Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 31 december 2017

Dagtekst van Zaterdag 30 December 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zaterdag 30 December 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Het Koninkrijk van God is eerst en vooral een bewustzijnstoestand -

"Zit niet te wachten op het Koninkrijk van God als op een politieke of sociale organisatie die zal komen heersen op aarde. Het Koninkrijk van God is in de eerste plaats een bewustzijnstoestand, een manier van leven en werken. Daarom kan het niet worden verwezenlijkt op het fysieke vlak voordat het eerst gerealiseerd wordt in de gedachten. Is het eenmaal werkelijkheid in de gedachten, zal het neerdalen in het hart, in het gevoel, en dan kan het zich uiteindelijk uitdrukken in daden. Want zo verloopt het proces van de realisatie in de materie: de gedachte – het gevoel – de daad. 


Het Koninkrijk van God zal op een dag gerealiseerd worden op aarde, maar eerst en vooral moet het in de gedachten en de gevoelens van de mensen vorm krijgen. En daar kunnen we zien dat het proces al begonnen is ... Duizenden mannen en vrouwen in de wereld voeden in zichzelf het ideaal en de liefde van het Koninkrijk van God, er zijn er zelfs veel meer dan je denkt. In hun gedrag, in hun manier van leven, is bij sommigen het Koninkrijk van God al verwezenlijkt; en hoewel we hen misschien niet kennen, het is met hen dat we samenwerken."