Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 1 december 2017

De Energie van December / Door Fran Tielemans / 30 november 2017

De Energie van December
Door Fran Tielemans / 30 november 2017

December is de maand waarin we vaak nog eens terugkijken op het afgelopen jaar, maar deze decembermaand lijkt je hele leven wel aan herziening toe. Er is een sterke afwerk-trilling aanwezig. Deze maand wordt je heel duidelijk getoond wat er ten einde aan het lopen is, wie er uit je leven zal verdwijnen, welke dingen helemaal anders moeten, en wat er een hele andere kant uitgaat.

Tenzij je bang bent voor vernieuwing en verandering, kan dit je vaak een gevoel geven van bevrijding en opluchting. Wanneer je mét de afwerkingsgolf meewerkt, kan je grotere stappen vooruit nemen, en voel je je een heel stuk beter tegen het einde van deze maand. Wanneer je te sterk verwikkeld bent in dingen die niet de jouwe zijn, en wanneer je niet telkens weer centert en loskoppelt van je omgeving, kan je je vaak gefrustreerd voelen, want alles roept je naar je eigen transformatie toe.

De onderliggende maandtrilling is 13/4. Transformeren en loslaten en tegelijkertijd opbouwen van het nieuwe – beide elementen zullen sterk aanwezig zijn. De eerste twee weken zal het vooral het eerste zijn, de laatste weken kan je toch al hier en daar dingen gaan opbouwen of je fundering versterken. De drang om te doén en aan te pakken kan heel groot zijn deze maand, en hiermee bezig zijn zal je een gevoel geven van tevredenheid en vervulling.

De maand begint met de driehoek Jupiter/Neptunus, die je spiritueel een sprong kan helpen maken, maar door de Mercurius retrograde die begint vanaf zondag én de Super- Volle Maan in Tweelingen zou daar wel wat verstoring kunnen op zijn. Maar hoe hoger je jezelf afstemt (auraschoonmaak, verbinding met je Hoger Zelf), hoe meer kans dat je duidelijke inzichten krijgt over jezelf en je weg, en over de schaduwkanten die je hinderen op die weg.

De schaduwperiode van Mercurius retrograde is al een tijdje aan de gang, en is sterk voelbaar. Het zou dus een stevige retro kunnen zijn. Hou rekening met meningen die botsen, misverstanden, problemen met communicatie en verplaatsingen. Deze retro remt je af, opdat je volop de kans hebt stil te staan bij de aanpassingen die nodig zijn, en in te zien wat ingezien dient te worden.

Dat er veel beweging in deze maand zal zitten, is zeker. Werk daarom proactief aan je eigen weg, en geef de energie die je ter beschikking hebt richting door regelmatig je intenties te formuleren, door regelmatig in je hart te gaan voelen hoe groot je engagement is en hoe sterk je het meent met de plannen en dromen die je hebt, want het is dat engagement dat op langere termijn uiteindelijk je resultaat zal bepalen.

Op 17/12 is er dan Nieuwe Maan in Boogschutter, wat je op een of andere manier toch een boost kan geven. Hou er rekening mee dat – zoals altijd het geval bij Zonnewendes en Equinoxen – de energetische verschuiving rond de Winterzonnewende (21/12) voelbaar kan zijn vanaf een week voor tot een week na deze datum, en dat je hier fysieke symptomen kan door voelen, zoals trage vertering, vermoeidheid, gebrek aan helderheid, enzovoort. Zoals altijd kan extra frisse lucht, beweging maar ook voldoende rust, aangepaste voeding en vele water balans brengen.

Het is goed om de komende twee weken balans op te maken van je jaar. Ongetwijfeld zal je merken hoe sterk je gegroeid bent, hoeveel rijker je ervaringen zijn, en wat je daaruit kan meenemen naar het nieuwe jaar. Je zal ook duidelijk zien wat je niét mee wil nemen naar het nieuwe jaar, en daar kan je dan het nodige loslaatwerk rond doen, gesteund door de 13/4-trilling, de werking van Volle Maan en de Mercurius retro. En dan zijn we er klaar voor, voor een nieuwe lei, een ander jaar, en een fris nieuw begin. Geniet van alle eindejaarswarmte, van het samen zijn met je geliefden, en heb gewoon een goeie tijd. Je hebt die dubbel en dik verdiend.

Keep the Faith

Fran

http://www.maitreya.be/