Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 20 december 2017

Heavenletter 3006: Het Ronddraaien van het Universum / Geplaatst 20 december 2017

Het Ronddraaien van het Universum
Brief uit de Hemel
Geplaatst 20 december 2017


God zei:

Ik roep op tot de wapens, wapens van liefde wel te verstaan. Alles is binnen jullie bereik, dus sluit het maar in je armen. Sluit de wereldbol in je armen, en draai haar dan rond. Jij en de wereld draaien toch wel rond. Er is geen moment waarop je niet ronddraait, en er is geen moment waarop je niet in absolute stilte vertoeft.

De gedachte dat je ronddraait maakt je misschien duizelig, maar het ronddraaien zelf werkt kalmerend. Er bestaan ritjes in amusementsparken die je doen ronddraaien. Zij lijken in geen enkel opzicht op het van nature ronddraaien van het Universum en jou. De Wervelende Derwishen zijn iets op het spoor.

Het fysieke, zoals jullie dat kennen, probeert in de pas te blijven met het momentum van het Universum. Het fysieke, zoals jullie dat kennen, wil meedoen met al het andere. Natuurlijk draait elk atoom rond, dus op een bepaalde manier houdt je lichaam het Universum bij.


Geliefden, jullie zijn totaal niet het beperkte personage dat jullie denken te zijn.
Jullie draaien het Universum rond en jullie worden er door rond gedraaid, en jullie verzinnen ook verhalen. Jullie creëren drama. Jullie leven in jullie verhaal. Jullie zijn er aan gehecht. En toch is er een middelpuntvliedende kracht die jullie wegdraait van elk verhaal van jullie leven of van de wereld.

Wat ook maar de plot lijkt te zijn, wat ook maar de prikkelende gebeurtenissen, Ik ben jullie verhaal. Welke versies van het leven in de wereld er ook maar zijn, Ik ben het verhaal dat zich ontvouwt. Afgezien van de intrige is er geen plot. Er is geen actie. Er is geen overtreding. Er is geen geschipper. Er is geen mysterie aan het leven. Er zijn geen golven op de zee.

In werkelijkheid, is er een Oceaan, en die kent geen getijden.
Het panorama waar je in leeft is een panorama. Stilte getuigt van zichzelf op diverse manieren ook al is het stil.

Het leven dat je leidt, de wereld, ze zijn allemaal verzonnen. Ze lijken echt, maar toch zijn ze de fantasie die zichzelf uitspeelt.

Je bent zelfs niet eens de persoon die je denkt dat je bent en die je kent. Je bent zoveel meer. Je bent niet groot of klein. Je bent niet dronken. Je zit niet vast aan Aarde, de Aarde die, wanneer alles voorbij is, niet eens bestaat behalve als een toneelstuk. Jij bent iemand die optreedt in een geweldig toneelstuk. Dit toneelstuk heeft een groot belang als drama, maar toch is het alleen maar een toneelstuk. Het is opgezet. Het is niet werkelijk.

Oh ja, het lijkt echt, soms zelfs maar al te echt. Wat vergankelijk is, geliefden, is niet echt. Een laag verf is niet echt. Het huis waarin je leeft is niet echt. Ook al is het gemaakt van bouten en moeren, dan is het nog steeds niet echt.

Spirit is echt. Ziel is echt. Hart is een verbindingspunt. Wat je hart voelt reflecteert wel of niet Waarheid. Wanneer je liefde voelt, dan is je hart echt. Wanneer het stormt in je hart, zit het in een illusie. Alles dat minder is dan liefde is een illusie. Kun je het nu met Mij eens zijn dat de wereld een illusie is, en dat het enige dat er in telt, liefde is?

Kun je jezelf afkeren van oude grofheden van het leven, alle overeengekomen illusie van omstandigheden en toeval, al de drukte, al de twijfel, al de partijstrijd, alles een toneelstuk binnen een toneelstuk? De werkelijke verhaalloosheid is verteld, maar toch luisteren maar weinigen. En toch al hoor je maar een fragmentje, dan herken je het. Je zult misschien niet echt in staat zijn om er de hand op te leggen, maar toch herken je het. Je zult het kennen zoals je Mij kent, en dan zul je vrij zijn. Je zult in de zogenaamde wereld leven, en toch zul je er niet in vast zitten. Je zult groter dan dat zijn, groter dan de wereld zoals je die waarneemt door de ogen van zichzelf. Je zult beginnen door Mijn ogen te zien. O, dat is iets om naar uit te kijken, door Mijn ogen te kijken, en Mijn visie te leven!
O, ja, er komt geweldig geluk voor jullie aan.

vertaald door: ancoterpstra