Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 8 december 2017

Heavenletter 2975: Je Zult Het Zien / Geplaatst 8 december 2017

Je Zult Het Zien
Brief uit de Hemel
Geplaatst 8 december 2017

God zei:

Er is geen zwart en wit. Niets in de wereld is zoals het lijkt. Er ontstaan schaduwen, toch is alles licht.

Jullie rennen overal heen, en toch zijn jullie op je plek. Jullie kunnen niet van het pad afraken. Jullie denken dat sommige paden nergens heen leiden, maar alle paden leiden naar jullie toe, naar jezelf, geliefden, en alle paden leiden naar Mij, Mijzelf, Een en Dezelfde.

Ja, het leven kent omwegen. Op die manier zijn allen met elkaar verbonden. Op die manier kun je niet afwijken van de koers van het leven. Je kunt een bepaalde voorstelling van je pad kiezen met al zijn bochten en wendingen, en toch eindigen alle paden met Mij. Niet dat ze ooit eindigen, natuurlijk. Ze blijven maar doorgaan, en toch reisden Wij, altijd al vanaf het begin, samen, en We reizen nog steeds. Wij wandelen met Onze handen ineengeslagen precies op dit moment, of misschien rust Mijn hand wel op jouw schouder. Ik denk dat We elkaar precies op dit moment in de ogen kijken. Wat kan Ik diep in de jouwe kijken! Hoe dichtbij zie Ik de Uitgestrektheid, en elk onderscheid vervaagt. Hier zijn We, ook al kun jij het niet zien.


Het is namelijk zo dat Ik een blik in vogelvlucht heb, en jij niet. Jij zit in het dik en dun ervan, en dus kun jij, te midden van de braamstruiken en de groei van riet, het niet zien. Je bent nog niet tot je volledige grootheid opgerezen. Dat heb je nog niet helemaal aangedurfd. Je aarzelt nog om je voet van het eerste honk te tillen.

Meestal geloof je Mij op Mijn woord, en toch komt de tijd er aan dat je net zo helder waarneemt als Ik. En dan zul je lachen en glimlachen, je jas uitdoen, en een deuntje fluiten terwijl We aan het wandelen zijn. Je zult het schouwspel zien, en je zult het omhelzen. Waar je ook maar kijkt, je zult het zien. Je zult JOU zien, en je zult Mij zien. Wat je niet zult zien is het onderscheid. Je zult Eenheid zien,en je zult weten dat je Eenheid bent. Je zult het zien, en je zult degene zijn die het ziet, en je zult jezelf zien. Je bent de drie-eenheid. Je bent het allemaal. De Wij van jou is Het, wat hetzelfde is als wanneer je zegt : "God is." Het is hetzelfde als wanneer je zegt "Ik BEN" of "Er Bestaat Alleen Eenheid" of  "Er bestaat geen jou en Mij. Er bestaat geen Wij. Ik besta. En IK BEN alles dat er is.

Als Ik alles BEN, dan BEN Ik Een. Er is niet langer iemand anders om tegen te praten. Die was er ook nooit, behalve in je verbeelding. En wiens verbeelding was dat? Van wie kon die alleen maar zijn?"

Ik laat je in cirkels ronddraaien. Het duizelt je. Ik maak je duizelig met Mijn puzzels, zeker weten.

Jij denkt graag aan Ons als twee. Het is gezelliger. Je hebt je hele leven met alleen zijn gevochten, ook al was je nooit alleen. Het was onmogelijk voor jou om alleen te zijn, maar niet onmogelijk om dat te denken.

En nu je begint met geen verschil meer te zien tussen de Een van Ons, zul je de vele combinaties en schakeringen van wit en geruchten van zwart zien, en je zult meer ruimte in je hart en brein houden voor je broeders die anders dan jou denken en zien, tenminste zo lijkt het. Niets in de wereld is zoals het lijkt op het moment dat je de ogen hebt om dat te zien, en binnenkort, zeer binnenkort, zul je dat zien.

En dan ga Ik achterover leunen in een stoel en over de Uitgestrektheid uitzien, en dan zie Ik jou, en jij zult de Eenheid van Mij zien, wat hetzelfde is als de Eenheid van jou, want er is geen uitzien over. Er bestaat alleen naar binnen kijken. Maar is dat binnen Mij of binnen jou?

vertaald door: ancoterpstra