Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 27 december 2017

Dagtekst van Dinsdag 26 December 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 26 December 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De echte magie: het goddelijk leven beleven en uitstralen -

"Elke dag moeten we eraan werken ons leven zuiverder en intenser te maken. Want het is dit leven dat verschijnselen van de hoogste magie zal teweegbrengen in de harten, de zielen, de geesten, in de entiteiten en krachten van de natuur en zelfs in de materiële voorwerpen.

Waartoe dient het om op aarde te komen als het enkel is om er een middelmatig leven te leiden? Eten, drinken, slapen, zich een beetje behelpen om in zijn levensonderhoud te voorzien, een aantal hartstochtelijke avonturen beleven, waaruit men min of meer gehavend tevoorschijn komt ... Wat betekent dat in vergelijking met de eeuwige luister die ons wacht indien we dat ene ding leren: hoe te leven. Waarom bezitten de Ingewijden evenwicht, vrede en vreugde? Omdat ze eraan gewerkt hebben hun leven te zuiveren, het mooi en machtig te maken. Zij hebben begrepen dat de ware magie zich in het leven bevindt en nergens anders. Inderdaad, kunnen leven en het goddelijk leven uitstralen, de mensen kunnen bezielen, stimuleren, begeesteren en nieuw leven inblazen: een hogere magie bestaat niet."