Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 1 december 2017

Dagtekst van Donderdag 30 November 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 30 November 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De stem van de stilte - voorwaarden om haar te horen


"De stilte is de absolute voorwaarde om het ware woord en de echte openbaringen te kunnen horen.. In de stilte voel je geleidelijk dat boodschappen van de spirituele wereld naar je toekomen, dat een stem je probeert te waarschuwen, raad te geven, te leiden, te beschermen…

Je zult zeggen dat je deze stem niet hoort. Dat komt omdat je teveel lawaai maakt, niet alleen op het fysieke vlak, maar ook op het astrale en mentale vlak: zoveel wanordelijke gevoelens en gedachten die onophoudelijk met elkaar botsen. Deze stem die tot je spreekt, wordt "de stem van de stilte" genoemd. Dit is zelfs de titel van bepaalde boeken over oosterse wijsheid. Wanneer de yogi erin slaagt om alles in zichzelf zozeer tot rust te brengen dat hij de loop van zijn gedachten kan stoppen – omdat de beweging van de gedachte ook lawaai maakt – hoort hij de stem van de stilte, die de stem van God zelf is."