Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 16 december 2017

Dagtekst van Vrijdag 15 December 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Vrijdag 15 December 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Behoeften - volwassenen moeten nadenken over de behoeften die ze opwekken bij de jongeren

"Zijn er veel volwassenen die zich echt bezighouden met het helpen van de jongeren om inzicht te krijgen, evenwicht te vinden en sterk te worden? Nee, de meesten staren zich blind op datgene wat kinderen en jongeren, bij wie de instincten en verlangens aan het ontwaken zijn, kan verleiden en haasten zich om hen dat aan te bieden. Het begint met speelgoed en zet zich later verder met allerlei nutteloze of zelfs schadelijke objecten of activiteiten, waar de jongeren zelf niet aan zouden denken als die niet overal in de winkelramen uitgestald en door de reclame aangeprezen zouden worden.

Hoeveel volwassenen maken zich op die manier schuldig aan het misleiden van de jeugd! Want eerst en vooral wekken ze materiële behoeften bij hen op, terwijl ze niet de mogelijkheid hebben om die te bevredigen. Dat brengt niet alleen frustraties teweeg, maar ook het verlangen om op een oneerlijke manier te verkrijgen wat ze op een eerlijke manier niet kunnen verwerven. Vervolgens, door hen laten geloven dat ze die dingen of activiteiten absoluut nodig hebben om zich goed en vrolijk te voelen, houden ze hen weg van het echte zoeken naar geluk en de zin van het leven. Ze hoeven dus niet verbaasd te zijn als ze op een dag zelf het slachtoffer worden van crimineel gedrag dat ze bij hen hebben gecreëerd en gevoed."