Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 2 december 2017

Dagtekst van Vrijdag 1 December 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Vrijdag 1 December 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Aan het werk gaan, ongeacht de omstandigheden -

"Overal hoor je mensen klagen dat het slecht gaat met de wereld. Wel ja, ze klagen en doen niets dan klagen, terwijl ze wachten tot de anderen aan het werk gaan om de toestand te verbeteren. Waarom beginnen ze daar zelf niet mee? Nee, ze wachten af en de anderen doen net hetzelfde, zij wachten ook af... en dat kan zo eeuwig blijven duren.

Je zult zeggen dat je je ontmoedigd voelt door de ontzaglijke omvang van de taak die verricht moet worden. Welnee, integendeel, hou moed, want dat is juist verdienstelijk. Bij goede omstandigheden is het al te makkelijk om in het goede te geloven en aan het werk te gaan: alles is eenvoudig en aangenaam. Juist bij moeilijkheden is het mooi om je in te zetten en vol te houden, zonder je door de omstandigheden te laten beïnvloeden. Men moet leren rekenen op de macht van de geest. Daaraan herkent men de ware spiritualist: ondanks moeilijke omstandigheden en stormweer spant de ware spiritualist zich in om zijn wilskracht in dienst te stellen van het goede en van het licht."