Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 15 december 2017

Een geheime ontmoeting / Gepubliceerd 6 december 2017 | Door Ans Hoornweg

Een geheime ontmoeting
Gepubliceerd 6 december 2017 | Door Ans Hoornweg

Een jonge man – geboren in de állerhoogste kringen – werd uitgenodigd om een zeer geheime reis te maken. Hij werd opgehaald door een geblindeerde auto, en het bijzondere was dat deze auto niet werd bestuurd door een chauffeur maar door een computer?! Waar de reis naartoe zou gaan wist de jonge man niet, maar eenmaal onderweg leek het net of hij in een donkere tunnel terechtkwam en omhoog suisde, en dat voelde heel erg vreemd.

Opeens was hij op de plaats van bestemming, en hoewel deze jonge man veel over de hele wereld heeft gereisd had hij geen flauw idee waar hij nu was beland; deze wereld was hem volkomen vreemd en onbekend.

De jonge man werd welkom geheten door een oudere man die hem vertelde: ‘U bent aangekomen op een, voor U onbekend, hemellichaam, en ik wil U voorstellen aan een bekende van U.’  Op dat moment kwam er een mooie, nog jonge jongen aangelopen die naar hem lachte. Wat hij vreemd vond was dat, ook al had hij deze jongen nog nooit eerder gezien, hij gewoon vóelde dat dit een jonger broertje van hem was.


Toen kwam er een vrouw naar hem toe gelopen, en háár herkende hij direct, want dit was z’n moeder die overleden was toen hij nog maar een jongetje van 12 jaar was! Zielsgelukkig vielen moeder en zoon elkaar in de armen, en beiden huilden van blijdschap, want ze hadden elkaar al zoveel jaren niet gezien.

De jongeman vroeg zich ondertussen wel af hoe het mogelijk was dat hij z’n moeder daar in levende lijve kon zien en voelen, want ze was toch jaren geleden verongelukt in een heel ernstig auto-ongeluk – wat de jonge man niet wist was dat zijn moeder ten tijde van het ongeval nog maar net ‘in verwachting’ was – en nu stond zij daar voor hem met een broertje waarvan hij al die jaren geen weet had gehad?!

De jonge man had zo veel vragen aan z’n moeder willen stellen maar dat werd hem helaas verboden.

Z’n moeder zei hem wel het volgende: ‘Ik heb je innig lief mijn zoon, en ik heb jou zó gemist. Dit is een cadeau aan jou, opdat je mag zien dat ik en je broertje beiden in leven zijn. Wat ik jou nog wil meegeven m’n lieve kind is het volgende:  Volg je hart in alles, vooral in je liefdeskeuze, want ik wil dat jij gelukkig wordt.’

Helaas was het moment aangebroken om weer afscheid te nemen. Moeder en zoon huilden beiden van verdriet, maar ook van geluk omdat ze elkaar voor even in levende lijve hebben mogen zien en voelen. Voordat de jonge man aan z’n terugreis begon vertelde de man die hem bij z’n aankomst op deze ‘andere wereld’ had ontvangen nog het volgende:

‘Je hebt mogen zien en ervaren dat je moeder en broertje niet zijn overleden tijdens het auto-ongeluk. Ná dat ongeval is jouw moeder naar deze geheime plek op een ander hemellichaam gebracht, maar dat mag nóóit bekend worden op de Aarde. Daarom zal jij deze ontmoeting met haar weer vergeten!’

Ondanks deze voorspelling heeft de jongeman dat bezoek wél onthouden, en vanaf dat moment is dat zijn grote geheim. Deze ‘ontmoeting’ was en is nog steeds zijn allermooiste cadeau, want hij weet nu dat zijn geliefde moeder en broertje nog leven.

Er gebeuren ‘dingen’ in de hoogste kringen waar wij, het gewone volk, geen weet van hebben, omdat zij – de elite – vinden dat wij daar geen weet van mógen hebben (wat daar de reden ook van moge zijn).

Veel liefs, Ans