Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 11 november 2017

Me Too / 10 november 2017 / Lilian Ferru


Me Too
10 november 2017 / Lilian Ferru

Lieve mensen

Ben jezelf!
Na de healing van Paul in Baarlo kwam ik met mijzelf in een stroomversnelling terecht. Eindelijk ging ik staan voor wie ik ben. Er gebeurt zoveel in de wereld dat het daglicht niet kan verdragen. Overal ter wereld zeggen vrouwen ‘Me Too’. Via social media gaat het massaal  over intimidatie en misbruik. En dat gebeurt niet alleen mondiaal, maar ook bij relaties en families. De vraag is dan: in hoeverre ga jij staan en spreek jij jouw waarheid? Hoe lang kijken we nog de andere kant op, houden we onze mond? Wanneer stoppen we met bang te zijn voor de mogelijke gevolgen?

Ik ben in een compleet nieuwe fase beland, met andere ideeën over spiritualiteit. Het enige dat er werkelijk toe doet is dat je hélemaal jezelf bent en dat jij jezelf permissie geeft om het leven door je heen te laten stromen. Voor mij betekent dit dat ik in opstand kom tegen het jarenlange geterroriseer van bepaalde familieleden. Me Too! Zoveel dingen die ik voor me heb gehouden, waar ik nu wat van zeg. Het voelt als een enorme bevrijding. Natuurlijk wordt zoiets je niet in dank afgenomen. Klokkenluiders zijn niet altijd welkom, maar nog nooit heb ik me zo sterk gevoeld, zo verbonden met de Bron. Ik ben een lelie, ik kan geen tulp zijn. Laat ik dan ook helemaal lelie zijn, met de wortels in de modder en de bloem gericht op het licht.
 
Welke bloem ben jij? Wie en wat ben jij? Waar pleeg jij nog zelfcensuur, of meen je te moeten leven volgens bepaalde zelfopgelegde regels of doe je aan sociaal gewenst gedrag? Als we ons allemaal weer in eigendom nemen en de moed hebben om het licht in de kelder te laten schijnen, dan kan wat verborgen is genezen. Wat het genezingsproces vraagt, is niet altijd wat jij denkt dat het beste is. Als je vanuit liefde voor jezelf handelt kun je het nooit verkeerd doen. Het licht zoekt zich een weg, rammelt aan de diepere lagen, zodat het tot in je hele wezen kan doordringen. Dan laat je niets meer toe dat ten koste van je levensvreugde gaat. Heb moed, verdraag het geraas, en als je iets te zeggen hebt: zeg dan ‘Me Too’ en vertel je verhaal. Over onderdrukking, over misbruik, of wat je dan ook maar pijn heeft gedaan.

Waar ik me voorheen schuldig voelde, zeg ik nu welkom. Alles is welkom, alles heeft betekenis, alles mag er zijn. Ik sta verbaasd over mezelf. Ik zegen de wereld en mijzelf. Dank je Paul.

Liefs Lilian