Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 13 december 2017

Spiritueel uit de kast komen / Geplaatst 13 december 2017 / Love D

Spiritueel uit de kast komen
Geplaatst 13 december 2017 / Love D

Ik las dat ergens en moest onderliggend wel lachen om de tekst, maar er ligt natuurlijk wel een iets zwaardere lading achter voor sommige mensen. 

Het is natuurlijk niet zomaar iets, maar wel iets wat erg gaande is deze tijd. Als ik mezelf bedenk wanneer ik voor het eerst "uit de kast" ben gekomen is dat iets van ongeveer 12 jaar geleden. En ik kan ook zeggen dat het niet zonder slag of stoot is gegaan, want zoals velen onder ons die in dit proces zitten of hebben gezeten weten dat de mensen om je heen je opeens heel vreemd gaan vinden.

Iedereen heeft wel een mening over je en noemt je raar en zweverig en dat je van het pad af raakt. Ik moet nu achteraf wel lachen, want als er iemand wel down to earth is, dan ben ik dat wel. En ook achteraf besef ik natuurlijk heel goed dat iedereen "altijd" wel een mening heeft. Positief of negatief, mensen hebben altijd wel wat te zeggen. Of het is uit angst voor het onbekende of het niet weten of niet willen weten en daarnaast heb je natuurlijk ook de mensen die wel hetzelfde pad bewandelen en dezelfde overtuigingen delen.

Desalniettemin is het een pad die niet iedereen zal of wil bewandelen en dat is ook oké! Maar voor de mensen die dit pad wel willen bewandelen en het moeilijk vinden om ervoor uit te komen, begrijp ik heel goed door welke processen ze gaan en dat het niet altijd makkelijk is of zal zijn. Ook dat is oké! Het heeft bij mij namelijk ook jaren geduurd en daarin heb ik behoorlijk wat lessen te verduren gehad, want in dat hele proces van bewustwording ga je heel anders tegen de dingen aankijken. Je wordt als het ware wakker en kan bijvoorbeeld bepaalde verbindingen beter leggen en je begint veel meer dingen te "snappen". En dit is niet om de mensen af te vallen die niks met spiritualiteit hebben, maar ik spreek hier even tot de mensen die wel in dit proces zitten en dit nodig mogen horen.

Ga niet geforceerd het proces aan of uit de weg, het komt zoals het komt en je intuïtie leid je vanzelf door alle processen heen. Of je het nu wilt of niet. En wees er ook niet bang voor, want het is een hele mooie weg, met heel veel mooie inzichten die veel meer bewustwording gaat brengen. Je gaat meer snappen van de wereld en alles om je heen en alle levenslessen die je krijgt met alle processen die daarbij horen. Het is niet altijd makkelijk, maar alle mooie levenslessen komen juist voort uit die moeilijke tijden en je zult er voor de rest van je leven heel veel aan hebben.

Ga gewoon genieten van alles wat er op je pad komt en kijk desnoods gewoon stilletjes vanaf de zijlijn mee, want ook dat heb ik jaren gedaan ;) Maar uiteindelijk zullen er kwartjes vallen en is er niks anders meer wat er in de weg zal staan om daadwerkelijk spiritueel uit de kast te komen. En als je dat doet en ervoor uit durft te komen, zullen er meer mensen volgen die jij weer inspireren zal om dat ook te doen. Je komt voor jezelf uit en je beseft dat het allemaal echt oké is wat jij te zeggen hebt en wat jou overtuigingen zijn. En de mensen die er niet of nooit achter zullen staan zullen als vanzelf uit jou leven verdwijnen of zal je op een gegeven moment ook geen aandacht meer aan schenken. Want het doet er dan allemaal niet meer toe, want je bent goed zoals je bent.

Dus als je bezig bent met het spirituele pad? Dan kan ik niks anders zeggen dan: You go! Doe je ding en zie wat voor mooie lessen er zich zullen ontvouwen en wat voor mooie connecties je zult maken. Je zal er de mooiste inzichten krijgen die je verder op je pad naar geluk zullen brengen. Want dat doet dit pad ook zeker, jou naar jouw geluk brengen door je ware essentie te herkennen en erkennen. Good luck ;-)