Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 29 december 2017

Volle maan 2 januari 2018 (03:25 uur) / 29 december 2017 / Petra Stam

Volle maan 2 januari 2018 (03:25 uur)
29 december 2017 / Petra Stam

Het keerpunt van Midwinter ligt achter ons en hoewel de dagen koud en grijs zijn, neemt het licht heel langzaam weer toe. Deze eerste volle maan na de winterzonnewende geeft aan dat deur naar een nieuw begin op een kiertje staat. Het is een goede tijd om terug te kijken en te evalueren. Hoe was 2017? Wat ging goed? Waarmee ben je minder blij? Bedenk, voel, wat je in 2018 anders wilt doen (acties, gedachten, stappen of contacten), zodat ook de uitkomst anders zal zijn. Anker deze intenties in jezelf tijdens de Maan van de Langste nacht. Weef mee aan je eigen lot!

De volle maan staat in Kreeft, wat emotioneel en overgevoelig maakt, en de aandacht op thuis, samenzijn en veiligheid richt. De Maan staat één graad naast het punt dat de Zwarte Zon heet. Op dit punt voel je dat je alles in je hebt, ben je in contact met je essentie, je kern. De volle maan straalt als het ware deze energie uit, waardoor je voelt dat alles mogelijk is. De buitenwereld heeft weinig vat op je, want je laat je door niemand tegenhouden als je je vrij voelt om in de wereld te doen wat je ‘moet’ doen. Schrijf op wat je ervaart, zodat je het als startpunt van een nieuwe cyclus makkelijker bij je kunt houden en indien nodig kunt teruglezen. Sirius staat een graad verder en brengt je in contact met je spirituele wijsheid en de hoogste vorm van energie, namelijk liefde. Verbind je via de volle maan met het blauwe licht van Sirius, zodat je bewust de goddelijke creatiestroom in jezelf ervaart en die kunt meenemen in je (aanstaande) acties.


Maan en Venus staan tegenover elkaar. Dit vergroot je verlangen naar liefde en affectie, vooral als je eenzaamheid ervaart in de liefde (bijvoorbeeld doordat je verschillende belangen hebt in een relatie). Buiten je eigen kader of relatie kun je zien wat je nodig hebt. Dit kan spanning opleveren tussen het verlangen van geborgenheid en de passie die je verlangt. Maan en Mars werken samen, zodat je actie kunt ondernemen op je gevoelens. Neptunus vergroot het verlangen naar een zielenverbinding, een ideaal of droombeeld. Tegelijk opent dit spirituele kanalen en wekt het creatieve vermogens. De Zon in Steenbok schijnt licht op de Maan, waardoor je ook met twee voeten op de grond blijft staan en de realiteit niet uit het oog verliest.

Foto en tekst © Petra Stam

TIP voor 2018:

KRACHTDIER-jaarcursus

10 dagen van 16:00 – 21:00 uur in Bergen (NH) en Ulvenhout (bij Breda) waarin je leert over en je verbindt met dier-energieën, jezelf beter gaat begrijpen, je dierlijke gidsen leert kennen, mechanismen doorziet en transformeert. Daarnaast leer je spirituele punten in je leven te begrijpen via je eigen horoscoop, leer je over de gebruikswijze in de homeopathie, bouw je een eigen dierenremedies kit op en maak je een creatie of krachtvoorwerp. www.mijnkrachtdier.nl Mail of bel me als je vragen hebt!

In de Maan-nieuwsbrief (abonnement) dit keer extra:
- De Zwarte Zon en Sirius
- Venus - Mars - Neptunus
- Praktisch: je tarot-jaarkaart voor 2018 berekenen en alle beschrijvingen lezen