Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 12 december 2017

Dagtekst van Maandag 11 December 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 11 December 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Het leven behoort alleen God toe, omdat Hij het leven is -


"In alle godsdiensten wordt het Opperwezen beschouwd als de enige bron van het leven. Hij is degene die het leven schenkt en terugneemt, Hij is er meester over, want Hij is het leven zelf. Maar wat weten wij over het leven? Je kunt alleen maar vaststellen dat het een veelheid aan verschijningsvormen heeft, en zeggen dat daarin alle mogelijkheden en alle goede dingen besloten liggen. Maar het leven zelf blijft een mysterie. 

Het is dus met het leven hetzelfde als met God, en wat voor pogingen de mensen ook doen om zich meester te maken van de geheimen van het leven, nooit zullen ze daarin slagen. De biologen zouden zich wellicht even kunnen inbeelden dat zij daar wél in geslaagd zijn, omdat ze in hun laboratoria wat geknutseld hebben als tovenaarsleerlingen, maar ze zullen heel gauw hun mislukking onder ogen moeten zien, want het leven behoort slechts aan God toe. God geeft het leven, maar Hij bewaart het geheim van Zijn schepping, het is en blijft Zijn geheim."