Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 8 december 2017

Dagtekst van Donderdag 7 December 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 7 December 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Leven en dood gaan steeds samen -

"Leven en dood zijn zo nauw met elkaar verbonden dat er in het bestaan altijd iets moet sterven zodat iets anders kan leven. Of men het nu wil of niet, dat is een dilemma waar je onmogelijk kunt aan ontsnappen.

Je kunt dit al waarnemen op het gebied van de gezondheid. Wanneer de arts hen adviseert om te stoppen met roken of met het drinken van alcohol om in leven te blijven, hoeveel patiënten zijn er niet die integendeel de indruk hebben dat ze doodgaan als ze die raad opvolgen! Hier heb je dus twee opvattingen over het leven die in conflict komen met elkaar: die van het instinctieve leven tegenover die van het redelijke leven. Om het ene te beleven, moet je het andere opgeven. Wie om intenser of aangenamer te leven, de wetten van het fysieke leven niet in acht neemt, wordt ziek en sterft. Iedereen moet de levensvorm kiezen waaraan hij voorrang wil geven, want men kan niet tegelijk één ding en het tegenovergestelde beleven. Wat nog meer het geval is voor het spirituele leven."