Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 25 december 2017

Dagtekst van Zondag 24 December 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 24 December 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Het huwelijk - in het spirituele leven is het nooit onvruchtbaar


"In tegenstelling tot wat er gebeurt op het fysieke vlak, zijn de mensen in het psychische en spirituele leven niet louter man of louter vrouw. Zo is de mysticus die de Godheid contempleert als een vrouw die een vonk, een kiem van de Schepper wil ontvangen. Door zich te openen voor Hem, verandert hij van polariteit en ontvangt hij in zijn ziel deze kiem die hij geruime tijd in zich zal dragen om een goddelijk kind op de wereld te zetten. Op het spirituele vlak kan een man net als een vrouw een kind dragen en ter wereld brengen. Op dezelfde wijze, indien een vrouw, die zich wijdt aan het dienen van God, geleerd heeft om van polariteit te veranderen, kan ze actief worden, rond zich uitstralend. Via haar geest kan ze zich verenigen met de universele Ziel en deze vormgeven.


In het spirituele leven is er geen onvruchtbare vereniging, op voorwaarde dat vrouwen en mannen op de hoogte zijn van de wetten van de polarisatie."