Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 23 november 2017

Saul: Tijdens het spelen van het afscheidingsspel, hebben jullie ervoor gekozen je niet bewust te zijn van de Werkelijkheid. / 21/11/2017 door John Smallman


Saul:
Tijdens het spelen van het afscheidingsspel, hebben jullie ervoor gekozen je niet bewust te zijn van de Werkelijkheid.
21/11/2017 door John Smallman

Hier in de spirituele rijken zijn we verheugd om de verbazingwekkende vooruitgang van de mensheid te zien terwijl jullie snel en onverbiddelijk naar het ontwaken toe bewegen. Jullie moeten wakker worden, en steeds meer van jullie doen dit, één voor één, maar die één voor één "linker rijbaan voor je afgesloten" - methode tot een einde komt omdat de nieuwe Super Snelweg tot ontwaken binnenkort in gebruik zal worden genomen.

Iedereen zal ontwaken omdat het Gods Wil is, en omdat er alleen God is, is er alleen Zijn Wil. Daarom is er niets te vrezen, ook al meldt het reguliere nieuws vooral angstige gebeurtenissen om jullie aan te moedigen in angst te leven en door op grote aantallen dingen en gebeurtenissen van angstige aard te wijzen om deze aanmoediging te rechtvaardigen.


Liefde is vrij, open, niet veeleisend, onvoorwaardelijk, uiterst zachtaardig en oneindig krachtig! Als mens is het heel moeilijk voor jullie om dat te zien of te geloven omdat jullie zo verstrikt zitten in de schijnbare realiteit van de illusie dat jullie overleving altijd onder bedreiging lijkt te zijn, en het bewijs van die dreiging wordt gezien in stormen, aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, oorlogen en ziekte, wat resulteert in een constant en voortdurend gevoel dat "ik moet mezelf en mijn geliefden tegen al deze verschrikkingen verdedigen en beschermen." Maar als jullie je bezighouden met die gedachte, of een soortgelijke, en deze voor in jullie  bewustzijn vasthouden, wordt jullie hart afgesloten en wordt jullie liefde uitgeschakeld, het oneindige veld van liefde, waarin de hele schepping, inclusief ieder van jullie, eeuwig aanwezig is.

Jullie zijn allemaal eeuwige en onsterfelijke wezens die voor vreugde zijn geschapen in de tegenwoordigheid van God. Er is alleen God, en dus zijn jullie altijd in die Aanwezigheid, maar omdat jullie ervoor kozen om het spel van afscheiding te spelen, en omdat jullie, toen jullie geschapen werden, de Kracht van God hebben gekregen, zijn jullie in staat geweest om een ​​onwerkelijke maar ogenschijnlijk heel reële fysieke omgeving te construeren die jullie het universum hebben genoemd, soms zelfs "het multiversum." Het lijkt enorm, vooral in vergelijking met jullie fysieke vorm, toch is het vervat binnenin jou. Binnenin jou is de schitterende vlam van goddelijke Liefde, die jouw eeuwige essentie is, en die daarom Jij is. Het is Werkelijkheid, het is Jij, en daarom doet al wat bestaat dat binnenin jou. Jij bent Eén met De Bron, Moeder/Vader/God, die naar zijn aard het oneindige creatieve potentieel is waaruit alles voortkomt.

Echter, tijdens het spelen van het afscheiding spel, hebben jullie gekozen om je niet bewust van de werkelijkheid te zijn om het spel te maken zodat het helemaal echt lijkt, je moet toegeven, dat het dat doet. Ontwaken is de keuze maken om de Werkelijkheid opnieuw te leren kennen door de illusie op te lossen of te ontmantelen, en jullie, de mensheid, het collectief, hebben die keuze gemaakt samen met een zeer krachtige intentie om het NU te laten gebeuren! Natuurlijk, zoals jullie vaak is verteld, is er alleen het nu, en dus vragen jullie: "WANNEER !!!!!!!!!!!"

Dat is de paradox, jullie zijn wakker, waakzaamheid is overal om je heen, maar jullie hebben individueel gekozen om door te blijven gaan met de droom, met de illusie, en jullie willen het niet loslaten omdat het zo vertrouwd is, en omdat jullie bang zijn dat het alles is wat er is. Maar de Werkelijkheid is alles wat er is, de Werkelijkheid is veel groter dan jullie je kunnen voorstellen, en hierin ligt de paradox.

De meesten van jullie zijn minstens een keer, en waarschijnlijk meerdere keren, zo in beslag genomen geworden door een toneelstuk of een film die jullie aan het kijken zijn, of een roman die jullie aan het lezen zijn, dat wanneer de ervaring ervan is voltooid, de herinneringen blijven hangen en doorgaan om nog lang na te spelen in je gedachten. Uiteindelijk verdwijnt natuurlijk de herinnering aan het verhaal en vergeet je het, behalve wanneer iemand het in een gesprek noemt en je het opnieuw bekijkt terwijl je het bespreekt.

Welnu, de illusie is weg, MAAR je blijft erover praten en je er opnieuw mee bezig houden, waardoor het heel echt lijkt. Dit is waarom jullie dagelijkse bezoeken aan jullie heilige innerlijke heiligdom zo belangrijk zijn, omdat jullie daar je vasthoudende greep op de onwerkelijkheid loslaten en kunnen ontwaken.

Jullie hebben allemaal gehoord van mensen die dit hebben gedaan en een moment van "WOW!" hebben ervaren. Misschien hebben jullie zelfs een van hen ontmoet en met hen gesproken, of de besprekingen gehoord die ze hebben gegeven, maar jullie blijven sceptisch over wat ze jullie vertellen, en uit angst voor iets ergers - de dood en de beëindiging van het bewustzijn, misschien - kies je ervoor om door te gaan met het krampachtig vasthouden aan de onwerkelijkheid. Onthoud dat je altijd een keuze hebt, je kunt altijd van gedachten veranderen, wat een extreem beperkend hulpmiddel is, en je dan openstellen voor de oneindige uitgestrektheid van de Werkelijkheid, van God, van Liefde.

Als een allegorie zouden jullie je kunnen voorstellen dat je schipbreuk leed en ontsnapte uit het wrak met een reddingsboot waarin je weken op zee hebt doorgebracht en worstelt om te overleven. Daar ben je helemaal alleen in een uitgestrekte oceaan van nietsheid, behalve de reddingsboot die onder je verslechterd. Een zeer angstaanjagende situatie. Je hebt waarschijnlijk je gewaarzijn van het schijnbaar eindeloze en onvriendelijke water om je heen afgesloten en je verdiept in dromen en herinneringen aan gelukkiger tijden, terwijl de ene dag naadloos overgaat in de volgende met niets om hen te onderscheiden.

Dan verschijnt er schijnbaar uit het niets een schip dat je een levenslijn aanbiedt. Maar je bent zo gewend geraakt om volkomen alleen te zijn en verloren dat je niet kunt geloven dat redding nabij is, je denkt dat je droomt. Uiteindelijk overtuigt de volharding van de reddingsploeg je dat je niet droomt, dat ze bij je zijn om je te redden, en ze helpen je om aan boord van het schip te klimmen, naar de realiteit waar de fysieke aanwezigheid en ervaring van een heet bad, warm eten en een comfortabel bed je uiteindelijk overtuigen dat je inderdaad gered bent, dat je veilig bent, en dan kent jouw vreugde geen grenzen meer.

Dus, om nog een keer te herhalen: ga dagelijks naar binnen, laat jullie harten openstaan voor de Liefde die jullie omhult en omhelst op elk moment, en voel de warmte en de Liefde. Dat is Realiteit. En weet dat jullie het ontwaken niet kunnen ontwijken, want dromen - de illusie - zijn vluchtig en duren niet.

Met heel veel liefde, Saul.


Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl