Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 13 december 2017

Heavenletter 2989: De Zegeningen van het Universum / Geplaatst 13 december 2017

De Zegeningen van het Universum
Brief uit de Hemel
Geplaatst 13 december 2017


God zei:

Het is niet zozeer je plicht om gelukkig te zijn, want geluk kan niet opgeeist worden. En evenmin kan gelukkig zijn je doelstelling zijn, want gelukkig zijn vervolgt zijn eigen weg. Wat je precies op dit moment kunt doen is het erkennen van gelukkig zijn als jouw geboorterecht. Eenvoudigweg gelukkig zijn, geliefden, komt jullie toe. Noem het maar zoals je wilt, het is van jullie, en het is de bedoeling dat jullie het zijn. Ga er van uit, geliefden, dat jullie op vakantie zijn in het leven. Misschien heb je het gevoel gehad dat je zo'n beetje geduld wordt, en dus sjokte je voort over de straten van het leven terwijl je evenzeer kunt huppelen en dansen.

Bied jezelf aan aan het Universum, en besluit dat je koers hebt gezet naar vrede en vreugde. Ga er van uit dat je je leven stuurt in een richting die jou zegent en de wereld ook. Houd deze gedachte in je achterhoofd.

Het is mogelijk dat Mijn kinderen het idee hadden dat het dulden van het leven de stand van zaken is. Ga eens van een andere gedachte uit. Ga eens uit van de gedachte dat het leven niet iets is om mee opgescheept te zitten, maar om hogerop te rijzen. Doe de wereld oprijzen, en je zult zelf oprijzen. Koester de wereld, en je zult zelf gekoesterd worden. En zoals altijd, geliefden, maak er geen berekeningen van. Tel het niet allemaal op. Houd geen scores bij. Wees eenvoudigweg vrij in het geven en ontvangen. Kijk uit naar de wereld die je verlangt. Kijk er op je gemak naar uit.


Je bent al bekend met het gevoel van gelukkig zijn. Je hebt er meer dan een vermoeden van. En nu kun je zelfs meer proeven van dit ogenschijnlijk denkbeeldig gelukkig zijn.
Wanneer je eenmaal drop geproefd hebt, en je bent dol op die smaak, dan zal de gelegenheid tot meer drop zichzelf voordoen. Je zult meer afgestemd raken op drop. Je zult er meer naar uit kijken, niet als iets dat moet maar als een licht bewustzijn van drop zoals jij het lekker vindt. Je zult merken dat drop naar jou onderweg is. Zonder er bij na te denken, zul je er naar uitkijken.

Dit is niet een onderneming waar je succes mee moet hebben. Gelukkig zijn vraagt niet om inspanning. Je hoeft het niet te volbrengen. In feite is gelukkig zijn niet iets dat volbracht kan worden. Het kan alleen verwelkomd worden. Accepteer eenvoudigweg je afspraak met gelukkig zijn en de vervulling van je verlangens. Je bent er niet zeker van wanneer en waar jullie elkaar zullen treffen, maar je weet zeker dat jullie elkaar zullen ontmoeten.

Misschien kunnen we, in plaats van de woorden gelukkig zijn, de woorden vrij zijn gebruiken. Oh ja, vrij zijn ! Wat de wereld ook maar doet, wat voor inperkingen zij ook maar bedenkt, jij kunt jezelf bevrijden van gedachten die je vast houden. Jij kunt vrij zijn om ergens op te anticiperen in plaats van er je van af te wenden. Je kunt vrij zijn om ergens op te anticiperen in plaats van ergens bang voor te zijn. Je kunt vrij zijn om vrij te zijn en om meer te ervaren aan geluk dan dat wat je jouw deel acht daarvan. Deel jezelf meer toe. Deel jezelf meer toe en vaker en dieper en langduriger. Deel jezelf een band toe met je eigen welzijn. Vertegenwoordig jezelf goed.

Wanneer je een koers uitzet, ben je al halverwege. Wanneer je een vaste koers uitgezet hebt om gelukkig zijn, doe je zeker ook havens aan om anderen aan boord te halen. Misschien ben je wel een boot wiens koers is uitgezet, en je zeilt verder, blij om van dienst te kunnen zijn, blij met het klieven van de golven, een vrolijke boot die passagiers oppikt met het grootzeil in top. Je bent goed onderweg. Wat is er om over na te denken ? Jullie koers is uitgezet, en nu zijn jullie allen ervoor bestemd om de zegeningen van het Universum te ontvangen.

vertaald door: ancoterpstra