Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 18 december 2017

Heavenletter 3002: Je Bent Op Tijd / Geplaatst 18 december 2017

Je Bent Op Tijd
Brief uit de Hemel
Geplaatst 18 december 2017


God zei:

Luister naar Mij wanneer Ik zeg dat alles op tijd is. Wanneer je Mij nooit geloofde tot aan vandaag, dan ben je op tijd. En wanneer je treuzelt over dienstbaarheid aan Mij, dan neemt dat nog niet weg dat je Mij dient. Natuurlijk ben je dienstbaar aan allen wanneer je Mij dient. Je dient op tijd.

Een bibliothecaris zegt misschien dat je laat of over tijd bent, maar Ik zeg je dat er geen vroeg of laat is. Er is geen te laat. Wat kan Ik anders bedoelen dan dat alles op tijd is wanneer het ook maar is? Wat het ook maar is, het gebeurt nu. Het verleden, lang of kort, verdwijnt. Iedereen begint nieuw. Iedereen begint gelijk. Er bestaat echt geen inhalen en echt geen achterop raken.

Wanneer is misschien een behoefte in de wereld. Echter, wanneer je maar actie onderneemt, geliefden, het gaat om het moment dat je dat doet, en dat moment is nu.
Wat je toen en toen deed of niet deed doet er niet toe omdat er geen toen en wanneer bestaat.


Alles dat je moet voortbrengen in de wereld, breng je nu voort. Je brengt het voort en je levert het af. Er is geen ander punt van tijdloosheid om het in te doen.

Nu is niet een tijd, weet je. Het is een punt van energie. Het is een punt van liefde. Het is een punt van eeuwigheid. Je hoeft niet te racen om het te ontmoeten. Je kunt het niet missen. Wat je bereikt, geliefden , is jezelf. Dat is alles wat er voor jou is om te doen, jezelf zijn. Op geen enkel moment ook maar kun je iemand anders zijn, en je kunt op het speelveld van het leven brengen wat je nog nooit hebt gehad. Je kunt jezelf bedienen zoals je nog nooit hebt gekund. Wanneer je egoïstisch was, bediende je jezelf met niets. Alles wat je hebt weggegeven, heb je gehouden. Je bewaarde jezelf in iemands hart, en dus ben je daar waar zij zijn. Je kunt niet verloren zijn. Jullie hebben brood op het water geworpen.

Wanneer je jezelf verliest, wordt je gevonden. Wanneer je je terugtrekt, heb je honger.
Kun je je een God voorstellen die Zich op een afstand houdt? Kun je je Mij voorstellen terwijl Ik enkel en alleen aan Mezelf denk? Natuurlijk, wanneer Ik aan jou denk, en Ik denk altijd aan Jou, denk Ik aan Mezelf. Laten we wel wezen. Er valt aan niets anders te denken dan Een, en er is maar Eén tijd om in te denken.

Je gaat op expeditie, en je loopt in de pas.
Er is geen plaats waar je niet bent geweest, en toch ontdek je het. Je staat aan de grenzen van jezelf, je hoger Zelf. En toch ken je elke bocht en elk licht al. Je ontdekt wat je al weet en nooit niet wist. Je bent wijzer dan je je herinnert.

Je bent het uitgestrekte land dat voor je ligt. Je bestaat in een doolhof van spiegels, en je ziet jezelf overal. Soms herken je jezelf niet, en toch kijk je precies naar jezelf. Je komt in en uit beeld. Je berekent een wiskundig probleem dat totaal geen probleem is. Je lost niet op en weet alles al.

Er hoeft niets opgelost te worden. Wanneer je het idee hebt dat er problemen opgelost moeten worden, maak er dan een dansje op. Spring er op heen en weer. Laat het achter je en kom terug, en tegen die tijd, ook al bestaat die tijd niet, is het probleem er niet meer. Het zal zichzelf opgelost hebben. In plaats van je ogen te fronzen, maak eens radslagen. Maak een handstand. Zet jezelf en de wereld eens op zijn kop, en dan staat de wereld misschien juist precies recht op.

Wat staat op zijn kop en wat niet? Hoe weet je dat je niet op de grond ligt wanneer je rechtop staat ? En hoe weet je dat je niet rechtop staat wanneer je op de grond ligt ? Hoe kun je wat ook maar weten wanneer je niets weet? En toch, wanneer je niets weet, weet je alles.

vertaald door: ancoterpstra