Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 27 november 2017

Heavenletter 2936: De Waarheid Van Het leven / Geplaatst 27 november 2017

Heavenletter 2936:
De Waarheid Van Het leven
Brief uit de Hemel
Geplaatst 27 november 2017


God zei:

Alles is Eenheid, niet alleen jij. Het is alsof je lange vingers hebt die overal heen reiken en de hele wereld bevatten. Jij sluit de hele wereld in en al haar landschap en alles daar in. Dit is één droom die je droomt. Iedereen zit daar in. Alles zit daar in.

De appel aan de boom is evenzeer het Universum als jij. Alles dat de appel is zit ingesloten in het zaad van de appel, en, voor een tijdje, bevat de appel het zaad van zichzelf.

Niet één ding in het Universum is alleen. Er is één heel Universum, en jij zit daar in. Jij bent Het. Ik speelde krijgertje en jij bent hem. Iedereen is hem, ook al maken ieder's ogen een ander plaatje.

Je denkt dat je in de kast reikt om iets te pakken, terwijl jij het enige ding in de kast bent. Misschien heb je de kast een ander label gegeven, en denk je dat er diverse spullen in de kast liggen, maar jij bent het blik soep en jij bent het pak spaghetti.


Ik weet dat dit onzinnig lijkt - dat jij ergens gefabriceerd werd, in een blik of doos gestopt werd, naar een winkel gestuurd werd ( die jij ook bent ), op een plank gezet, naar je eigen kast of provisiekamer vervoerd - maar we hebben het ook helemaal niet over zin hebben, niet zin hebben zoals jij dat kent. We hebben het over Werkelijkheid. Er komt geen einde aan de vragen die je kunt stellen op het veld van de Aarde en over het bestaan. Vragen zijn zonder einde, net als jij.

Maar het gaat hier om, geliefden, jullie vibreren Mij, en zo vibreren iedere steen en elk pakje en elk ander Wezen in de wereld Mij. Allen hebben Wezen. Zelfs dingen hebben Wezen. Ik geef Wezen een hoofdletter omdat Wezen een ander woord is voor Mij, en, dus, zou naar Waarheid elk word en elk ding net zo goed met een hoofdletter geschreven kunnen worden. Ik stel voor dat jullie munt slaan uit je Eenheid. Wat kun je anders doen dan liefhebben ? Je kust je eigen hand.

Hoe doe je dat, vraag je je af. Het is als leren lezen, geliefden. Het moment komt dat je kunt lezen. Het moment komt dat de tekens op de bladzijde voor jou tot leven komen, en je de wereld van het lezen bent binnengegaan. Je haalde het kunstje van het lezen uit je rugzak te voorschijn, als het ware.

En nu ga je jezelf leren hoe je de wereld moet lezen. Wanneer je het te pakken hebt, wanneer iedereen en alles in de wereld tot leven komt, zul je iedereen en alles kennen als Eenheid, en je zult weten dat de Eenheid jou is, en Mij is, en dat Wij, jij en ik en de hele opeenhoping, gewoon Een zijn. Alle glorie aan Eenheid ! Heil aan Eenheid !

Er is geen verschil. Je bent de vestzak en de broekzak. Er is Een Bestaan, en het Is het Mijne, en daarom is het ook het jouwe. Het is meer dan het Mijne. Het is meer dan het jouwe. Het is Ons. En toch, omdat er alleen Eenheid bestaat, kunnen er geen twee van Ons zijn. Dit klopt, dat wanneer er Een is, er geen twee kunnen zijn. Je kunt de Waarheid van het Leven op je vingers natellen.

Wanneer iedereen en alles mooi is, wanneer alles en iedereen van je houdt, dan zul je geleerd hebben om de wereld te lezen, en op die manier, heb je jezelf ook over de hele wereld heen gelezen en geschreven, inclusief de hemel. Jullie zijn hemelschrijvers, geliefden, en jullie zijn de hemel die jullie schrijven. Jullie zijn de wereld, en toch staan jullie er boven, als het ware, ook al is er geen boven en beneden.

vertaald door: ancoterpstra