Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 22 november 2017

Heavenletter 2890: Een Manier om Bewustzijn te Verhogen / Geplaatst 22 november 2017

Een Manier om Bewustzijn te Verhogen
Brief uit de Hemel
geplaatst 22 november 2017


God zei:

Het is goed om gevoelig te zijn als het om anderen gaat, en het is beter om minder gevoelig te zijn wanneer het om jezelf gaat. Wanneer je gevoelig bent voor wat er gebeurt of voor wat er tegen je gezegd wordt of voor hoe iemand jou minderwaardig maakt, dan kun je zeker zijn van je lijden. Niet elke truc in de wereld om je heen hoeft invloed op je te hebben. Je moet iets doen met jezelf en je gevoeligheid en het blauwe plekken krijgen loslaten. Als het om jou gaat moet je een dikkere huid krijgen. Als het alleen om anderen gaat, heb dan een dunne huid. Wees goed afgestemd op wat anderen raakt, en wees niet zo afgestemd op jezelf. Anders zul je elke dag gevechten voor je zelfrespect leveren, misschien wel uren lang. De wereld en de mensen zijn niet altijd gevoelig voor hoe jij je voelt, en dus moet jij ook niet zo gevoelig zijn.

Dit is hoe het moet zijn, geliefden, wanneer het aan jullie is om het bewustzijn van de wereld te verhogen. Je kunt niet op anderen vertrouwen. In de toekomst zal dit allemaal betwistbaar zijn, maar op dit moment is gevoeligheid een grote factor in jullie leven. Gevoeligheid is een vorm van moeilijkheden zoeken, geliefden. Wanneer je zo gevoelig bent als het om jezelf gaat, heb je altijd wel een reden voor verdriet. Ontelbaar zijn dan de slagen tegen je geluk.


Je weet wel beter dan dat je denkt dat Ik de gevoelens van anderen boven die van jezelf stel. Ik heb een voorkeur voor jou. Ik zie naar je uit. Ik zeg dat je minder defensief moet zijn als het om je gevoeligheid gaat. De helft van de tijd zijn de mensen die jou pijn schijnen te doen zich daar niet van bewust. Meestal proberen ze voor zichzelf te zorgen en hebben geen besef van jouw gekwetste gevoelens. Zelfs wanneer je het hen vertelt, hebben ze er misschien geen benul van.

Zoals het is, kunnen mensen alleen reageren vanuit waar ze zich maar toevallig bevinden, waar hun bewustzijn is, en het feit dat jij hun verkeerde manier van doen aangeeft, verhoogt hun bewustzijn niet.

Geliefden, voor een tijdje, zullen jullie iemand worden die erg begaan is met anderen, en jullie zullen zo worden dat je je de dingen niet persoonlijk aantrekt. Denk alsjeblieft niet dat Ik bedoel dat je jezelf moet vernederen. Juist het tegendeel, Ik bedoel dat je jezelf verheft. Ik bedoel dat je omhoog klimt op de ladder en je niet in je hart gekwetst voelt zoals je misschien hebt gedaan.

Ik zeg dat je zo belangrijk bent dat het je niets doet wanneer anderen je misschien als onbelangrijk zien. Je weet dat je belangrijk bent voor Mij.

Ik wil je niet als een gebroken stuk drijfhout zien op een rivier, voortgedreven door windvlagen of neergeslagen op de rivier door wat voor rommel maar toevallig langs komt.
Je bent geen mannequin die in haar beweeglijkheid afhankelijk is van anderen. Een mannequin kan niet haar eigen armen en benen bewegen. Een mannequin kan zichzelf niet van de ene plek naar de andere vervoeren. Een mannequin is volledig afhankelijk van anderen die haar neerzetten zoals zij het willen.

Jij bent geen mannequin, en ook is het niet de bedoeling dat jouw gevoelens heen en weer gaan volgens de wensen van de mensen en de wereld om je heen. Je bent je eigen beweger, en je gevoelens zijn van jou afhankelijk en niet van anderen. Ik weet wel dat je niet zomaar van de ene op de andere dag gelijkmoedig kunt zijn. Ik stel niet voor dat je je gevoelens bevriest. Ik stel echter wel voor dat je je gevoeligheid vandaag een klein beetje kunt afkoelen en morgen nog een beetje meer. En ik zeg dat voor jouw bestwil en de Mijne en voor het welzijn van de wereld.

vertaald door: ancoterpstra