Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 3 november 2017

Hoe opener je van geest bent, hoe groter je wereld wordt. / 30/10/17 / Luc van Ewijk

Hoe opener je van geest bent, hoe groter je wereld wordt.
30/10/17 / Luc van Ewijk


Het is niet vreemd als je je niet thuis voelt op aarde. Er is niks mis met je. Het gaat voorbij de beperkte geest. 

Natuurlijk zijn we niet de enigste in het universum. De waarheid gaat verder dan jouw waarheid. Want alles weten doen we niet. Dat doen we nooit. 

Waarschijnlijk kom je ergens anders vandaan, als je je niet thuis voelt op aarde. Een planeet waar meer dingen vanzelf gaan. 

Er niet zoveel regeltjes zijn. En plezier gewoon vanzelfsprekend is. Niet dat er geen serieuze kanten zijn. Maar het is niet allemaal serieus. En niet zoveel van hetzelfde als op aarde. 

We zijn zo beperkt op aarde. Omdat we niet buiten onszelf kijken. De wereld gaat verder dan jouw. Verder dan jouw waarheid. 

Verdedig die nou niet zo sterk. Want zo slim ben je nou niet. Je houdt jezelf dom omdat kennis met een omweg aan je voorbij gaat. 

Je hoeft niet alles blindelings te geloven. Want we kauwen het blindelings naar binnen. We denken het goede te volgen. Terwijl we zo makkelijk te bedriegen zijn. 

We kijken naar de schoonheid en trappen in de woorden van de duivel. Het gaat er niet om hoe kennis gebracht wordt. Maar wat de reden erachter is. 

Wat is de reden. Het doel? Nee dat niet. De Intentie, ook wel de gedachten er achter. Is het voor een goed iets. Of voor iets slechts. 

Daar heb je geen woorden voor nodig omdat te weten. Dat voel je. Of ben je vergeten hoe dat moet. 

Daarnaast leven we voor onszelf. Alleen jij bepaald je koers. Omdat jouw gevoel bepaald waar je heen gaat. 

De angst van andere mensen mogen ze lekker zelf houden. Want als jij niet bang bent. Hoef je dat ook niet te worden.