Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 18 maart 2017

Live Kryon Channeling 177: Verandering. 1 / 14 januari 2017 /Lee Carroll / Geplaatst:18 maart 2017

Live Kryon Channeling 177:
Verandering. 1
Deze live channeling werd gehouden in San Jose, Californië.
14 januari 2017 /Lee Carroll / Geplaatst: 18 maart 2017
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

Om de lezer te helpen is deze channeling bewerkt (door Lee en Kryon) om een nog helderder begrip te kunnen krijgen. Soms zit er energie in de live channeling die door woorden op papier niet tot uitdrukking kan worden gebracht. Veel plezier met deze verbeterde boodschap die werd gebracht in San Jose, Californië.

Gegroet, geliefden, Ik Ben Kryon van de magnetische dienst

Vaak bespeuren wij tijdens deze channelings dat het de gepaste tijd is om jullie diepgaande informatie te brengen. Dit gebeurt om jullie dingen te brengen die voor mensen belangrijk zijn. Vandaag is het een beetje anders. De menselijke conditie is het onderwerp en ook de manier waarop het dit nu, op deze manier, op deze zich ontwikkelende planeet doet. Lieve mensen, ik wil iets in deze zaal scheppen. Ik wil harmonie en samenhang van gedachten scheppen over wat jullie nu tegemoet zien.

Voor sommigen van jullie gaat wat er gebeurt langzaam en voor anderen gaat het snel. Ieder van jullie is totaal uniek op je pad.

Benjamin Fulford: Het Spoor dat Leidde naar de Zwarte Zon - ........ /door Justin Deschamps / Vrijdag 17 maart, 2017

Benjamin Fulford:
Het Spoor dat Leidde naar de Zwarte Zon - Zal de mensheid Leren Van het Verleden?
door Justin Deschamps / Vrijdag 17 maart, 2017


In het laatste gedeelte van Benjamin Fulford's nieuwsbrief van de week van 13 maart, beschreef hij een bijeenkomst van hoog niveau figuren in Japan en Azië die de geheime godsdienst of overtuiging van een aantal van de machtige elite spelers op aarde hebben geopenbaard. Klaarblijkelijk, aanbidden zij de Zwarte Zon, een negatieve zonnegod die het tegenovergestelde verpersoonlijkt van de Schepper, een kracht van dood, verwoesting en chaos in plaats van leven, creatie, en orde. Dit is opvallend vergelijkbaar met de satanische Cabal door verschillende andere opmerkelijke genoemde onderzoekers en insiders, zoals Mark Passio en Jay Parker.

In de jaren '90, werd Passio gerekruteerd in de Kerk van Satan van Anton Lavey. Passio dacht dat Satanisme niets meer was dan een religie voor persoonlijke bekrachtiging, maar hij ontdekte dat het veel verraderlijker was dan dat. En na het bijwonen van Grotto bijeenkomsten in het holst van de nacht, waarin leden advocaten, artsen en politici spraken over hun verachtelijke haat jegens de onontwaakte massa's en hun voortdurende wens om hen tot slaaf te maken en mensen te martelen, Had Passio een verandering van hart.


Reis van Duizend Doden – Los Laten / 16 maart 2017 / Jenny Schiltz

Reis van Duizend Doden – Los Laten
16 maart 2017 / Jenny Schiltz


Het is eerder gezegd dat het lijkt dat we duizend doden sterven op deze reis. Dit is een van de meest ware dingen die ik heb gehoord. Het doet er niet toe waar je op dit pad zit, omdat als je eenmaal er op zit, bewust of onbewust, er stukken van je beginnen te sterven. We laten alle beetjes en stukje achter ons van wie we dachten dat we waren, de identiteiten die we op ons namen of die ons werden opgelegd, de delen van ons en de mensen die niet resoneren met wie we gaan worden. Deze gaan er in lagen vanaf, omdat ik niet zeker van ben dat we met de waarheid konden omgaan om alles in een keer te zijn.

Soms gebeurt het loslaten heel sterk alsof het universum (jij) tegen je samenzweert en andere keren is de laag zo diep dat je volle medewerking nodig is. Het moet een bewust loslaten zijn, met opzet stappend in het nieuwe.

Dagtekst van Zaterdag 18 maart 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zaterdag 18 maart 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Het hart en het verstand moeten elkaar in evenwicht houden –

"Je moet leren afwisselend gebruik te maken van de vermogens van het intellect en van die van het hart. Dat wil zeggen, de koude stroom die circuleert in het gebied van de wijsheid in evenwicht brengen met de warme stroom van de liefde. De waarheid schuilt in dit evenwicht. Als ze het niet wordt getemperd door de wijsheid, leidt de liefde tot sentimentaliteit, achteloosheid, sensualiteit; maar zonder de liefde leidt de wijsheid tot onverschilligheid, minachting, wreedheid. Dus de koude van de wijsheid moet de warmte van de liefde matigen en de warmte van de liefde moet de koude van de wijsheid verzachten. De waarheid, dat wil zeggen het leven zelf, vindt in dat gematigde klimaat de beste voorwaarden.

Opdat de graankorrel zich normaal zou ontwikkelen, heeft hij warmte nodig, maar niet te veel, en koude, maar ook niet te veel. Er is een optimale temperatuur voor alle zaden en waarom ook niet voor dat zaadje dat de mens is? Waarom zou hij een uitzondering zijn?"Een Schrijven van de Schepper / 17 Maart 2017 / door Jennifer Farley,

Een Schrijven van de Schepper
17 Maart 2017 / door Jennifer Farley,
” Wees Dankbaar voor het Verleden”


Het is tijd om de gedachte van negatieve ervaringen van het verleden
als 'tijdverspilling' los te laten.
Elk van die ervaringen toonde en leerde je vele,
vele dingen; wat je echt wilde, wat je niet wilde,
hoe je ervoor gekozen hebt om te worden behandeld,
wat jouw verwachtingen zijn en hoe snel je ervoor kiest om te groeien.
Verstrikt raken in het verleden zal je daar te houden.
 Laat in dankbaarheid de energie los, zodat je jouw Aardse bestaan in meer vrede,
 liefde en geluk kunt blijven voortzetten.

~ De Schepper ~

Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl


Op deze dag van je leven / 17 maart 2017 / Neal Donald Walsch

17 maart 2017 / Neal Donald Walsch
Op deze dag van je leven, geloof ik
dat God wil dat je weet…


... dat je niet de dingen bent die je doet,
maar de manier waarop je bent.

Jouw Staat van Zijn is de manier waarop je jouw bijzondere definitie van het zelf uit.
Dit heeft niets te maken met wat je doet, of wat je gedaan hebt,
of wat je je inbeeld wat je in de toekomst zult doen.
Het heeft te maken met de kwaliteit en de essentie van de energie
 die op dit moment van je uitgaat.
Is het liefde, of is het angst?

Alles wat je uitdrukt komt uit één van deze twee startpunten.
Toch kun je terugkeren naar liefde, zoals de wijdvermaarde Marianne
Williamson schreef, op elk moment dat je wenst.
Want elke dag, ieder moment, biedt een nieuw begin.

Neale Donald Walsch [today@nealedonaldwalsch.com]
Vertaald: wakkeremensen.blogpot.nlHeavenletter 898 De Betekenis van Vertrouwen / Geplaatst 18 maart 2017

De Betekenis van Vertrouwen
Brief uit de Hemel
Geplaatst 18 maart 2017


God zei :

Vanaf deze dag zul je groeien in vertrouwen. Vertrouwen is niets anders dan weten dat je een rechtmatige plaats inneemt in het universum. Het is weten dat je daar thuis hoort. En vertrouwen is overbrengen aan anderen dat jij weet dat zij daar ook thuis horen. Vertrouwen komt van de plek van weten. Vanuit die plek van weten geef je het licht van je bewustzijn aan anderen.

Allen die op jouw weg komen zoeken iets bij jou. Zij zoeken jouw erkenning. Zij zoeken naar een straal van jouw wezen om op hen neer te komen. Laat deze stralen van licht uit je hart voor altijd in je ogen stralen. Laat je ogen als vlinders zijn die neerstrijken op bloembloesems en hun zoete nectar eraan onttrekken.

vrijdag 17 maart 2017

De macht achter het grote geld: onthullingen van een insider / 17 maart 2017

De macht achter het grote geld: onthullingen van een insider
17 maart 2017

Het grote geld
In deze tijd waarin onthullingen en flagrante waarheden plotseling naar boven komen drijven, terwijl het ‘nieuws’ nauwelijks meer te onderscheiden is van zogeheten ‘fake news’, is het bijzonder moedig te noemen wanneer een ‘insider’ zijn verhaal wil doen op basis van werkelijke feiten.

Ronald Bernard, één van de oprichters van De Blije B is zo’n dapper iemand die het heeft aangedurfd om zijn verhaal te vertellen voor de camera van De Vrije Media. Een levensloop waarin hij steeds meer in de wereld van het grote geld terecht kwam terwijl hij -zoals hij zelf beschrijft- van tevoren was gewaarschuwd dat hij zijn geweten in de diepvriezer moest zetten, kortom op een ijskoude temperatuur moest zien te houden. 

Dit leidde uiteindelijk tot een persoonlijke totale ‘crash’ en hij vertelt zeer openhartig en doet niet zonder emoties uit de doeken wat hieraan voorafging. Hij legt uit hoe scheef het zit in deze wereld waarin een kleine groep elites van zo’n 8000 tot 8500 mensen de hele wereld in zijn greep heeft en wat hun ‘religieuze drijfveren’ zijn: “Men moest eens weten hoe dit werkelijk in elkaar zit”. Wanneer je dit hebt gezien, weet je dat. De vraag rijst dan: ‘wat gaan we er met zijn allen aan doen, wanneer we niet langer wegkijken maar onze krachten gaan bundelen?’ 

Irma Schiffers 

LiefdeLicht-Energie: Gedurende de Afgelopen Twee Dagen weer een Fantastische Stijging! / 17 Maart 2017

LiefdeLicht-Energie:
Gedurende de Afgelopen Twee Dagen weer een Fantastische Stijging!
17 Maart 2017
De Diagrammen van 13-03-2017  t/m 17-03-2017
*** Onderaan de Grafieken wordt enige uitleg gegeven over de waarden die gemeten worden.
(Klik op de afbeelding voor een groter plaatje)

Mike Quinsey – Channeling van zijn Hogere Zelf - 17 maart 2017

Mike QuinseyMike Quinsey
– Channeling van zijn Hogere Zelf -
17 maart 2017
Hoewel jullie je er misschien niet bewust van zijn, verloopt alles volgens het plan dat naar Ascentie leidt. Het kan betekenen dat de tijd voor de voltooiing kan variëren, maar één ding is zeker; dat is dat de verandering ten goede zich zeker zal manifesteren en dat niets zal worden toegestaan om dit te verhinderen. Om die reden zullen jullie, in de wetenschap dat alles voorspoedig verloopt, de onzekerheid kunnen verdragen. Er bestaat een hoger plan dat ervoor zal zorgen dat de trillingen zich verder zullen verhogen en dat jullie uiteindelijk Galactische Wezens zullen worden. Deze tijd ligt echter nog in de verre toekomst, maar dan weten jullie tenminste waar jullie bestemming je zal brengen. Op dit moment lijkt er, met de vele veranderingen die er overal om jullie heen gaande zijn, chaos te heersen, maar dit was te verwachten omdat het oude bezig is weg te vallen. Houd in gedachten dat er hierdoor veel karma wordt ingelost, dat het niet meer zoals voorheen kan worden tegengehouden en dat er onmiddellijk dient te worden gehandeld.


Een Schrijven van de Schepper 16 Maart 2017 / door Jennifer Farley,

Een Schrijven van de Schepper

16 Maart 2017 / door Jennifer Farley,

Geloof en Vertrouwen


Geloof en vertrouwen lijken de twee meest uitdagende woorden
voor jou om te begrijpen.
Geloof is vertrouwen in wat je niet kunt zien,
vertrouwen is het geloof in wat wel gezien kan worden.

~ De Schepper ~

Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nlZeven Parabels. Nummer 7: Aaron en de Wereldbol van Essentie / Door Lee Carroll & Kryon /16 maart 2017


Zeven Parabels.
Nummer 7: Aaron en de Wereldbol van Essentie
Door Lee Carroll & Kryon
16 maart 2017
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

Groetjes, Henk! 

Hier is een kort verhaal dat Kryon heeft verteld voor een groot publiek in Sedona, Arizona,  over de zoektocht van een man naar jeugd, heling en wijsheid.

Geld was geen probleem terwijl hij op zoek was naar zijn moeilijk te bereiken droom over de wereld reisde.

Zegeningen,

LEE

PS:  Ik zou niet in staat zijn om alles wat ik doe zonder hulp te doen en ik ben gezegend met het beste supportersteam op de planeet.


Aaron en de Wereldbol van Essentie
Door Lee Carroll & Kryon

Lieve mensen, Kryon geeft jullie deze parabels en deze verhalen met een doel want zij zijn metaforisch en worden normaal gesproken niet gepresenteerd over een feitelijk bestaand persoon op Aarde. Deze parabels en deze verhalen worden jullie in liefde gegeven – oh, zoveel liefde! Zij hebben te maken met het zelf-bewustzijn van mensen en zij hebben te maken met heling en potentieel lange levensOp deze dag van je leven / 16 maart 2017 / Neal Donald Walsch

16 maart 2017 / Neal Donald Walsch
Op deze dag van je leven, geloof ik
dat God wil dat je weet…


... Dat er van je gehouden wordt op deze dag
 voor al de wonderen die je naar jouw wereld brengt
met de gave jezelf te zijn.

Dat is moeilijk te geloven, is het niet, dat je zo speciaal bent in de ogen van God?
Toch ben je dat - en niet omwille van wat je hebt gedaan, maar om wie je bent.
Jij bent Gods eigen creatie, een uitdrukking van Goddelijkheid in menselijke vorm.

De snelste manier om dit te ervaren is door het voertuig te zijn waardoor anderen het in zichzelf zien. Elk persoon loopt zijn of haar pad en doet zijn of haar best.
God weet dit en dat is de reden waarom God van jullie allemaal houdt.

Neale Donald Walsch [today@nealedonaldwalsch.com]
Vertaald: wakkeremensen.blogpot.nlSaul: We willen dat jullie dit V I E R E N! Ja, VIEREN! / 13 maart 2017 / via John Smallman


Saul:
 We willen dat jullie dit V I E R E N! Ja, VIEREN!    
13 maart 2017 / via John Smallman


Het proces van de Mensheid om te ontwaken is zich aan het versnellen, dus “blijf je hoed op houden!” (Houd je hoed vast!)

Bij het voornaamste nieuws zien en horen jullie toenemende aantallen verhalen van op grote schaal bedrog en corruptie die worden ontdekt en onderzocht. Corruptie is endemisch geweest (inheems) op Aarde, eonenlang, maar tot heel kortgeleden waren alle instanties die openbaar gemaakt werden, van relatief korte aard, Dat is drastisch veranderd.

Liefde is eerlijk en open en de Tsunami van Liefde stroomt steeds maar over de wereld, en meer en meer van jullie aanvaarden haar liefdevolle omhelzing en kiest om zich bezig te houden met de wereld om je heen liefdevol in plaats van te vrezen, en dat is een massale verandering in houding en bedoeling.

Dagtekst van Vrijdag 17 maart 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Vrijdag 17 maart 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Goddelijke zegeningen - zich openen om hen deze ontvangen

"Om de heilzame invloeden te ontvangen, die de ruimte doorkruisen, moet men zich openen. God heeft al zijn zegeningen in overvloed verspreid, en als je ze niet ontvangt, is het omdat je zo’n beperkte opvatting hebt over het leven dat je jezelf afsluit voor Hem. Vervolgens klaag je: “Niemand hoort mij, niemand komt me te hulp, ik ben alleen, ik ben verlaten? Het is niet mogelijk dat er een God bestaat!”

De mensen zijn toch buitengewoon: ze brengen zichzelf in een erbarmelijke toestand en daarna trekken ze daaruit het besluit dat God niet bestaat! Niets anders! Laat ze eens proberen zich voor God te openen en met Hem te communiceren, dan zullen ze ontdekken dat Hij altijd aanwezig is om hen te ondersteunen en te verlichten. En als ze die hulp en dat licht niet hebben ontvangen, is het omdat ze zich afgesloten hadden. Wie zich beperkt, doet zichzelf pijn. Doe je best om je te openen, je te verruimen: je zult door vreugde overspoeld worden en je zult overal de zegeningen van de goddelijke aanwezigheid voelen, boven jou, om je heen en in jou."

Heavenletter 853 Tijd Om Te Oogsten / Geplaatst 17 maart 2017

Tijd Om Te Oogsten
Brief uit de Hemel
Geplaatst 17 maart 2017


God zei :

Wat dacht je dat het betekende toen je hoorde dat er een tijd is om te huilen en een tijd om te lachen ? Dacht je dat er alleen huilen zou zijn ? En wat dacht je van een tijd om te planten en een tijd om te oogsten ? Herinnerde jij je alleen de planttijd en vergat je de oogsttijd ?

Jouw tijd om te oogsten is gekomen.

Waar je ook maar mee bezig dacht te zijn, je hebt in goede grond geplant, en nu ga je oogsten. Maak je er maar klaar voor. Nu is het moment waarop de zaden die je in de grond hebt gestopt vrucht gaan dragen.

Begin maar eens door je boomgaard te lopen. Je zult de bloesems gaan opmerken. Ze komen uit. Uit de bloesems komen de vruchten voort. De appels aan een boom beginnen klein en dan groeien ze, en, voordat je het weet, zijn ze rijp. Juist nu is het moment om naar buiten te gaan en de appels te plukken die je plantte en die in gedachte aan jou, groeiden. Het zou jammer zijn wanneer je het niet doet.

donderdag 16 maart 2017

Channeling nummer 26 Door Raphaël en de groep en Isoritas samen met zijn healers./11 maart 2017 / Margreet de Carpentier

Channeling nummer 26
Door Raphaël en de groep en Isoritas samen met zijn healers.
11 maart 2017 / Margreet de Carpentier

Veranderingen, er komen veel veranderingen het moet zo zijn. Wij hebben gemerkt dat er tussen de mensen die bij de channelingen zijn veel liefde en zorgzaamheid naar elkaar is ontstaan, niemand in deze groep wordt vergeten. Jullie groep vertegenwoordigen de mensen in het land en de mensen in de wereld. Zo hoort het op de wereld te zijn, deze zorgzaamheid voor elkaar. Lukt het voor de ene even niet dan zorgt de ander dat het kan. U vertegenwoordig de toekomst, de toekomst zoals het op deze wereld gaat worden.

Alles zal bijdraaien, alles zal veranderen. Eerst moet men voelen dat iets niet goed is en daarna zullen vele mensen gaan begrijpen dat zij anders moeten gaan leven en denken, dat ze het niet alleen kunnen, dat er saamhorigheid moet zijn, ook in hún land waar vele partijen met elkaar aan het knokken zijn en dat is niet fijn.

Uw land is ook in verwarring, er zijn veel zwevende kiezers, zij weten niet wat zij moeten doe. De één zegt dit en de andere dat. Het spreekwoord is ‘ieder voor zich en God voor ons allen’. Al jarenlang in de politiek is het zo geweest dat er gouden bergen worden beloofd en er uiteindelijk niets van terecht komt. Ze kiezen toch de weg die voor hun zelf het beste is. 


Dagtekst van Donderdag 16 maart 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 16 maart 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De gevaren die onze mensheid bedreigen –

"De annalen van de Inwijdingswetenschap vermelden dat de menselijke soort zoals we die kennen, niet de enige is die verschenen is op aarde. Andere mensheden zijn haar voorgegaan, en sommige onder hen hadden een veel hoger ontwikkelde cultuur dan de onze. Als ze verdwenen zijn, is het omdat ze de vrije loop hebben gelaten aan de impulsen van hun lagere natuur. En de lagere natuur heeft geen ander doel dan te domineren en zowel andere wezens als de natuur tot slaaf te maken.

Een heel slecht voorteken voor de toekomst van de huidige mensheid is dat we meer en meer vertoon zien van deze tendenzen tot overheersing. En des te meer naarmate de wetenschappelijke en technologische vooruitgang niet ophouden met nieuwe middelen te verstrekken. Als de mensen niet beslissen om te leren die impulsen van hun lagere natuur in dienst te stellen van hun hogere natuur, van de krachten van de ziel en de geest, zullen ze zichzelf vernietigen. De Kosmische Intelligentie, die in de eeuwigheid leeft, maalt niet om een mensheid meer of minder, ze zal hen laten begaan. Zoveel andere mensheden zijn verdwenen en als de huidige op haar beurt verdwijnt door haar eigen schuld, zal dit haar niet erg storen: met de enkele individuen die overblijven, zal ze er een nieuwe voorbereiden.
"Braden / 14 maart 2017 / ArjunA

Braden
14 maart 2017 / ArjunA

Hoewel ik thuis elke dag chef-kok speel, wordt dit geen culinair artikel. Het begon met het boek ‘Het Jesaja Effect’ van Gregg Braden dat ik in 2000 kocht. Op 11 maart 2017 stuurde Nora me een link door met een artikel over ‘de man die de wereld schokte met zijn bewering dat kanker in 3 minuten genezen kan worden’. Nou, geliefden, dat vind ik absoluut geen schokkend nieuws.

Yeshua genas 2000 jaar geleden mensen in een oogwenk…

De site die het artikel publiceert heet ‘Enlightened Consciousness’. Ik vraag me af hoe verlicht het bewustzijn van de beheerder is als hij de achternaam van Gregg voortdurend spelt als Baden. Toch geef ik een korte vertaling omdat ik dit beschouw als aanleiding voor een groter thema. Gregg Braden stelt dat ons onderbewustzijn een grote rol speelt in de therapie voor kanker, en dast onze emoties het DNA significant beïnvloeden.

Braden beweert dat de kracht van samenwerkende gedachten in meditaties en visualisaties een positief effect hebben in de behandeling van allerlei ziektes. Zelf gebruik dat woord bewust niet, omdat ziekte eerder een signaal is dan een kwaal. De fysieke onbalans die ziekte wordt genoemd is een signaal dat genegeerd wordt, en zich daardoor nog heftiger manifesteert. We zijn van ons eigen lichaam vervreemd en luisteren niet meer.

Een Schrijven van de Schepper / 15 Maart 2017 / door Jennifer Farley,

Een Schrijven van de Schepper
15 Maart 2017 / door Jennifer Farley,
” Binnenin”Jouw genezing kan niet beginnen (of zich voortzetten),
tenzij je zelf de bewuste keuze maakt om dat te doen.
In plaats van op zoek te gaan naar anderen voor antwoorden,
 kijk binnenin met de steun en begeleiding van degenen om je heen.
Zoals altijd, mijn liefste, zijn de keuze en beslissingen aan jou.

~ De Schepper ~

Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl


Heavenletter 895 De Hoogten tot Waar Jij Oprijst / Geplaatst 16 maart 2017

De Hoogten tot Waar Jij Oprijst
Brief uit de Hemel
Geplaatst 16 maart 2017


God zei :

In jouw beleving, leef je altijd in de lente. In jouw beleving, groei je altijd maar door. De zon is altijd op, en jij reikt altijd naar hem uit. Je loopt altijd maar weer uit. Je bloeit altijd maar weer. Je leven wordt steeds weer uitgezaaid.

Op die manier ben je alle mogelijkheden. Dat wordt bedoeld met dat je een wezen zonder grenzen bent. Zonder grenzen betekent dat elke dag nieuw is, het verleden is niet belangrijk (behalve volgens jouw denken, natuurlijk), je bent oplaadbaar, en je landschap is zo groot als je visie zegt dat het is.

Wat denk je dat onbegrensde mogelijkheden betekent? En jouw potentieel is grenzeloos. Alleen je gedachten zeggen dat dat niet zo is. Je gedachten leggen je beperkingen op. Je brein wil je geen kwaad doen. Je gedachten handhaven alleen graag de situatie zoals die is. Je gedachten slaken graag een zucht van verlichting. Maar je hart ademt vernieuwing.