Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 11 december 2017

Dagtekst van Zondag 10 December 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 10 December 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Onze evolutie hangt af van de impulsen die we ontvangen van de fysieke, psychische en spirituele werelden -


"Alleen en aan zichzelf overgelaten kan de mens niet evolueren: hij heeft impulsen van de buitenwereld nodig, van de natuur, van gebeurtenissen en zeker ook van andere mensen. Hij heeft het nodig om te zien, te luisteren, mensen te ontmoeten en zelfs geschokt te worden en te lijden. Wanneer hij niet wakker gemaakt en door elkaar geschud wordt, zal hij niets uitrichten.
En wat geldt op het fysieke en psychische vlak, geldt ook, zij het op een meer subtiele wijze, op het spirituele vlak. Daarom hebben we de grote Meesters zo nodig: dankzij hun zuiver leven, dankzij hun emanaties, dankzij hun gevoelens en gedachten van liefde en wijsheid, zijn deze wezens in staat iets in ons te beroeren. Wanneer ze daar niet altijd in slagen, komt dat niet omdat ze onbekwaam of zwak zijn, maar omdat wij ons hebben laten bedelven onder te veel lagen doffe en drukkende materie. Er is dus een groot innerlijk werk dat we moeten doen om ons te laten doordringen van hun kracht en hun licht."