Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 23 december 2017

Dagtekst van Vrijdag 22 December 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Vrijdag 22 December 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De winter - wat hij voorstelt in onze psyche

"Lente, zomer, herfst, winter ... ieder seizoen vertoont overeenkomsten met de gebeurtenissen in onze psyche en de winter staat symbool voor moeilijke omstandigheden in het leven. Tijdens de winter trekken alle krachten van de plantenwereld zich terug in hun wortels, waar ze belangrijke werkzaamheden aanvatten. De wortels van de boom komen overeen met het onderbewustzijn in ons. Gedurende de winter, dat wil zeggen tijdens moeilijkheden, lijden of eenzaamheid is het in ons onderbewustzijn dat de energieën zich terugtrekken. Maar ze blijven niet werkloos.

Leven tijdens de winter is zeker moeilijk, maar in de winter bereidt ook de lente zich voor: weldra zal alles weer opnieuw groen worden en in bloesem staan. Het volstaat dus om geduldig te zijn en te wachten tot de stromen terug naar het bewustzijn en het bovenbewustzijn opstijgen. Maar om dit proces te vergemakkelijken, moet je bepaalde wetten kennen. Tijdens deze periode van kou, hoef je niet te klagen, noch opstandig of ontmoedigd te worden, maar alleen het vuur in jezelf aan te steken en het aan te blazen om je hart en dat van alle mensen te verwarmen."