Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 25 december 2017

Vrijgevochten. Maakt dat je vrij voelt./ 24/12/17 / Luc van Ewijk

Vrijgevochten. Maakt dat je vrij voelt.

24/12/17 / Luc van Ewijk

We leven in een wereld van de regeltjes. Van elk risico verminderen. Want het leven is gevaarlijk.

Dit maakt het leven voorspelbaar. En beperkt groei. Omdat je voor groei nieuwe wegen hoort in te gaan. Wat risico met zich meebrengt.

De maatschappij is expresse zo ingericht. Want ontwikkelingen mogen we ons niet.

De elite houdt alles liever bij het oude. Ze hebben misschien wel een toekomst visie. Maar die wordt niet gedeeld. Met de normale burger.

Maar de veranderaars en pioniers van deze wereld, vinden zich niet in die wereld. Ze missen de actie. En zijn het voorspelbare beu.

Waar op de wereld is nog zo'n plek. Waarom zouden we daarvoor massaal verkassen. We horen tegen de richting in te gaan. Lekker tegen de regels in.


Laat andere maar een afkeurende blik tonen. We gaan gewoon door. En vanzelf volgen meerdere mensen.

Het gaat erom dat jij je prettig voelt. En het maakt niet uit wat je daarvoor doet. Alles is geoorloofd.

Je losbreken van de maatschappij. Totaal vrijgevochten zijn. Is een staat van zijn.

Het is een punt. Waarbij je meer belang hecht aan jouw vrijheid. Dan de mening van een ander. En zo is het leven altijd al bedoelt.

Leven kun je nu pas echt. Zonder extra blokkade's. Dan is het ook niet raar. Dat het leven als vanzelf lijkt te gaan. Geniet er maar van.