Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 13 december 2017

Dagtekst van Dinsdag 12 December 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 12 December 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De schoonheid - haar relatie met de goedheid


"Soms zie je in de bergen, aan de rand van een afgrond, een boom staan met een stam en takken die vreemd verwrongen zijn. Die boom heeft weer en wind moeten trotseren en heeft soms zelfs weerstand geboden aan de bliksem. Maar hij heeft standgehouden en die strijd weerspiegelt zich in de vorm van zijn stam en takken. Zo ook kom je in het leven mensen tegen met een verwrongen en asymmetrisch gezicht, maar met wat voor gaven en talenten...! Dit wijst erop dat ook zij heel moeilijke omstandigheden te boven zijn gekomen. Maar daartoe hebben ze vaak de kwaliteiten van het verstand en de wil ontwikkeld ten koste van de kwaliteiten van het hart. En die inspanningen, die strijd, is te lezen op de trekken van hun gelaat. 

De schoonheid van mensen zegt vaak meer over de kwaliteiten van het hart dan over de vermogens van het verstand en de wil. De schoonheid, de echte schoonheid, is veel meer verwant met goedheid dan met intelligentie Daarom zijn zeer mooie mensen vaak voorbestemd om slachtoffer te zijn. Het is dan ook belangrijk dat ze goed omringd worden door mensen die hen helpen om zich te verdedigen tegen de begeerten die deze schoonheid oproept."