Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 18 maart 2017

Live Kryon Channeling 177: Verandering. 1 / 14 januari 2017 /Lee Carroll / Geplaatst:18 maart 2017

Live Kryon Channeling 177:
Verandering. 1
Deze live channeling werd gehouden in San Jose, Californië.
14 januari 2017 /Lee Carroll / Geplaatst: 18 maart 2017
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

Om de lezer te helpen is deze channeling bewerkt (door Lee en Kryon) om een nog helderder begrip te kunnen krijgen. Soms zit er energie in de live channeling die door woorden op papier niet tot uitdrukking kan worden gebracht. Veel plezier met deze verbeterde boodschap die werd gebracht in San Jose, Californië.

Gegroet, geliefden, Ik Ben Kryon van de magnetische dienst

Vaak bespeuren wij tijdens deze channelings dat het de gepaste tijd is om jullie diepgaande informatie te brengen. Dit gebeurt om jullie dingen te brengen die voor mensen belangrijk zijn. Vandaag is het een beetje anders. De menselijke conditie is het onderwerp en ook de manier waarop het dit nu, op deze manier, op deze zich ontwikkelende planeet doet. Lieve mensen, ik wil iets in deze zaal scheppen. Ik wil harmonie en samenhang van gedachten scheppen over wat jullie nu tegemoet zien.

Voor sommigen van jullie gaat wat er gebeurt langzaam en voor anderen gaat het snel. Ieder van jullie is totaal uniek op je pad.

Benjamin Fulford: Het Spoor dat Leidde naar de Zwarte Zon - ........ /door Justin Deschamps / Vrijdag 17 maart, 2017

Benjamin Fulford:
Het Spoor dat Leidde naar de Zwarte Zon - Zal de mensheid Leren Van het Verleden?
door Justin Deschamps / Vrijdag 17 maart, 2017


In het laatste gedeelte van Benjamin Fulford's nieuwsbrief van de week van 13 maart, beschreef hij een bijeenkomst van hoog niveau figuren in Japan en Azië die de geheime godsdienst of overtuiging van een aantal van de machtige elite spelers op aarde hebben geopenbaard. Klaarblijkelijk, aanbidden zij de Zwarte Zon, een negatieve zonnegod die het tegenovergestelde verpersoonlijkt van de Schepper, een kracht van dood, verwoesting en chaos in plaats van leven, creatie, en orde. Dit is opvallend vergelijkbaar met de satanische Cabal door verschillende andere opmerkelijke genoemde onderzoekers en insiders, zoals Mark Passio en Jay Parker.

In de jaren '90, werd Passio gerekruteerd in de Kerk van Satan van Anton Lavey. Passio dacht dat Satanisme niets meer was dan een religie voor persoonlijke bekrachtiging, maar hij ontdekte dat het veel verraderlijker was dan dat. En na het bijwonen van Grotto bijeenkomsten in het holst van de nacht, waarin leden advocaten, artsen en politici spraken over hun verachtelijke haat jegens de onontwaakte massa's en hun voortdurende wens om hen tot slaaf te maken en mensen te martelen, Had Passio een verandering van hart.


Reis van Duizend Doden – Los Laten / 16 maart 2017 / Jenny Schiltz

Reis van Duizend Doden – Los Laten
16 maart 2017 / Jenny Schiltz


Het is eerder gezegd dat het lijkt dat we duizend doden sterven op deze reis. Dit is een van de meest ware dingen die ik heb gehoord. Het doet er niet toe waar je op dit pad zit, omdat als je eenmaal er op zit, bewust of onbewust, er stukken van je beginnen te sterven. We laten alle beetjes en stukje achter ons van wie we dachten dat we waren, de identiteiten die we op ons namen of die ons werden opgelegd, de delen van ons en de mensen die niet resoneren met wie we gaan worden. Deze gaan er in lagen vanaf, omdat ik niet zeker van ben dat we met de waarheid konden omgaan om alles in een keer te zijn.

Soms gebeurt het loslaten heel sterk alsof het universum (jij) tegen je samenzweert en andere keren is de laag zo diep dat je volle medewerking nodig is. Het moet een bewust loslaten zijn, met opzet stappend in het nieuwe.

Een Schrijven van de Schepper / 17 Maart 2017 / door Jennifer Farley,

Een Schrijven van de Schepper
17 Maart 2017 / door Jennifer Farley,
” Wees Dankbaar voor het Verleden”


Het is tijd om de gedachte van negatieve ervaringen van het verleden
als 'tijdverspilling' los te laten.
Elk van die ervaringen toonde en leerde je vele,
vele dingen; wat je echt wilde, wat je niet wilde,
hoe je ervoor gekozen hebt om te worden behandeld,
wat jouw verwachtingen zijn en hoe snel je ervoor kiest om te groeien.
Verstrikt raken in het verleden zal je daar te houden.
 Laat in dankbaarheid de energie los, zodat je jouw Aardse bestaan in meer vrede,
 liefde en geluk kunt blijven voortzetten.

~ De Schepper ~

Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl


Op deze dag van je leven / 17 maart 2017 / Neal Donald Walsch

17 maart 2017 / Neal Donald Walsch
Op deze dag van je leven, geloof ik
dat God wil dat je weet…


... dat je niet de dingen bent die je doet,
maar de manier waarop je bent.

Jouw Staat van Zijn is de manier waarop je jouw bijzondere definitie van het zelf uit.
Dit heeft niets te maken met wat je doet, of wat je gedaan hebt,
of wat je je inbeeld wat je in de toekomst zult doen.
Het heeft te maken met de kwaliteit en de essentie van de energie
 die op dit moment van je uitgaat.
Is het liefde, of is het angst?

Alles wat je uitdrukt komt uit één van deze twee startpunten.
Toch kun je terugkeren naar liefde, zoals de wijdvermaarde Marianne
Williamson schreef, op elk moment dat je wenst.
Want elke dag, ieder moment, biedt een nieuw begin.

Neale Donald Walsch [today@nealedonaldwalsch.com]
Vertaald: wakkeremensen.blogpot.nlHeavenletter 898 De Betekenis van Vertrouwen / Geplaatst 18 maart 2017

De Betekenis van Vertrouwen
Brief uit de Hemel
Geplaatst 18 maart 2017


God zei :

Vanaf deze dag zul je groeien in vertrouwen. Vertrouwen is niets anders dan weten dat je een rechtmatige plaats inneemt in het universum. Het is weten dat je daar thuis hoort. En vertrouwen is overbrengen aan anderen dat jij weet dat zij daar ook thuis horen. Vertrouwen komt van de plek van weten. Vanuit die plek van weten geef je het licht van je bewustzijn aan anderen.

Allen die op jouw weg komen zoeken iets bij jou. Zij zoeken jouw erkenning. Zij zoeken naar een straal van jouw wezen om op hen neer te komen. Laat deze stralen van licht uit je hart voor altijd in je ogen stralen. Laat je ogen als vlinders zijn die neerstrijken op bloembloesems en hun zoete nectar eraan onttrekken.

vrijdag 17 maart 2017

De macht achter het grote geld: onthullingen van een insider / 17 maart 2017

De macht achter het grote geld: onthullingen van een insider
17 maart 2017

Het grote geld
In deze tijd waarin onthullingen en flagrante waarheden plotseling naar boven komen drijven, terwijl het ‘nieuws’ nauwelijks meer te onderscheiden is van zogeheten ‘fake news’, is het bijzonder moedig te noemen wanneer een ‘insider’ zijn verhaal wil doen op basis van werkelijke feiten.

Ronald Bernard, één van de oprichters van De Blije B is zo’n dapper iemand die het heeft aangedurfd om zijn verhaal te vertellen voor de camera van De Vrije Media. Een levensloop waarin hij steeds meer in de wereld van het grote geld terecht kwam terwijl hij -zoals hij zelf beschrijft- van tevoren was gewaarschuwd dat hij zijn geweten in de diepvriezer moest zetten, kortom op een ijskoude temperatuur moest zien te houden. 

Dit leidde uiteindelijk tot een persoonlijke totale ‘crash’ en hij vertelt zeer openhartig en doet niet zonder emoties uit de doeken wat hieraan voorafging. Hij legt uit hoe scheef het zit in deze wereld waarin een kleine groep elites van zo’n 8000 tot 8500 mensen de hele wereld in zijn greep heeft en wat hun ‘religieuze drijfveren’ zijn: “Men moest eens weten hoe dit werkelijk in elkaar zit”. Wanneer je dit hebt gezien, weet je dat. De vraag rijst dan: ‘wat gaan we er met zijn allen aan doen, wanneer we niet langer wegkijken maar onze krachten gaan bundelen?’ 

Irma Schiffers 

LiefdeLicht-Energie: Gedurende de Afgelopen Twee Dagen weer een Fantastische Stijging! / 17 Maart 2017

LiefdeLicht-Energie:
Gedurende de Afgelopen Twee Dagen weer een Fantastische Stijging!
17 Maart 2017
De Diagrammen van 13-03-2017  t/m 17-03-2017
*** Onderaan de Grafieken wordt enige uitleg gegeven over de waarden die gemeten worden.
(Klik op de afbeelding voor een groter plaatje)

Mike Quinsey – Channeling van zijn Hogere Zelf - 17 maart 2017

Mike QuinseyMike Quinsey
– Channeling van zijn Hogere Zelf -
17 maart 2017
Hoewel jullie je er misschien niet bewust van zijn, verloopt alles volgens het plan dat naar Ascentie leidt. Het kan betekenen dat de tijd voor de voltooiing kan variëren, maar één ding is zeker; dat is dat de verandering ten goede zich zeker zal manifesteren en dat niets zal worden toegestaan om dit te verhinderen. Om die reden zullen jullie, in de wetenschap dat alles voorspoedig verloopt, de onzekerheid kunnen verdragen. Er bestaat een hoger plan dat ervoor zal zorgen dat de trillingen zich verder zullen verhogen en dat jullie uiteindelijk Galactische Wezens zullen worden. Deze tijd ligt echter nog in de verre toekomst, maar dan weten jullie tenminste waar jullie bestemming je zal brengen. Op dit moment lijkt er, met de vele veranderingen die er overal om jullie heen gaande zijn, chaos te heersen, maar dit was te verwachten omdat het oude bezig is weg te vallen. Houd in gedachten dat er hierdoor veel karma wordt ingelost, dat het niet meer zoals voorheen kan worden tegengehouden en dat er onmiddellijk dient te worden gehandeld.


Een Schrijven van de Schepper 16 Maart 2017 / door Jennifer Farley,

Een Schrijven van de Schepper

16 Maart 2017 / door Jennifer Farley,

Geloof en Vertrouwen


Geloof en vertrouwen lijken de twee meest uitdagende woorden
voor jou om te begrijpen.
Geloof is vertrouwen in wat je niet kunt zien,
vertrouwen is het geloof in wat wel gezien kan worden.

~ De Schepper ~

Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nlZeven Parabels. Nummer 7: Aaron en de Wereldbol van Essentie / Door Lee Carroll & Kryon /16 maart 2017


Zeven Parabels.
Nummer 7: Aaron en de Wereldbol van Essentie
Door Lee Carroll & Kryon
16 maart 2017
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

Groetjes, Henk! 

Hier is een kort verhaal dat Kryon heeft verteld voor een groot publiek in Sedona, Arizona,  over de zoektocht van een man naar jeugd, heling en wijsheid.

Geld was geen probleem terwijl hij op zoek was naar zijn moeilijk te bereiken droom over de wereld reisde.

Zegeningen,

LEE

PS:  Ik zou niet in staat zijn om alles wat ik doe zonder hulp te doen en ik ben gezegend met het beste supportersteam op de planeet.


Aaron en de Wereldbol van Essentie
Door Lee Carroll & Kryon

Lieve mensen, Kryon geeft jullie deze parabels en deze verhalen met een doel want zij zijn metaforisch en worden normaal gesproken niet gepresenteerd over een feitelijk bestaand persoon op Aarde. Deze parabels en deze verhalen worden jullie in liefde gegeven – oh, zoveel liefde! Zij hebben te maken met het zelf-bewustzijn van mensen en zij hebben te maken met heling en potentieel lange levensOp deze dag van je leven / 16 maart 2017 / Neal Donald Walsch

16 maart 2017 / Neal Donald Walsch
Op deze dag van je leven, geloof ik
dat God wil dat je weet…


... Dat er van je gehouden wordt op deze dag
 voor al de wonderen die je naar jouw wereld brengt
met de gave jezelf te zijn.

Dat is moeilijk te geloven, is het niet, dat je zo speciaal bent in de ogen van God?
Toch ben je dat - en niet omwille van wat je hebt gedaan, maar om wie je bent.
Jij bent Gods eigen creatie, een uitdrukking van Goddelijkheid in menselijke vorm.

De snelste manier om dit te ervaren is door het voertuig te zijn waardoor anderen het in zichzelf zien. Elk persoon loopt zijn of haar pad en doet zijn of haar best.
God weet dit en dat is de reden waarom God van jullie allemaal houdt.

Neale Donald Walsch [today@nealedonaldwalsch.com]
Vertaald: wakkeremensen.blogpot.nlSaul: We willen dat jullie dit V I E R E N! Ja, VIEREN! / 13 maart 2017 / via John Smallman


Saul:
 We willen dat jullie dit V I E R E N! Ja, VIEREN!    
13 maart 2017 / via John Smallman


Het proces van de Mensheid om te ontwaken is zich aan het versnellen, dus “blijf je hoed op houden!” (Houd je hoed vast!)

Bij het voornaamste nieuws zien en horen jullie toenemende aantallen verhalen van op grote schaal bedrog en corruptie die worden ontdekt en onderzocht. Corruptie is endemisch geweest (inheems) op Aarde, eonenlang, maar tot heel kortgeleden waren alle instanties die openbaar gemaakt werden, van relatief korte aard, Dat is drastisch veranderd.

Liefde is eerlijk en open en de Tsunami van Liefde stroomt steeds maar over de wereld, en meer en meer van jullie aanvaarden haar liefdevolle omhelzing en kiest om zich bezig te houden met de wereld om je heen liefdevol in plaats van te vrezen, en dat is een massale verandering in houding en bedoeling.

Heavenletter 853 Tijd Om Te Oogsten / Geplaatst 17 maart 2017

Tijd Om Te Oogsten
Brief uit de Hemel
Geplaatst 17 maart 2017


God zei :

Wat dacht je dat het betekende toen je hoorde dat er een tijd is om te huilen en een tijd om te lachen ? Dacht je dat er alleen huilen zou zijn ? En wat dacht je van een tijd om te planten en een tijd om te oogsten ? Herinnerde jij je alleen de planttijd en vergat je de oogsttijd ?

Jouw tijd om te oogsten is gekomen.

Waar je ook maar mee bezig dacht te zijn, je hebt in goede grond geplant, en nu ga je oogsten. Maak je er maar klaar voor. Nu is het moment waarop de zaden die je in de grond hebt gestopt vrucht gaan dragen.

Begin maar eens door je boomgaard te lopen. Je zult de bloesems gaan opmerken. Ze komen uit. Uit de bloesems komen de vruchten voort. De appels aan een boom beginnen klein en dan groeien ze, en, voordat je het weet, zijn ze rijp. Juist nu is het moment om naar buiten te gaan en de appels te plukken die je plantte en die in gedachte aan jou, groeiden. Het zou jammer zijn wanneer je het niet doet.

donderdag 16 maart 2017

Channeling nummer 26 Door Raphaël en de groep en Isoritas samen met zijn healers./11 maart 2017 / Margreet de Carpentier

Channeling nummer 26
Door Raphaël en de groep en Isoritas samen met zijn healers.
11 maart 2017 / Margreet de Carpentier

Veranderingen, er komen veel veranderingen het moet zo zijn. Wij hebben gemerkt dat er tussen de mensen die bij de channelingen zijn veel liefde en zorgzaamheid naar elkaar is ontstaan, niemand in deze groep wordt vergeten. Jullie groep vertegenwoordigen de mensen in het land en de mensen in de wereld. Zo hoort het op de wereld te zijn, deze zorgzaamheid voor elkaar. Lukt het voor de ene even niet dan zorgt de ander dat het kan. U vertegenwoordig de toekomst, de toekomst zoals het op deze wereld gaat worden.

Alles zal bijdraaien, alles zal veranderen. Eerst moet men voelen dat iets niet goed is en daarna zullen vele mensen gaan begrijpen dat zij anders moeten gaan leven en denken, dat ze het niet alleen kunnen, dat er saamhorigheid moet zijn, ook in hún land waar vele partijen met elkaar aan het knokken zijn en dat is niet fijn.

Uw land is ook in verwarring, er zijn veel zwevende kiezers, zij weten niet wat zij moeten doe. De één zegt dit en de andere dat. Het spreekwoord is ‘ieder voor zich en God voor ons allen’. Al jarenlang in de politiek is het zo geweest dat er gouden bergen worden beloofd en er uiteindelijk niets van terecht komt. Ze kiezen toch de weg die voor hun zelf het beste is. 


Braden / 14 maart 2017 / ArjunA

Braden
14 maart 2017 / ArjunA

Hoewel ik thuis elke dag chef-kok speel, wordt dit geen culinair artikel. Het begon met het boek ‘Het Jesaja Effect’ van Gregg Braden dat ik in 2000 kocht. Op 11 maart 2017 stuurde Nora me een link door met een artikel over ‘de man die de wereld schokte met zijn bewering dat kanker in 3 minuten genezen kan worden’. Nou, geliefden, dat vind ik absoluut geen schokkend nieuws.

Yeshua genas 2000 jaar geleden mensen in een oogwenk…

De site die het artikel publiceert heet ‘Enlightened Consciousness’. Ik vraag me af hoe verlicht het bewustzijn van de beheerder is als hij de achternaam van Gregg voortdurend spelt als Baden. Toch geef ik een korte vertaling omdat ik dit beschouw als aanleiding voor een groter thema. Gregg Braden stelt dat ons onderbewustzijn een grote rol speelt in de therapie voor kanker, en dast onze emoties het DNA significant beïnvloeden.

Braden beweert dat de kracht van samenwerkende gedachten in meditaties en visualisaties een positief effect hebben in de behandeling van allerlei ziektes. Zelf gebruik dat woord bewust niet, omdat ziekte eerder een signaal is dan een kwaal. De fysieke onbalans die ziekte wordt genoemd is een signaal dat genegeerd wordt, en zich daardoor nog heftiger manifesteert. We zijn van ons eigen lichaam vervreemd en luisteren niet meer.

Een Schrijven van de Schepper / 15 Maart 2017 / door Jennifer Farley,

Een Schrijven van de Schepper
15 Maart 2017 / door Jennifer Farley,
” Binnenin”Jouw genezing kan niet beginnen (of zich voortzetten),
tenzij je zelf de bewuste keuze maakt om dat te doen.
In plaats van op zoek te gaan naar anderen voor antwoorden,
 kijk binnenin met de steun en begeleiding van degenen om je heen.
Zoals altijd, mijn liefste, zijn de keuze en beslissingen aan jou.

~ De Schepper ~

Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl


Heavenletter 895 De Hoogten tot Waar Jij Oprijst / Geplaatst 16 maart 2017

De Hoogten tot Waar Jij Oprijst
Brief uit de Hemel
Geplaatst 16 maart 2017


God zei :

In jouw beleving, leef je altijd in de lente. In jouw beleving, groei je altijd maar door. De zon is altijd op, en jij reikt altijd naar hem uit. Je loopt altijd maar weer uit. Je bloeit altijd maar weer. Je leven wordt steeds weer uitgezaaid.

Op die manier ben je alle mogelijkheden. Dat wordt bedoeld met dat je een wezen zonder grenzen bent. Zonder grenzen betekent dat elke dag nieuw is, het verleden is niet belangrijk (behalve volgens jouw denken, natuurlijk), je bent oplaadbaar, en je landschap is zo groot als je visie zegt dat het is.

Wat denk je dat onbegrensde mogelijkheden betekent? En jouw potentieel is grenzeloos. Alleen je gedachten zeggen dat dat niet zo is. Je gedachten leggen je beperkingen op. Je brein wil je geen kwaad doen. Je gedachten handhaven alleen graag de situatie zoals die is. Je gedachten slaken graag een zucht van verlichting. Maar je hart ademt vernieuwing.

woensdag 15 maart 2017

Benjamin Fulford: De Vrijmetselaars van de wereld verzamelen in Tokyo om een nieuwe leider te kiezen .... / 13 maart 2017

De Vrijmetselaars van de wereld verzamelen in Tokyo om een nieuwe leider te kiezen en de gouden eeuw daagt aan de horizon.
13 maart 2017 / Auteur: Benjamin Fulford

De vrijmetselaars van de wereld verzamelen zich deze week in Tokyo en zullen vervolgens een nieuwe grandmaster voor de wereld kiezen, volgens de Japanse militaire geheime dienst. De ontmoetingen zullen deze week beginnen in het ondergrondse complex van de vrijmetselaars vlakbij Tokyo Tower en zullen worden afgesloten met het kiezen van een definitieve leider in het Sanno Hotel op 25 maart, beweren de bronnen. De ontmoetingen vinden plaats omdat een lange termijn vrijmetselaars doel, de schepping van een goedgezinde wereldregering, bijna bereikt is, gaan de bronnen verder.

Er wordt ook door meerdere bronnen gesproken over een of andere gebeurtenis welke op 15 maart wordt gepland, de Ides van maart dit was de dag dat Julius Caesar werd vermoord. Dit is ook de dag dat de regering van de VS het plafond bereikt van zijn schuldenlast. Aziatische geheime genootschappen hechten op hun beurt groot belang aan 19 maart, de dag dat de laatste Ming Keizer stierf (ook deze schrijver is toevallig op deze dag jarig). Wat er precies zal gebeuren is niet duidelijk maar het is zeker dat de tweede helft van maart vele wereldveranderingen zal zien, zijn meerdere bronnen het over eens.

Geldschepping en Rente, Banken, Hun Eigenaren, Jouw Vrijheid V2 /Handje Contantje

Geldschepping en Rente, Banken, Hun Eigenaren, Jouw Vrijheid V2
van Handje Contantje / 13 maart 2017

Een korte film waarin we in Jip&Janneke taal laten zien hoe geld geschapen wordt (uit het niets, door een private instelling - een bank); wat de werking en de betekenis van rente is (een destructief herverdelingsmechanisme); en wat dat voor jouw en onze vrijheid betekent (nogal veel).

Het is - voor onze vrijheid - van belang dat heel veel mensen dit gaan begrijpen. Dus heel graag delen.


Het Geschenk van Porlana C - Deel 3/3 / March 13, 2017 by Steve Beckow

Het Geschenk van Porlana C   
 Deel 3/3
March 13, 2017 by Steve BeckowHet geschenk van de galactics de ‘levenskracht energie’, Porlana C is zoals beweerd wordt een betekenisvolle stuw voor ons op onze weg naar Ascentie.
Om er snel informatie uit te krijgen, gebruik ik een vraag-en-antwoord format.
Een bibliografie volgt onderaan het artikel.

Welke relatie heeft de stroom van deze nieuwe energie naar Ascentie?

Ashira: We sturen dit naar je toe om je te helpen zodat je familie, zoals je kameraden, als je collega’s, als je vrienden om je bij deze reis te helpen. (ASH)

Grener: Jullie hebben gefluisterd, geroepen, gegild en gebeden om de voltooiing van je ascentie proces, waar we allen getuige van zijn en ondersteunen hoe we maar kunnen.
En omdat jullie werden ingestroomd, eerst door de Tsunami van Liefde van de Moeder, die doorgaat en we ontvangen ook door die manier, en toen de Tsunami van Liefde, van de meesters en de aartsengelen, nu zijn jullie er klaar voor.

Op deze dag van je leven / 15 maart 2017 / Neal Donald Walsch

15 maart 2017 / Neal Donald Walsch
Op deze dag van je leven, geloof ik
dat God wil dat je weet…


... dat vrede niet naar deze wereld kan komen tot je
ervan overtuigd bent dat geweld het nooit zal produceren.

Pijn geneest pijn niet.
Geweld zal geen einde brengen aan geweld.
Help de wereld om dit te begrijpen door anders te reageren,
reageer op een andere manier,
wanneer woede en een behoefte om jou pijn te doen op jouw pad komt.

Je zult een dergelijke kans hebben in je leven.
En waarschijnlijk meer dan eens.
Mis de kans niet ootmoedig een boodschap van liefde te sturen.

Neale Donald Walsch [today@nealedonaldwalsch.com]
Vertaald: wakkeremensen.blogpot.nl