Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 24 november 2017

Heavenletter 2903: Kom Terug naar het Heden / Geplaatst 24 november 2017

Heavenletter 2903:
Kom Terug naar het Heden
Brief uit de Hemel
Geplaatst 24 november 2017


God zei:

De afstand die nu tussen jou en het verleden dat jij tijd noemt in kruipt, laat je zien hoe tijd en ruimte hetzelfde zijn. Tijd schept afstand en ruimte neemt tijd in, enzovoort. Alles is Een, geliefden, zelfs in het tijdelijke. Er is verscheidenheid en toch ook gelijkheid. Tijd en ruimte bestaan gewoon niet, ook al denk je van wel. Je denkt dat je zou vallen als er geen ruimte zou zijn, en dat je ook door de tijd heen zou kunnen vallen.

Laten We terug komen in het heden.

Het verleden is ver weg nu. Je bent het voorbij. En toch was het slechts een ogenblik geleden. En toch heeft het zich voorgoed teruggetrokken, behalve dan dat je gedachten in het verleden blijven hangen, en daar soms je hele leven lang aan vast houden. Indien het verleden werkelijk zou zijn, zou je er niet aan vast hoeven houden. Ergens diep van binnen ben je je er bewust van dat er niet zoiets bestaat als het verleden, en toch houd je vast aan wat jij het voorbijgaan van tijd noemt, terwijl tijd evenals het verleden helemaal niets is. Niets meer dan een knip van je vingers.


Je wilt dat alles tegelijkertijd bestaat. Je wilt dat datgene dat jij verleden, heden en toekomst noemt, allemaal één bolletje was is. Je wilt dat het verleden, heden en de toekomst nu allemaal bijeen zijn, en toch heb je gehoord dat er alleen het heden is. Alles wat je kan hebben is een vogel in je hand. Je hebt geprobeerd om het verleden in het heden te brengen, en de toekomst in het heden, en nu zeg Ik je dat er alleen maar Eeuwigheid is. Eeuwigheid is niet echt tijd zoals jullie het kennen, geliefden. Eeuwigheid is niet een lang uitgestrekt koord. Eeuwigheid is als een ogenblik. Zo wordt het ervaren.Het is een eeuwig ogenblik.

We zouden eeuwigheid kunnen vergelijken met een vonk van vuur. Eeuwigheid is een lichtvonk die nooit uitdooft. Eeuwigheid heeft geen begin noch einde, anders was het niet Eeuwigheid. Dus je kunt Eeuwigheid niet in een tijdslijn veranderen. Zie jezelf als het middelpunt van het Universum. We zouden dan kunnen zeggen dat Eeuwigheid het licht is dat om je heen uitstraalt. Je zou jezelf kunnen zien als een punt in het centrum van een cirkel zonder een omtrek die de cirkel volledig maakt. Die punt is de Eeuwigheid, en het is het licht van jou dat uitstraalt zonder begrenzing. Er komt geen einde aan deze cirkel. Er bestaat geen ruimte en er is geen begrenzing van. Er bestaat geen tijd en er is geen einde van.

Vanuit licht kwam je naar de Aarde. Je kwam naar het stof van de Aarde, maar je was niet gemaakt van stof. Stof is oud, en Eeuwigheid is jong. Eeuwigheid is de Bron van Jeugdigheid waar zo naar gezocht is.

In de Eeuwigheid bestaat geen jong en oud, en dus bestaat er geen ouder worden. Ouder worden is een algemeen aangenomen illusie. Je hoeft daar niet in te geloven.

Je hoeft nergens in te geloven. Je kunt gewoon zijn. Zijn is goed genoeg. Je bent Mijn Wezen, en Mijn Wezen is op Aarde gezien. Ik zie Mijn Wezen in jou, en ook jij hebt een glimp opgevangen van Ons Wezen.

Er zijn niet eens draden om het Universum van Zijn bij elkaar te houden, hoewel we het wel over weven hebben. Het zou meer met de werkelijkheid overeenstemmen wanneer we spreken over draden van licht die het Universum weven, licht dat het doorkruist, ook al is licht Eenheid zoals jij en Ik, Die uit licht bestaan, Eenheid zijn.

Jullie zijn niet echt verstrooid over de Aarde, geliefden. Jullie zijn nergens verstrooid. Jullie zijn helemaal niet verstrooid. Hoe kan Eenheid verstrooid zijn, want verstrooid betekent in kleine stukjes,en jullie zijn Eenheid, Heelheid en verheven.

Probeer het niet te begrijpen. Laat het gewoon zijn.

vertaald door: ancoterpstra