Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 21 december 2017

Mijn kerstcadeau aan jou, een pakketje vol wijsheid / 20 december 2017 / Lilian Ferru

Mijn kerstcadeau aan jou, een pakketje vol wijsheid
20 december 2017 / Lilian Ferru


Lieve mensen,

Een pakketje met een mooie strik van wijsheid erom heen

Ik ben zo dankbaar voor alle mensen die ik dit jaar heb mogen ontmoeten. Er is zoveel goedheid. Er zijn ook zoveel mensen die liefde uit breiden door zich bewust te verbinden met de Bron. En niet te vergeten de gaven aan het Angelfonds. Niemand is alleen.

Wat zou ik als kerscadeautje willen geven? Wijsheid en liefde. Hoe doe ik dat? Ik kan een video maken met fragmenten waar het in dit leven om gaat. Dan kom ik al snel bij ‘Een Cursus in Wonderen’ uit. Materiaal genoeg, maar pff, wat een klus. Okay, dat ga ik niet zelf doen. Heilige Geest, inspireer me maar. Ik ben gewoon begonnen. Wonderen, dromen, gedachten, het lichaam, dualiteit, schuld en onschuld, vergeving, vrede. Het komt allemaal voorbij. En laten we vooral niet vergeten te lachen.

Ik beperk met tot zes Nederlandse Leraren van God. Koos Janson, Willem Glaudemans, Diederik Wolsak, Els Thissen, Peter Winteraeken, Jan van Delden. Een rijkdom aan levenslessen. Ik ga puur intuïtief te werk. Ben er mee bezig, droom er zelfs van. Ik word wakker met een bewustzijn van licht. Wat als je weet dat jij onschuldig bent en het niet verkeerd kunt doen? Wat als jij weet dat jij onveranderlijke liefde bent? Wat als je weet dat liefde hoe dan ook door je heen stroomt? Wat als je alles met liefde kunt bezien?

En juist nu is mijn stiefvader Peter aan het laatste stukje van zijn reis begonnen. Wie het boek ‘Liefde kijkt naar Liefde’, heeft gelezen kent hem wel. Telkens als ik op bezoek ga bid ik dat ik oordeelloos en in vrede kan kijken. Telkens als ik zijn hand vast houd, huil ik stilletjes. Dit kán niet waar zijn! We zijn niet een lichaam, ik kijk naar een film, een toneel. Ik hoef me hier niet mee te vereenzelvigen. Ik eer het eeuwige licht in ons. Het is juist de montage en het herbeluisteren van fragmenten, dat mij eraan herinnert wie en wat wij werkelijk zijn. Het is Paul die mij laat weten dat in het licht van de waarheid geen dood kan bestaan. Wie één is met de Bron kan niets anders dan liefde zien in elk moment. Dit is wijsheid, verdrietig of niet, die mij nooit verlaat. Het is spiritualiteit zonder zweverigheid en ontdaan van alle bijgeloof.

Deze video is een pakketje met een mooie strik van wijsheid erom heen. De inhoud zijn pareltjes van inzicht die je een voor een in je hand kunt nemen en tegen het licht kunt houden. Dit cadeautje is voor iedereen, ook voor wie niet met de Cursus bezig is. Aan het eind zie je Paul. Hij leest geen boeken, taal heeft hij niet nodig. Gewoon, omdat hij zich verbonden weet met de waarheid van zijn grootsheid.

Wij wensen jou dat je alle valse bescheidenheid aflegt. Laten we het licht toestaan om heel de dag door ons te stralen. Laten we dit kerstfeest samen vieren in het licht. Laten we vanaf nu geen moment meer overslaan. Laten we samenkomen in het besef dat we liefde zijn.

Wij wensen jou vredevolle feestdagen. Geniet van de video.