Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 21 december 2017

Dagtekst van Woensdag 20 December 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 20 December 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De spiritualiteit: van vitaal belang voor de mens -

"Het is natuurlijk niet verkeerd om belangstelling en begrip te tonen voor alle vormen van spiritualiteit. Wat gevaarlijk is, is de aandacht teveel te verstrooien: nooit te kiezen voor een bepaalde methode van innerlijk werk en daarbij te blijven. De kwestie is zelfs niet of je nu katholiek, protestant, orthodox, islamiet, boeddhist, taoïst, of niets van dat alles moet zijn. De kwestie – en die stelt zich voor iedereen, gelovige of ongelovige – is om stil te staan bij een aantal essentiële spirituele waarheden en zich erop toe te leggen deze in praktijk te brengen.

Je moet begrijpen dat spiritualiteit geen vrijblijvende aangelegenheid is waarvoor je al dan niet kan kiezen, zoals je dat met andere disciplines doet: vreemde talen, kunst, sport, enz. Wegens de structuur van de mens, is de spiritualiteit van vitaal belang voor hem. En zolang hij zich niet bewust is van deze noodzaak, zal hij zich wijden aan nutteloze activiteiten die zelfs gevaarlijk kunnen zijn voor hem en voor de anderen. Zoals de mens gebouwd is, heeft hij een wezenlijke behoefte om geschikt voedsel te vinden voor zijn ziel en voor zijn geest en zich er iedere dag mee te voeden."