Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 1 december 2017

Heavenletter 2958: Houd Op Met Het Spel Van Nare Herinneringen / Geplaatst 1 december 2017

Houd Op Met Het Spel Van Nare Herinneringen
Brief uit de Hemel
Geplaatst 1 december 2017


God zei:

Het middel voor alles dat jullie kwelt is om inschikkelijk te zijn met je gedachten. Sommige gedachten horen bij Mijn goddelijke zonen en dochters, en andere gedachten weer niet. Accepteer deze hoedanigheid van tevoren en je zult je gedachten aansturen. Je zult ze bijna automatisch bijeen drijven. Je verbijsterde gedachten gaan in een vrachtwagen, en je opbeurende gedachten gaan de groene weiden in waar ze hun voedsel kunnen kauwen.

Waarom gedachten vasthouden die je kwellen? Wanneer je erachter komt dat giftige klimop je jeuk bezorgt en je huiduitslag hebt, dan blijf je uit de buurt van giftige klimop. Wanneer je gedachten hebt die je kwellen, waarin verschillen zulke gedachten dan van giftige klimop? Je hoeft je niet te blijven blootstellen aan gedachten die niet goed voor je zijn. Wat voor zin heeft dat?


Waarom zou je je hart op het hakblok leggen om in stukken gehakt te worden? Is dat niet wat je doet wanneer je kwellende gedachten accepteert? Misschien denk je wel dat je gestraft moet worden en nogmaals gestraft moet worden. Voor wat? Veroordeel jezelf niet tot levenslange straf. Gooi kwellende gedachten weg. Vouw ze op in een krant en graaf er een gat voor in het zand. Ze zijn niet van jou. Je hoeft er niet aan vast te houden. Wanneer je gewond bent, laat je de wond met rust, en je laat het genezen. Je blijft het niet open krabben om te zien hoe het er bij staat.

Je bent een Kind van God. Je bent Mijn kind. Ik zond je naar de Aarde om vreugde te geven. Ik zond je niet naar de Aarde om jezelf steeds maar weer te straffen. Vreugde hoort bij jou. Wees kort van geheugen, geliefden. Het is al erg genoeg dat je iets ervaren, gezien of gelezen hebt dat je liever niet had gehad. Dompel jezelf niet in een bad met zulke gedachten. Vervang ze met andere gedachten. Trek een nieuwe lade met gedachten open en kies er een die je prettig vindt.

Wanneer je aan het pokeren bent en je bent niet aan het winnen en je verliest elke hand met kaarten, dan sta je vroeg of laat op en verlaat je het spel. Je hoeft geen gokverslaafde te zijn. En je hoeft ook geen verslaafde aan nare herinneringen te zijn. Laat het spel van ongelukkige herinneringen los. Ga naar Huis. Denk aan Mij.

Dit is wat Ik zie : Iedereen lijkt vast te houden aan gedachten die hun harten pijn doen. Sommige mensen hebben herinneringen aan diep ongelukkige situaties en relaties die hen door het hoofd spoken. In zekere zin zouden we kunnen zeggen dat zij herinneringen hadden die het waard waren om door gekweld te worden. Anderen hebben minder grote herinneringen die evenwel voor henzelf net zo groot lijken. Ze kregen ooit eens onterecht huisarrest. Hun leeftijdsgenoten lieten hen niet meespelen. Ze raakten hun brandweerauto kwijt. Het lijkt erop alsof Mijn kinderen iets pijnlijks willen vinden om een lege plek op te vullen. Het lijkt er bijna op dat Mijn kinderen een behoefte hebben om zichzelf te kwellen, want ze lijken een of andere verwaarlozing naar boven te halen of een onjuiste behandeling, of een misverstand om hun hart mee te kwellen.

Psychologen zeggen misschien dat Ik jullie zeg om het maar te onderdrukken. Nee, Ik zeg jullie dat je jezelf er overheen moet zetten. Je bent al lang verder gegaan. Zorg dat je gedachten gelijke tred houden met waar je nu bent.

Misschien had je een ouder die je niet de liefde gaf die je nodig had en had moeten hebben. Je bent niet langer dat kind. Op een of andere manier kwam je door de werkelijke feiten heen. Je groeide op en kwam goed terecht. Wees je eigen liefhebbende ouder. Behandel jezelf zoals jij, een Kind van God, verdient om behandeld te worden. Ooit was je in een sprookje. Je werd geregeerd door een boeman. Maar je staat niet langer onder het gezag van de boeman. Je bent geen boeman, dus laat jezelf nu vrij van het verleden. Loop er van weg.

Accepteer geen restjes. Maak jezelf geen gevangene van het verleden.

vertaald door: ancoterpstra