Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 29 december 2017

Dagtekst van Donderdag 28 December 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 28 December 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De goede weg - het is in volle vrijheid en bewustzijn dat de mens deze moet kiezen

"De Schepper heeft zijn schepselen vrij gelaten, en als ze vrede, vreugde en licht willen vinden, is het aan hen om de goede richting duidelijk in te zien, en die richting uit te gaan. Je zult zeggen: "Maar waarom? Zou het niet beter zijn als God zijn wil oplegt aan de mensen en hen zegt hoe zij zich dienen te gedragen?" Nee, ze moeten zelf moeite doen om te begrijpen wat in hun belang is, zich bewust worden waarom het beter is om die bepaalde richting in te slaan of die bepaalde keuze te maken in plaats van een andere. Ze moeten er echt van overtuigd zijn, anders zouden ze zoals de ossen zijn, die door de boer met de prikstok geslagen worden om hen te dwingen perfect rechte voren te trekken.

Wat zouden we erbij winnen door tegen onze wil gedwongen te worden de weg van het goede te volgen? Zo goed als niets en alles zou altijd opnieuw herbeginnen, omdat we niet bewust, met kennis van zaken zouden gehandeld hebben. Daarom laten de Schepper en de hemelse geesten de mens vrij: hij moet zelf begrijpen en aanvoelen wat de beste weg is voor hem."