eeuw tot 2012 hebben voltrokken, maar ook op de vele veranderingen die nog gaan komen, inclusief het pad naar Ascentie. De boodschappen geven duidelijk weer dat we letterlijk dienen te vergeten wat ons voor 2012 is geleerd, omdat een nieuw paradigma van start is gegaan, dat vele waarheden onthult die tot nog toe nog niet aan ons bekend werden gemaakt. Het lijkt me vrij duidelijk dat we, als we de hogere dimensies willen betreden en de lagere achter ons willen laten alsmede de noodzaak van re-incarnatie, om zo maar te zeggen één kans hebben om het oude pad te verlaten en het nieuwe te betreden. Met dit in het achterhoofd heb ik delen van de meest recente boodschappen van Kryon onder elkaar gezet die betrekking hebben op het “Ingeborene”, iets wat voor velen van jullie waarschijnlijk nieuw is. Het is belangrijk dat jullie proberen je denken aan te passen aan hetgeen nodig is om het nieuwe pad naar de hogere trillingsniveaus te volgen.

Uittreksel van de boodschappen van Kryon die verband houden met het Ingeborene, hoofdzakelijk afkomstig van:

“KRYON 2017. Dit laat precies zien hoe je je cellen kunt instrueren om te genezen.
Montague Keen / 8 oktober 2017 / Veronica Keen

Montague Keen,
8 oktober 2017 / Veronica Keen


Het feit te moeten erkennen dat de mensheid sinds de Concilie van Nicea systematisch wordt aangevallen is niet gemakkelijk. Ik zeg jullie dat het bewijs hiervan overal om je heen te vinden is, los van het feit dat wat jullie werd verteld over de mythische figuur Jezus, geboren in Nazareth, nooit heeft plaatsgevonden. De echte Jezus Christus leefde 350 jaar eerder. Hij is nooit aan het kruis gestorven, maar is naar de Hemel geascendeerd. Alles wat het Vaticaan jullie heeft verteld is zeer zeker onwaar. Het ‘verhaal’ van het Vaticaan heeft, bijna 2000 jaar geleden, de geest van de mens verstrikt, want zij hadden geen toegang tot informatie zoals jullie dat vandaag de dag hebben. Het Christendom is op leugens gebaseerd. Het bewijs hiervan is voorhanden. Dit werd gedaan om miljoenen mensen weg te vagen en jullie tot op de dag van vandaag in gijzeling te houden.

Een andere misdaad tegen de mensheid die door het Vaticaan werd begaan, was het afromen van alle meest intelligente zielen voor het priesterschap. DIT ZORGDE ERVOOR DAT DE MEEST SLIMME ZIELEN ZICH NIET ZOUDEN VOORTPLANTEN. Ze stonden onder controle van het Vaticaan. Hoe slim was dat, mijn vrienden. Het Vaticaan controleerde alle grote denkers en hierdoor waren ze in staat de mensheid te controleren. Het Vaticaan is een Zionistische organisatie die zich achter de sluier van het Christendom schuilhoudt. Het is kwaadaardig tot op het bot. De vernietiging van de mensheid was al die jaren geleden al haar doel en is dat nog steeds. 

Op deze dag van je leven / 13 Oktober 2017 / Neal Donald Walsch

13 Oktober 2017 / Neal Donald Walsch
Op deze dag van je leven, geloof ik
dat God wil dat je weet…


... dat er niet zoiets is als een 'slecht teken' is, dus je
hoef geen zwarte katten te vermijden vandaag.

Of ladders. Of barsten in de stoep.
Vrijdag de 13e kan de beste dag van je leven zijn tot nu toe.
 En zal dat ook zijn als je ervoor kiest
om vandaag alles in je leven als een wonder te zien.

Dat geldt ook voor de groei van het gras,
het voorbij trekken van een wolk,
de glimlach op het gezicht van een ander ...
en het kloppen van jouw eigen hart.

Leef het wonder dat het Leven is vandaag,
 en maak je geen zorgen over "slechte voortekenen".
Onthoud dat niets het kwaad is, tenzij jouw denken het zo maakt.

(Wm. Shakespeare

Neale Donald Walsch [today@nealedonaldwalsch.com]
Vertaald: wakkeremensen.blogpot.nl


Een Schrijven van de Schepper / 12 oktober 2017 / door Jennifer Farley,

Een Schrijven van de Schepper
12 oktober 2017 / door Jennifer Farley,

” Rust!”


Nu jullie de huidige energie al een tijdje hebben ervaren,
 beginnen jullie te begrijpen wat het werkelijk is en wat er wordt bereikt.
Tijdens deze ‘go, go, go’ fase, kunnen jullie in de verleiding komen
om je lichaam buiten haar grenzen te duwen.
Alstublieft begrijp en weet dat het goed is voor jullie om te rusten!
 Rusten is geen luiheid, het is zelfzorg!
Zonder jullie voornaamste wijze van vervoer (lach),
zal het moeilijk zijn om jullie groei voort te zetten.
 Mijn liefste; rust wanneer je het nodig hebt!

~ De Schepper ~

Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl


Heavenletter 2490: In de Naam van God / Geplaatst 13 oktober 2017

Heavenletter 2490:
 In de Naam van God
Brief uit de Hemel
Geplaatst 13 oktober 2017

God zei:

Onthoud dat je een engel bent. Je bent Mijn engel. Ik heb jou je vleugels gegeven. Ze bevinden zich in je hart. Het is je hart dat jou licht maakt. Het is je hart dat jou vleugels geeft. Jullie moeten vliegen, geliefden, want de wereld heeft engelen nodig. Respecteer jezelf meer juist op het moment dat je minder over jezelf denkt.

Jezelf analyseren is als leven in het verleden. Het analyseren van jezelf is net zoiets als jezelf in je rug steken. Het verleden zit vol met berispingen. Leef vandaag, en je zult jezelf eer aan doen. Je zult de opgewektheid voelen die Ik je gegeven heb. Je zult de wereld dragen op vleugels van licht.

Het is niet de bedoeling dat je zo ernstig bent. Trek je mondhoeken omhoog, en schep vreugde in het leven op Aarde, dit geschenk dat Ik je gegeven heb.

donderdag 12 oktober 2017

11 Echte Klokkenluiders die de wens van de wereldelite voor een ‘new world order’ bedreigen / 11 Oktober 201


11 Echte Klokkenluiders die de wens van de wereldelite voor een ‘new world order’ bedreigen
11 Oktober 2017

In dit artikel worden de volgende klokkenluiders besproken:

1.      Edward Snowden
2.     Sibel Edmunds
3.     Thomas Drake
4.     William Binney
5.     Robert David Steele
6.     Chelsea Manning
7.     Dr. Udo Ulfokotte
8.     Jeffrey Wigand
9.     Dr. William Thompson
10.  Dr. John Brandenburg
11.   Dr. Norman Bergrun

Zij leggen in basis geheimhouding bloot die is gebruikt voor profijt en controle, niet voor verdediging, veiligheid, en nationale belangen.

“Waar het om gaat is meer dan een klein land; het is een groot idee, een ‘new world order’, waar diverse naties samen zijn gebracht in een gezamenlijk belang om de universele aspiraties van de mensheid te bereiken – vrede en veiligheid, vrijheid, en de regel van de wet. Zoiets is een wereld die het waard is om voor te vechten en waardevol voor de toekomst van onze kinderen.”


De “new world order,” een term waarnaar al jaren vaak door verschillende academici, politici, en meer, is verwezen, heeft recent zeker meer aandacht gekregen. Waarom? Omdat het refereert aan de wens van de wereldelite om hun visie op te dringen van hoe de wereld eruit zou moeten zien; in basis het de wereldbevolking opleggen van hun manier en geloof van globalisering.

Jezus: Jullie kunnen de manier waarop je het leven ervaart veranderen. /10 oktober 2017 / door John Smallman


Jezus:
Jullie kunnen de manier waarop je het leven ervaart veranderen.
10 oktober 2017 / door John Smallman

Het goddelijke plan voor jullie ontwaking ontvouwt zich op de enig mogelijke manier – PERFECT! Er bestaat alleen maar Vader/Moeder/God, Bron, Liefde en vanwege Haar aard is Zij altijd perfect. Er bestaat geen andere mogelijkheid. Omdat jullie Gods goddelijke kinderen zijn, elk en ieder van jullie, zonder enige uitzonderingen van welke aard dan ook, zijn jullie ook PERFECT!

Nochtans, omdat jullie er als mensen voor gekozen hebben om de illusie op te bouwen en deze binnen te gaan en deel te nemen aan het spel van afscheiding, het enige spel dat beschikbaar is, lijkt het volledig zonder twijfel zo te zijn dat jullie, de mensheid, heel ver van perfectie verwijderd zijn. En binnen de bedrieglijke omgeving waarin jullie je enige bestaan lijken te hebben, is dat absoluut het spel dat jullie spelen – het spel van gerechtvaardigd conflict, oordeel, schuld en straf. Fysiek is het gebied van vorm en materie oneindig klein in vergelijking met de Werkelijkheid, te nietig om zelfs herkend te worden omdat het gewoon niet echt is. Het is niet meer dan een collectieve droom of nachtmerrie die jullie allemaal in standhouden en jullie hebben dat schijnbaar gedurende eonen van tijd gedaan, wat op zich al onwerkelijk is.

Op deze dag van je leven / 12 Oktober 2017 / Neal Donald Walsch

12 Oktober 2017 / Neal Donald Walsch
Op deze dag van je leven, geloof ik
dat God wil dat je weet…


... dat er geen uitdaging is die je niet kunt tegenkomen -
 en dat omvat ook de huidige.

Ik weet dat het op sommige dagen voelt alsof je niet verder met de strijd wilt doorgaan.
Maar ik beloof je, het zal de moeite waard zijn.

Wat er nu gebeurt is onderdeel van een groter proces wat leidt tot je eigen zelf-realisatie.
Alstublieft geloof mij, en slaap goed in de waarheid van dat.
Jouw ziel zal zich opnieuw verheugen - meer dan het ooit eerder heeft gedaan.

Neale Donald Walsch [today@nealedonaldwalsch.com]
Vertaald: wakkeremensen.blogpot.nl

Een Schrijven van de Schepper / 11 oktober 2017 / door Jennifer Farley,

Een Schrijven van de Schepper
11 oktober 2017 / door Jennifer Farley,

Scheiding of Integratie


Vandaag zal ik het hebben over scheidslijnen.
 De meeste zijn gemaakt en bestendigd door degenen die macht
en controle proberen te krijgen over anderen.
Scheiding tussen religies, landen en de mensen zijn allemaal bedoeld
 om jouw op je plaats te houden.

Jouw 'huiswerk' vandaag is om te onderzoeken hoe jouw eigen scheidslijnen jou dienen. Aangezien het Universum naar Eenheid beweegt,
is het belangrijk om te weten dat deze lijnen niet meer nodig zijn
 en kunnen zelfs de vrede schaden, zowel binnenin als buiten.
 In plaats van isolatie te creëren ... is het tijd, Mijn mooie kind,
om integratie te creëren en jij bent een noodzakelijk onderdeel van dit proces!

~ De Schepper ~

Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl